Борисов бил кадрова грешка на столетницата

Мен поне не са ме осъждали в Страсбург, отговори Станишев на премиера
10 дек 2012 17:30,
360
Борисов бил кадрова грешка на столетницата
Сергей Станишев. Снимка: архив Булфото

Не се гордея, че премиерът Бойко Борисов е бил член на нашата партия. Тогава е имало кадрови грешки, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. Изказването на лидера на левицата идва в отговор на поредната порция критики и тежки квалификации на министър-председателя към червения експремиер.

Вчера Борисов зави в ефира на bTV, че Станишев знае как се убива по наследство и как се строят лагери. Премиерът допълни, че лидерът на столетницата е много страшен и взима мерки да се пази и охранява от него.

Днес Станишев коментира, че Борисов изкарва като свой коз закъснелия антикомунизъм, защото няма какво друго да сложи на масата.

ГЕРБ могат да съществуват само в среда на омраза. Трябва да имат враг, допълни още лидерът на левицата. По негови думи управляващите нямат какво да предложат като политика и затова си търсят антитеза.

Станишев обясни, че не смята да слиза на нивото на Борисов в изказванията му. Той все пак не се сдържа и вметна, че поне не е осъждан от Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

През ноември магистратите осъдиха страната ни за отнемането на право на живот на Тодор Димов Тодоров-Чакъра, който загина при спецакция през 2003 година.

Името на премиера се упоменава изрично в решението на магистратите като ръководител на операцията.

Станишев обясни, че сега всички българи ще трябва да платят обезщетението, постановено от Страсбург – 50 000 евро.

От своя страна, депутатът от БСП Ангел Найденов заяви, че ставане свидетели на опростачване на политиката и езика, а в България цари “фасадна демокрация“.

В днешното си изказване левицата се съсредоточи върху критиките срещу външната политика на правителството и липсата на позиция на страната ни на предстоящия тази седмица Европейски съвет.

Според Станишев предстои да се дискутират “фундаментално променящи структурата на ЕС предложения“, а премиерът за пореден път ще замине без ясна позиция. Според лидера на БСП все по-бързо се върви към “Европа на две скорости“, а страната ни рискува да остане във втората лента.

Според президента на ПЕС страните, които са част от еврозоната, ще имат свой финансов министър, а е твърде вероятно да се появи и нова комисия или друг европейски парламент на еврозоната, защото тези страни ще имат отделен бюджет и общ дълг.

Станишев и Ангел Найденов бяха категорични, че ще настояват премиерът и външният министър Николай Младенов да се явят пред народните представители и дадат обяснение за позицията на страната ни.

Според Найденов страната ни се е превърнала в “сива зона“ по отношение на проблемите и темите, които се обсъждат в ЕС.

Правителството отделя 0 внимание към членството на България в ЕС, заяви Найденов. От БСП бяха категорични, че ще очакват да се защитят принципите на равнопоставеност, единен пазар и интегритет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има ли смисъл да се казва чия и каква грешка е Боко? Той си е просто (проста) ГРЕШКА!
177
2
 
21
 
! Отговори
EROR преди 11 години
Ето до къде водят грешките на партията майка/столетница/.За по-малко от четвърт век тия грешки на партията вече са на път да унищожат една цяла държава.А това и турците не са успели да постигнат за 500години.
176
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз вече знам какво искам от дядо коледа;да накара всички политици начело с Боко,да платят за мъките на народа със собствената си кръв и да им бъде отнето всичко откраднато.Който ми обещае това печели моя глас!
175
17
 
30
 
! Отговори
Unufri преди 11 години
Станишко, тебе Европа те осъди с много по-тежка присъда. Спряха ти 220 милиона евро само по ОП Транспорт, помниш ли :)Причината да ти спрат парите по оперативните програми беше корупция и неяснота по усвояването на европейските пари. По-голяма присъда от това - здраве му кажи. Не стига, че усвоявахте нищожни проценти, а се оказа, че и малкото е било крадено, та се наложи от ЕС да спрат парите.Така че, гледай си в твоята копанка. Като говориш за другите, тези неща за теб няма да се забравят
174
2
 
30
 
! Отговори
Всички знаем.... преди 11 години
че синовете та Тодор чакъра са само двама от многото, които очакват Свинаря-полиглот да падне от власт. Пещерняка от с. Хераково също знае какво го очаква, за това не отговори на въпроса - какво ще прави , ако не е премиер ? Как мислите, какво може да го очаква един тапир, който според ЦРУ е замесен в десетки убийства, наркотрафик, контрабанда, пране на пари и т.н. ? Сега е спокоен, при наличието на един камион охранители около него. А после ?
173
1
 
25
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Не се делете на червени и тиквеночервени! И не гласувайте за никой от съществуващите ***!На една маса са ви сложили *** и разноцветна помия да си избирате кой какво ще яде!Аз не съм сигурен че вие обичате да ядете помия?Предлагам ви да обърнеме масата!
172
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
samo kartechnica shte gi opravi pomiari dolni.
171
2
 
18
 
! Отговори
209 преди 11 години
И да не забравиш да вземе фактури и да го донесеш на "Позитано" да ти ги осребрим
170
4
 
29
 
! Отговори
7 преди 11 години
Ако Бойко ще вкарат в затвора заедно с негова измислена партия Герб , ще черпя всички !!!
169
8
 
24
 
! Отговори
фатална грешка!!! преди 11 години
А Серьожата е грешка на майка си и баща си!
168
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Tova izkazvane e mnogo OPASNO shoto kadrovite greshki na chervenite siromasi obiknovenno bivat UBIVANI po celesaobraznost, i Borisov e napalno prav da se strahuva za givotat si.tia obiknovenno ubiva / besi, razstrelva, internira / kadrovite si greshki. Takava e neinata 100 godishna istoria
167
4
 
26
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Станишев защо направихте от мутрата главен секретар на МВР?И защо до сега не е осъден от вашето правителство?
166
4
 
29
 
! Отговори
Радо Проданов преди 11 години
Като изритаме Борисов от властта на лято ще черпя целия вход ,ракия и печена кокошка ще има за всички даже и за празноглавия пожарникар от третия етаж.
165
4
 
26
 
! Отговори
Гацо преди 11 години
Борисов е кадрова грешка на бащаси после на сектанската партия
164
2
 
33
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Костов,Станишев,Първанов и Синеон Сакскобурготски трябва да бъдат съдени за създаването на явлението Борисов срам за Българската история!Рекетьор-Премиер!
163
1
 
26
 
! Отговори
До Кузман преди 11 години
Питай Бойко , нали той беше глав. сек. на МВР ! Защо трепаха всички така наречени претъпни босове?!
162
7
 
26
 
! Отговори
Кузман преди 11 години
Сергей, ти кажи защо сключвахте негласни сделки с престъпността, най-вероятно не ти лично, но си бил принуден да си траеш. Не си по различен от Бойко макар и да не си бил мутра. Олигарсите ти дърпат конците, а червените роби викат - той е по-малкото зло, за него ще гласуваме.
161
3
 
31
 
! Отговори
Пфууууууууууууууууу преди 11 години
Абе тоя Борисов е като долна к*рва в холандия ! Добро утро България!
160
3
 
39
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Незнам дали знаете че фирмите СИК,Аполо и Болкан&ко,Ипон и др. се занимаваха със рекет и изнудвания а не със философия или балет нито пък със нещо което трябва да бъде удостоено с длъжноста генерал!Да наистина са виновни и Костов и Първанов и Станишев,благодарение на техните кражби този амбициозен селски *** се издигна!Борисов винаги е бил посредник между мафията и държавата!
159
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
197А тези които гласуваха за него НЯКОЛКО пъти какви са според теб??Щото според мен са АБСОЛЮТНИ ***!