Борисов бил кадрова грешка на столетницата

Мен поне не са ме осъждали в Страсбург, отговори Станишев на премиера
10 дек 2012 17:30,
360
Борисов бил кадрова грешка на столетницата
Сергей Станишев. Снимка: архив Булфото

Не се гордея, че премиерът Бойко Борисов е бил член на нашата партия. Тогава е имало кадрови грешки, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. Изказването на лидера на левицата идва в отговор на поредната порция критики и тежки квалификации на министър-председателя към червения експремиер.

Вчера Борисов зави в ефира на bTV, че Станишев знае как се убива по наследство и как се строят лагери. Премиерът допълни, че лидерът на столетницата е много страшен и взима мерки да се пази и охранява от него.

Днес Станишев коментира, че Борисов изкарва като свой коз закъснелия антикомунизъм, защото няма какво друго да сложи на масата.

ГЕРБ могат да съществуват само в среда на омраза. Трябва да имат враг, допълни още лидерът на левицата. По негови думи управляващите нямат какво да предложат като политика и затова си търсят антитеза.

Станишев обясни, че не смята да слиза на нивото на Борисов в изказванията му. Той все пак не се сдържа и вметна, че поне не е осъждан от Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

През ноември магистратите осъдиха страната ни за отнемането на право на живот на Тодор Димов Тодоров-Чакъра, който загина при спецакция през 2003 година.

Името на премиера се упоменава изрично в решението на магистратите като ръководител на операцията.

Станишев обясни, че сега всички българи ще трябва да платят обезщетението, постановено от Страсбург – 50 000 евро.

От своя страна, депутатът от БСП Ангел Найденов заяви, че ставане свидетели на опростачване на политиката и езика, а в България цари “фасадна демокрация“.

В днешното си изказване левицата се съсредоточи върху критиките срещу външната политика на правителството и липсата на позиция на страната ни на предстоящия тази седмица Европейски съвет.

Според Станишев предстои да се дискутират “фундаментално променящи структурата на ЕС предложения“, а премиерът за пореден път ще замине без ясна позиция. Според лидера на БСП все по-бързо се върви към “Европа на две скорости“, а страната ни рискува да остане във втората лента.

Според президента на ПЕС страните, които са част от еврозоната, ще имат свой финансов министър, а е твърде вероятно да се появи и нова комисия или друг европейски парламент на еврозоната, защото тези страни ще имат отделен бюджет и общ дълг.

Станишев и Ангел Найденов бяха категорични, че ще настояват премиерът и външният министър Николай Младенов да се явят пред народните представители и дадат обяснение за позицията на страната ни.

Според Найденов страната ни се е превърнала в “сива зона“ по отношение на проблемите и темите, които се обсъждат в ЕС.

Правителството отделя 0 внимание към членството на България в ЕС, заяви Найденов. От БСП бяха категорични, че ще очакват да се защитят принципите на равнопоставеност, единен пазар и интегритет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 291Същото говорите за Ботев, Вазов, Левски и възрожденците, даже от учебниците искате да ги махнете, да ги пренапишете, паметта ни да заличите, но народът не ви позволи. Умните четат и знаят, тях няма да излъжете, защото те са народът, те носят истината в кръвта си. Вапцаров е гениален народен поет, признат от цял свят.
217
2
 
18
 
! Отговори
До работник преди 11 години
опа ,извинявам се помислих те за пълнолетен.чак сега разбрах на какво се дължи простотията ти.давай ти си......
216
7
 
21
 
! Отговори
ДО 289 преди 11 години
ВАПЦАРОВ Е ПРЕДАТЕЛ ОТ ДЕВЕТА ВОЕНА ОПЕРАТИВНА ЗОНА.ЦАРЯ,ЧЕСТ ГОСТ НА БОГАТАШКАТА И ФАМИЛИЯ Е ИСКАЛ ДА ГО ПОМИЛВА НО ТОЙ Е ОТКАЗАЛ,ЗАЩОТО КОМУНИСТИТЕ ЩЕЛИ ДА ГО УБИЯТ ИЗЛЕЗЕ ЛИ.ПОСЛЕ ВИЖДАТ,ЧЕ СТИХОВЕТЕ МУ МОГАТ ДА ГИ ПОЛЗВАТ И СТАВА...ПОЕТ РЕВОЛЮЦИОНЕР
215
2
 
19
 
! Отговори
до анонимния работни преди 11 години
Имаш психично отклонение ,раздвоена личност изпий си хапчетата или отиди на лекар.
214
3
 
21
 
! Отговори
ДО 287 преди 11 години
ДА ЖИВЕЕ БЕКАПЕ И ЕКСКРЕМАНТИТЕ МУ !...
213
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОЙКО Е ПЪРВИЧЕН И ЕЛЕМЕНТАРЕН ВАШ ПРОДУКТ,А НЕ ПРЕФИНЕНА КРЕМЪЛСКА УРОСПИЯ,КАТО ТЕБ.
212
0
 
22
 
! Отговори
До работник преди 11 години
работа има физическа и умствена .явно второто не ти е известно като моето магаре защото и то ме попита същото.Но на него не можах да му отговоря дано ти да успееш
211
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До милкоДядо му на Тиквата е убит от съселяните му. Нищо общо нямат комунистите.99% от всички възмездия са отмъщения на народа заради военните престъпления, разрушаваните и изгаряни къщи, гаврите и убийствата на жени и деца.Не бъдете ***, не вярвайте на реваншисти и престъпници. Каквото и да ви разправя днешната пропаганда, да знаете, лъжат ви!Четете народа, народните писатели и поети Страшимиров, Смирненски, Вапцаров, Гео Милев и т.н.,вижте песните на народа ни - там е изстраданата истина.
210
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Даааа, Боката е човешка грешка! Че е ваш грях, другари комунисти, си е ваш проблем (за съжаление и наш)! Вие си го отгледахте това ***!
209
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти пък какво общо имаш с оная партия бе, Станишев, та си седнал да лъжеш простотията! Кога сте били на страната на народа през тия криминални 23 години, кога??? Вие сте превратаджии, грабители и рушители на страната ни. Толкова злини направихте, че трябва да ви бесим по дърветата цялата перестроечна ***. Жалко за глупаците дето още са при вас. БКП беше марксистко-ленинска партия, с нея вие нямате нищо общо, вие сте капиталисти, центристи, продажни слуго. А Боко Тиквата е същият като вас.
208
5
 
38
 
! Отговори
СРАВНЕНИЕ !!! преди 11 години
И двамата са продукт на Партията !!! НО Станишев има повече мозък в *** си - от колкото Борисов в тъпата глава ...
207
5
 
34
 
! Отговори
макето преди 11 години
Я повеке за Гербо нема да гласувам
206
5
 
29
 
! Отговори
до работник преди 11 години
Каква ти е работата бе пичле , сигурно да лижеш *** на дебелата мутра.
205
3
 
30
 
! Отговори
милко преди 11 години
За всички,които не знаят все още.Дядото на ББ е убит от комунистите,но не защото им е бил враг,а защото е закачал жените им докато те са били по затворите.И още.Питам се защо тоя стана член на БКП и напусна пожарната след като го накараха да се деполитизира.А сега какви ги говори.Омотах се вече.А вие?
204
2
 
22
 
! Отговори
Какво е това ,бе... преди 11 години
"МАМАНТОС"(.....това да не е съкратено ..."мамата на тоз"/...ха,ха,хааааааааааа...!Ти си си болен ,бе въшкар....!
203
5
 
28
 
! Отговори
Гогата преди 11 години
Много хора са били членове на БКП,но някои са продължили като мутри и бодигардове,други са станали председатели на политически партии в европейския парламент
202
8
 
20
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Към администраторитеАко не наложите бан, и не предадете IP-аддрессите на ония, които наричат Сергей Станишев с обидни прозвища, то аз ще сезирам прокуратурата срещу вас. Разбрахте ли ме, момченца? Този път няма да ви се размине.
201
9
 
24
 
! Отговори
сърГЕЯ.... преди 11 години
..ПОРЕДНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ ***, С ОГРОМНОТО САМОЧУВСТВИЕ НА "ПАРТИЕН ЧЛЕН" И ВОЖД ---БЕЗ ДЕЙСТВИТЕЛНО ПОКРИТИЕ!ТИПИЧНО ЗА ТАЗИ ПОСРЕДСТВЕНА ПАРТИЙНА ФОРМАЦИЯ ОТ *** И ЛУСТРОСАНИ ПОЛУ-ИНТЕЛИГЕНТИ!ТОВА Е ПАРТИЯТА НА "ВОЙНСТВАЩАТА ПРОСТОТИЯ"!!!!!!!!!!!!!
200
8
 
40
 
! Отговори
Фидоска преди 11 години
Борисов не е грешка, той е *** ***.
199
12
 
22
 
! Отговори
AZ преди 11 години
DA BORISOV MOJE I DA E OSADEN ,KOETO VSA6NOST E SPORNO.NO TI ZLOBNO EVREI4E ZDRAVO SI POEBAVAN,KOETO VSA6NOST E SIGYRNO .PO RABOTE6 I STOQ6 BLIZO DO HORATA POLITIK NE E IMALO V BG OT BORISOV.I TOI 6E NI E PREMIER I V SLEDVA6ITE 4 GOD .I TOVA NE E SAMO MOE MNENIE.OT MNOGO HORA SE KAZVA TOVA .I VSI4KI NIE VIJDAME MRASNI6KITE NOMERA NA STARITE KYRVI:STANI6KO,CIGANETO KOSTOV,DOBRE IZPOLZVALA PY....A SI NADEJDA,TARIKATSKOTO MAL4ANIE NA DOGAN BEI,I LYDOSTTA NA BOLEN SIDEROV .KOI GI ISKA TEZI ?