Българинът ще усети поевтиняването на газа от януари

Министър Добрев не коментира обаче колко ще е намалението
Обновена: 30 ное 2012 13:37 | 30 ное 2012 13:37,
68
Българинът ще усети поевтиняването на газа от януари
Министър Делян Добрев. Снимка: БТА

„От първи януари българският потребител ще усети реално върху сметките си понижението на цената на газа.” Това съобщи в Пловдив икономическият министър Делян Добрев. Той не каза дали споделя мнението на шефа на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, според когото намалението ще бъде със 7%.

Министър Добрев коментира, че днес се очаква да бъде внесена и офертата за покупката на ВМЗ „Сопот” от частен инвеститор. „Разговарях с изпълнителния директор на завода, той ме увери, че офертата е внесена на 99%, не зная какво е да е внесена на 99%, но се очаква днес това да се случи”, коментира министърът.

Изпълнението на ОП "Конкурентоспособност" върви с добри темпове и до края на годината ще отчетем реализация в рамките на 84 процента, отчете още Добрев.

Сключените към момента договори са 492 на обща стойност 349 776 000 евро, съобщи министърът. През последните месеци се е подобрило и темпото за плащане към бизнеса, като средно на месец сумата е близо 50 милиона евро. За разлика от миналата година само за последните шест месеца сме платили на фирмите повече пари, отколкото за последните шест години, коментира Добрев.

Той обяви още, че държавата ще договори оперативна програма „Конкурентоспособност” с 5-8%. В момента по нея всеки месец се плащат на бизнеса между 40 и 50 милиона.

В следващия програмен период на ОП „Конкурентоспособност” ще залегне промяната бизнесът да поръчва с ваучери за иновации или за информационни и комуникационни технологии, с които да поръчват нужните за дейността му разработки към съответните научни институти или университети. „Така няма да се финансират университетите за разработки, които не вършат работа на бизнеса”, коментира още Делян Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Панталеев преди 11 години
Да бе 22% ,защо като може и с 7% да минат ,а другите да ни дойдат добре за изборите ,КАЗА ДОБРЕВ и БОРИСОВ СЕ ЗАСМЯ
53
0
 
1
 
! Отговори
заработил си е преди 11 години
До Анониментези *** ги карат само в правителственна болница !!!1по клинична пътека шизофрения и нарцисизъм !!1там психиатрите са най-добри !!!ако ще е за ебаване на ***...та ще трябва сами да му се утупаме някъде !но и това ще стане !!!!скоро - много скоро !!!!!!!!!!!!1
52
0
 
4
 
! Отговори
ПРАЗЕН РЕЗЕРВОАР преди 11 години
СЕМЕРДЖИЕВ И ГЕРБЕРИТЕ ДА ОТГОВОРЯТ ИСТИНАТА Е СЛЕДНАТА :- ИСТИНСКАТА ЦЕНА НА КОЯТО РУСИЯ ДОСЕГА ПРОДАВАШЕ ГАЗТА НА ОВЪРГАЗ БЕШЕ 339 $ - ОВЪРГАЗ ПРОДАВАШЕ ГАЗТА НА БУЛГАРГАЗ НА ЦЕНА 480 $. КОЕТО ОЗНАЧАВА 141 $ ИЛИ 41.6 % ОТ ПРЕДИШНАТА ЦЕНА (ЧИСТА ПЕЧАЛБА ЗА АНДРЕЙ ТЕНЕВ И САШО ДОНЧЕВ?!?!?!)- РАЗБИРА СЕ 50 % ОТ ТОВА ТЕ ДАВАТ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕЗАВИСИМО КОИ СА ЗА ДА НЕ ГИ ЗАКАЧАТ ДАНЪК СПОКОЙСТВИЕ/МАФИЯ ! - БУЛГАРГАЗ ПРОДАВА НА НАС БАЛАМИТЕ ГАЗТА НА ЦЕНА 570 $ КОЕТО ОЗНАЧАВА 90 $ ИЛИ 26.5 % ЧИСТА ПЕЧАЛБА ПАК НА НАШИЯ ГРЪБ ! - ИЛИ ОБЩО 68 % ПЕЧАЛБА ЗА СУЛЮ И ПУЛЮ НА НАШ ГРЪБ ! - МОЛЯ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЗАСЕГА ДА ОБЯСНЯТ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ТВЪРДЯТ, ЧЕ СА ПРЕМАХНАЛИ ПОСРЕДНИЦИТЕ В СЛУЧАЯ ОВЪРГАЗ КЪДЕ ТОЧНО, КОЙ КРАДЕ СЕГА ТЯХНИТЕ 41.6 % И ОТ ЧИИ ПРОЦЕНТИ НАПРАВИХА НАМАЛЕНИЕТО ОТ НАД 20 %, КАКТО ТВЪРДЯТ, А ТО СЕ ОКАЗА САМО 7%...???
51
0
 
1
 
! Отговори
П.Петров преди 11 години
Да не се окаже, че ще го усетим на лято ... куково лято.
50
1
 
2
 
! Отговори
ined преди 11 години
Делянчо, още много хляб ще трябва да изядеш докато настигнеш шефа си Пинокио Борисоф.
49
1
 
1
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Българския газ става по-евтин,затова ГЕРБ правят магистрали:)
48
1
 
6
 
! Отговори
мили ми смехуранчо преди 11 години
барманче с лице на дупе, какво разбираш ти, плазмодий непоръбен
47
1
 
4
 
! Отговори
торбата с лъжите преди 11 години
Добрев отново отвори торбата с лъжите: Българинът щял да усети поевтиняването на газа от януари
46
2
 
5
 
! Отговори
ДО 56 преди 11 години
ТИ ПЪК СИ ЕДИН ЕНЕРГЕТИК- ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ ВЗИМАТ ГАЗ ОТ РУСИЯ- КАКВО- ДА НИ ПРОДАВАТ РУСКИ ГАЗ, МИНАЛ ПРЕЗ ЕДНА РЪКА ТЪРГОВЦИ ЛИ ? А ТОВА ЗА ТУБИТЕ И КОРАБИТЕ ЗА ВТЕЧНЕН ГАЗ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА СМЕШКА- ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО СТРУВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА СТАНЦИИ ЗА ВТЕЧНЯВАНЕ НА ГАЗТА ? СМЕХОРИИ!
45
1
 
0
 
! Отговори
Добри идей преди 11 години
Бизнеса трябва да е водещият фактор при стимулиране на образователнта система да създава нужните кадри за бизнеса. А за да е наистина конкурентно способен, енергоносителите трябва да са на по-ниска цена от средно европейската.Не може да плащаме двойно повече за газ и суровини от Германците и да се конкурираме с тях. Така че Дянков, напънете се да изградите газовите конектори с Гърция и Турция. И започнете терминал за втечнен газ в Бургас. От Катар и САЩ с кораби по-евтино ще ни излезе.
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАМАЛЕНИЕ НЯМА ДА ИМА- ШЕФЪТ НА БУЛГАРГАЗ КАЗА, ЧЕ ОТ ТИЯ 23 % ОКОЛО 15% ОТИВАТ ЗА ПОКРИВАНЕ НА ПОВИШЕНИТЕ ТЕХНОЛОГИЧНИ РАЗХОДИ. ЗНАЧИ ТОПЛОФИКАЦИИТЕ ГО ПОЛУЧЦАВАТ САМО С 10% НАМАЛЕНИЕ. И ТЕ КАТО КАЖАТ, ЧЕ И ТЕХНИТЕ РАЗХОДИ СА СЕ УВЕЛИЧИЛИ- В НАЙ-ДОБРИЯТ СЛУЧАЙ ДА Е 0%, ЗАЩОТО ИМА И ВАРИАНТ ДА Е С 5-7% УВЕЛИЧЕНИЕ.
43
0
 
2
 
! Отговори
тато преди 11 години
до USA 48-мия какво ще увеличите та те го овеличават хляба производителите ревът а оня как се казваше найденовги увърта ето тува:АЗ МНОГО ПЪТИ СЪМ КАЗВАЛ НЯМА ДА СЕ УВЕЛЕЧЕ НО ПОГЛЕДНЕТЕ САМО НАШИЯ ХЛЯБ Е НАИ ЕВТЕН ОТ МНОГО ДРУГИ ДЪРЖАВИ И ПАК ЩЕ Е НАИ ЕВТИН ;ТОЕСТ ДОРИ ДА ГО УВЕЛИЧАТ ТО ПАК ЩЕ Е НАЙ ЕВТИНИЯ А КОЛКО ПОЛУЧАВА БЪЛГАРИНА И КОЛКО РАБОТЯТ ИСКАМ ДА ПИТАМ ТОЯ МИНИСТЪР НЕГОВАТА Е ВЪРЗАНА ДОКАТО УМРЕ А НИЕ ОБИКНОВЕННИТЕ КАКВО ЩЕ ПРАВИМ МИСЛЕТЕ БЪЛГАРИ МИСЛЕТЕ НЕ ЧАКАИТЕ НА ДРУГ ДА МИСЛ
42
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама да не стане като в началото на годината,намаление с 11% УЖ.Обаче тя поскъпна лятото.ТОЛКОВА СТЕ НЕКАДЪРНИ.ПО СКОРО КЪДЪРНИ В КРАДЕНЕТО!!!!!!!!!!!!!!!!
41
1
 
8
 
! Отговори
tato преди 11 години
Г-н Добрев българина нищо няма да осети пиша българина с малки букви защото за вас уважаеми българина е нищо ;нищожество ; обърнетесе и си погледнете сънародниците мюсюлмани и роми неберете грижа за нас.докато вие от тази трибуна афиширате намалението на газа то другия министър се опитва да избегне въпроса със увеличението на насъщния като аргоментира че единствено при нас хасъщния бил наи евтин от многото страни с които ни сравни лицемера а защо не казе каква е средната заплата във тия страни
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
s tez ustni Dobrev se iziaviava kato trompetist, klarinetist ili huiosmu4ist, 4e nesto monogo mu igraikat o4etata. da ne se okaje 4e e naduval dolnata fligornata ili maina si raina
39
2
 
5
 
! Отговори
USA преди 11 години
Ще свалите цената на газтаще увеличите нещо друго.Много малко хора вярват вече на тези приказки!Вие сте свикнали да доите бедния български народдавайте,давайте после се чудите защо се топи народа.
38
3
 
4
 
! Отговори
Абе младо селянче преди 11 години
що си не ходиш на село да продаваш домати на пазара в Хасково
37
1
 
4
 
! Отговори
детенце преди 11 години
Татко ще ми купи колело - ама друг път...
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а вие народната любов съвсем скоро.
35
0
 
13
 
! Отговори
енергетик преди 11 години
Другари бетонни и *** глави. Не е необходимо толкова да се ядосвате, че щяло малко да поевтинее газа. На изборите гласувате за БСП-ДПС-ДС-Кунева-Пръмова и нямате грижа. Като спечелите изборите идва дългия инкасатор Р. ОВЧ. и ви урежда подобаващо увеличение. Просто е не се ядосвайте , че ще сбъркате бюлетината.