Независими бъркат името й, но номинираха Гугушева за КС

Карбов, Тетимов и Николов декларират принадлежност към СДС
Обновена: 30 ное 2012 14:48 | 30 ное 2012 14:02,
165
Независими бъркат името й, но номинираха Гугушева за КС
бивши атакисти и СДС номинираха Гугушева. Снимка: СДС

„Патриот” извади държавата и СДС от конституционната криза. Тримата независими депутати Димитър Карбов, Огнян Тетимов и Валентин Николов депозираха кандидатурата на прокурор Галя Гугушева за конституционен съдия.

Тримата депозираха номинацията й в деловодството на парламента. Самата Гугушева дойде в парламента, но не застана пред медиите. Остана в стаята на независимите, докато те обясняваха пред медиите причините да я номинират.

Началото на пресконференцията започна с гаф, след като единият от вносителите – Димитър Карбов, обърка името й.

„Внесохме номинацията на прокурор Гогошева”, започна Карбов. След като разбра, че е направил грешка се поправи: „ На прокурор Гугушева, извинявайте, за конституционен съдия.”

Независимите депутати, които влязоха в парламента като депутати на ”Атака”, обясниха, че от името на сдружение „Патриот” и от името на НИС на СДС внасят кандидатурата.

Още по темата
„Бяхме подробно запознати с нейната автобиография и с това, че тя е безупречен и компетентен прокурор, с дългогодишен стаж в съдебната система”, обясни Карбов.

Изтъкнати бяха и отличията, които тя е получила по време на професионалното си израстване. Кандидатурата е надпартийна, обясняват в мотивите си независимите.

Тримата бяха засипани от въпроси от медиите. На въпроса дали са се запознали с обстоятелството, че Гугушева  има апартамент, който тя е получила като дарение, отговори Валентин Николов.

„Аз лично се срамувам да правим всичко възможно да окепазяваме всеки един. Ние сме поставени пред сериозни криза пред Конституционния съд и ако трябва да бъде национално отговорни политици, трябва да сложим край на тази криза”, заяви той.

„Нека да има състезание и дебати, ние се възползваме от правото си на народни представители и внасяме формално кандидатурата”, обясни Валентин Николов.

И допълни, че Емил Кабаиванов лично поема политическата отговорност за кандидатурата на Галя Гугушева.

Независимите обясниха, че с кандидатката са говорили вчера, „защото трябваше да ни я представят”, обясни Валентин Николов.

Междувременно колегата му Димитър Карбов се сети, че дарението на апартамента, което е получила Гугушева, е от фирмата на нейния син: „ Всичко, което тя има като имоти и публично достояние.”

„В България Исус Христос да извадят, също ще му намерят причини”, взе думата за първи път третият независим депутат, който също с подписа си входира предложението за Гугушева, Огнян Тетимов.

„Имотът, който е малък апартамент, е дарение от сина й. Синът й става семеен и той дарява апартамента и отива да живее в друго жилище. Ние сме я питали и тя ни каза точно това”, защити авторитета на прокурор Гугушева Тетимов. „Сигурни сме в нейния авторитет, защо да не сме сигурни”, заявиха още независимите.

На въпроса кога от националисти са се събудили демократи, Валентин Николов обясни, че 10 години е бил член на СДС и общински съветник от партията, включително и член на Националния съвет на сините.

 „Като такъв напуснах през 2001 г. заради господин Костов“, заяви той.

Димитър Карбов обясни, че вчерашното решение да подкрепят кандидатурата на СДС е плод на разговори, които водят от по-дълго време с „Раковска 134”.

„Това е в следствие на едни разговори, които водим от 16-ти май”, обясни Карбов. Именно тогава в СДС решиха да не продължават да работят във формата „Синя коалиция” с ДСБ на Иван Костов, добави той.

Карбов потвърди, че той и двамата му колеги ще заявят принадлежност към СДС с лидера Емил Кабаиванов и ще пренасочат субсидията си към синята централа.

Независимите нарекоха съвпадение вчерашното споразумение със СДС и издигането на кандидатурата за конституционен съдия.

Депутатите от „Синята коалиция” се въздържаха от коментар на внесената кандидатура. Единственият, който се съгласи да коментира темата, беше изключеният Ваньо Шарков.

„Разбраха се няколко неща - че ние тримата, изключени от партията, сме били сменени още май месец т.г., а другите независими депутати, декларирали принадлежност към ГЕРБ, сега ще трябва да направят това към СДС, за да пренасочат субсидията си. А една такава смяна може да покаже само докъде стига глупостта на хората, които ръководят синята партия”, коментира Шарков.

От ГЕРБ не бързат да коментират дали ще подкрепят кандидатурата на Галя Гугушева. Председателят на управляващата партия в парламента Красимир Велчев обясни, че въпросът трябва да бъде подложен на обсъждане от Контролния съвет на партията. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: СДСКСГаля Гугушева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До питане ами прочети за сина й и ще си отговориш той я дарява!!!
115
1
 
0
 
! Отговори
питане преди 11 години
Моля да ми обясните защо госпожата е получила дарение апартамент и то в скъп квартал.Какви заслуги,услуги или симмпатии са причина за такъв скъп подарък. Досега на мен са ми подаравали книги или бомбони,какво да направя за такъв подарък?
114
0
 
2
 
! Отговори
дядо преди 11 години
думбазите думбазите иванчо те ще ви управляват и ще ви пеят приспивни песнички за лошите комунистиа народа тът ***
113
1
 
7
 
! Отговори
АПЕЛ преди 11 години
НИКОГА ВЕЧЕ "АТАКА"! ПАРТИЯ НА ПРЕДАТЕЛИ И СЛЪНЧОГЛЕДИ!
112
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Галя Гугушева е пример за неподкупен ,честен и високо морален юрист от съдебната ни система.Всички заеми са от сина й , който е най добрия корпоративен адвокат в БГ в момента и нормално изкарва много големи пари.
111
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Синът на Галя Гугушева, Стефан, явно е наследил дарбата да е добър в правото от майка си. Той е ръководел българския правен екип във връзка с приватизацията на "Булгартабак Холдинг" и неговите дъщерни дружества, както и на пловдивския градски транспорт. Юристът участва в правния екип, консултиращ Volks Bank за покупката на "ДЗИ Банк", и в изготвянето на доклада по правния анализ. Преди 6 г. Стефан става основател и съдружник в адвокатската кантора "Гугушев & Партнърс". По-малкият му брат Виктор
110
0
 
7
 
! Отговори
марко преди 11 години
Като чета коментариите,май ще се окаже от трън та на глог...
109
1
 
5
 
! Отговори
Панталеев преди 11 години
Няма проблем от наш"те е ,каза Борисов и се засмя ,а депутати за пазаруване "БОЛ"
108
1
 
7
 
! Отговори
Столичанин преди 11 години
Независимите се оказаха голяма пробойна...
107
1
 
11
 
! Отговори
АНТИИЗБОРИ преди 11 години
ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА ПОЛЗУВАТ БАДАНАРКАТА ДА СИ БОЯДИСВАТ-ВАРОСВАТ ТАВАНИТЕА НАШАТА ОЛИГАРХИЯ В АНТИНАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЗА ДА СИ БОЯДИСВАТ СЮРАТИТЕ КОГАТО СМЕНЯТ ПАРТИИТЕ ЗА ПОРЕДЕН ЕНТИ ПЪТ !!! ТОВА МИГРИРАНЕ С ЦЕЛ ЗАПАЗВАНЕ НА ГЮВЕЧА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ СЪС ЗАКОН !! ТОВА НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА НАРОДА ТОВА СА ФУРНАДЖИИСКИ ЛОПАТИ ТОВА СА НАГАЖДАЧИ ТОВА СА *** ***
106
2
 
10
 
! Отговори
чети внимателно преди 11 години
Единственият кандидат за член на Конституционния съд Галя Гугушева през последните 6 години е взела заеми на обща стойност близо 450 хил. лева не от банкова институция, а от едноличното дружество "Лигъл партнърс", става ясно от декларациите й пред Сметната палата, пише БГНЕС.През 2006 г. тя взима заем от дружеството за 28 200 евро.Три години по-късно тя пак опира до заем от "Лигъл партнърс". През юни 2009 г. тя взима 35 хил. евро, а през октомври същата година 70 хил. евро.На следващата година, 2010, тя взима от дружеството още 97 хил. евро. Отново под формата на заем.С част от парите от заема през 2009 година Гугушева и съпругът й Марко купуват апартамент в София от 150 кв. метра. Година по-рано двамата получават безвъзмездно дарение под формата на друг апартамент, който се намира на улица "Гео Милев" в София. още по темата СДС предлага прокурор Гугушева за член на Конституционния съд 25 | 6297 29.11.2012 ЕК: Предупреждението за извънреден доклад за правосъдието е официално 99 | 17709 05.11.2012 Според Търговския регистър на същия този адрес обаче е регистрирано и седалището на "Лигъл партнърс", чийто управител и едноличен собственик на капитала е Тотка Ахчийска. По лична карта пък там живее големият син на Гугушева - адвокат Стефан Гугушев. На този адрес е и седалището на една от фирмите на Стефан - "Рентхаус" ЕООД.Стефан Гугушев е председател на Съвета на директорите на фонда "Фючърс Капитал", учреден с цел привличането на преки чужди инвестиции в българската икономика.Фондът е регистриран като акционерно дружество, а от лятото на тази година акциите му се търгуват на Българската Фондова Борса.Фондът е с инвестиционни интереси в сферите на недвижимите имоти и земя, курортното дело, здравеопазването, инфраструктурата, в енергийния сектор, ВЕИ- сектора, както и в сферата на технологиите. Стефан Гугушев е и основател на адвокатската кантора "Гугушев и Партнърс" (която пък се управлява от по-малкия му брат 24-годишния Виктор).Стефан е член на асоциацията "Адвокати Европа", член на Асоциацията за вътрешен и Международен Арбитраж в София, на Международната адвокатска колегия, член на Кюстендилска адвокатска колегия и на Институт за принципи на правото.В Търговския регистър името му фигурира и в управлението на редица дружества -"Гугушев файнънс енд акаунтинг" ООД, "БЛД ОФИС ПАРК" АД, "Рентхаус" ЕООД, "Дениа Груп" АД ( в което също участва брат му Виктор ), "Макантъни Риалти Интернешънъл Кънстръкшън 4" (прекратила дейността си) и "Макантъни Риалти Интернешънъл Кънстръкшън 5" (прекратила дейността си) и "Алфа България" АД (чийто акции също се търгуват на БФБ ).Повечето от дружествата имат интереси и действат в сферата на недвижимите имоти.Съпругът на Гугушева Марко пък си има ЕТ "Стевик - Марко Гугушев", което по непотвърдена информация се занимава с търговия на едро на изделия от естествена кожа.
105
5
 
4
 
! Отговори
Защо така ? преди 11 години
До Йй "...хора, които щом видят някой да си е оправил живота започват да го плюят, че е корумпиран..."Колега, за тези 23г. само през 1996г. и 2012 работа ми беше по-слаба, а през всички останали доста добре, но не съм забогатял !!!
104
4
 
3
 
! Отговори
до к.140 преди 11 години
Вие и догодина гласувайте за Костов и ДСБ,само че за следващите избори СК няма. Да питам аз онзи дърт пергишин, който се прави непрекъснато на хитър и неговото основно занятие са интригите и сплетните как ще се измъкне сух от мръсната вода! Мисля, че през есента ще го видите преподавател В ТУ, а тези около него - кой откъдето дошъл.защото само с мръсни и подли номера не се живее.
103
3
 
9
 
! Отговори
Ах! преди 11 години
Тези ли плаши *** са независими депутати?Те са зависими от работодателя си Б.Борисов.Гласувахме за тях, за Аака, а те под надписа на СДС издигат кандидатурата на Б.Борисов.Никога вече АТАКА! Предатели!
102
1
 
6
 
! Отговори
до 133 преди 11 години
Как СГП ще открие нещо бе.Та до оня ден началник им беше бившия съветник на гоце Велчев. *** те всички *** в едно гърне бе , какви проверки- какви резултати.
101
0
 
6
 
! Отговори
дядо преди 11 години
докато *** ви пробутват розни празни турците ще си построят централата при резово
100
1
 
6
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Мартин КостовЗащото са в Парламента избрани и с гласовете на тези които гласуват за ДСБ като мен. Ако тези депутати напуснат, следващите по ред в листата са от ДСБ. Аз не съм съгласен един селски кмет да сменя моя вот. А навеждането на Тамагочи пред ББ е противно.
99
9
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
вие си направете сметката , дали не може да си позволи добро материално положение / в т.ч. нов апартамент кола и др. /
98
9
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Значи понякога българинът ми е много интересен, вие какво очаквате да се избере за конституционен съдия правист беден като църковна мишка ли ? Естествено , че трябва да се избере един успял в правната сфера човек, което предполага и да има добро материално благосъстояние . В случая конкретната госпожа като зам. председател специализираната апелативна прокуратура и с оглед на стажа, бонусите и 13-та заплата би трябвало да получава не по-малко от 4 000 лв. на месец,
97
9
 
6
 
! Отговори
Мартин Костов преди 11 години
Депутатите около Мартинчо неизвестно защо наричащи себе Синя коалиция при положение,че тя от май т.г. реално не съществува, брутално и вулгарно отказаха да застанат зад своя бивш партиен президент и водач колкото под влиянието на егоистичната си природа, толкова и поощрени от петимата депутати на Костов. Очевидно мавърът не е забравил,че отвратен от политиката на ДСБ, П.С. напусна тази партия. Сините калинки практически обслужиха своите идейни врагове от левицата. Сега същите хора събраха своите пипала от поръчкови журналисти и *** и започнаха атака срещу Гугушева: такава била, онакава била?! Ама защо същите тези поръчкови журналисти и *** не скочиха срещу нея ,когато беше избрана за прокурор, а сетне и за зам.шеф на АСП? Отговорът е: Защото не пречеше на Е.Михайлова да стане конституционен съдия.