Всички тичат за помощ при мен, жалва се премиерът

Превръщаме държавата в застрахователна компания, ядосва се Борисов
14 дек 2012 21:00,
488
Всички тичат за помощ при мен, жалва се премиерът
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Едно време, като бях главен секретар, всички идваха при мен за помощ, станах кмет – идваха там, сега всеки вика "държавата да помогне", обяснява премиерът по време на заседание на Министерския съвет в сряда тази седмица.

От стенограмата на заседанието става ясно, че министър-председателят, зам.-министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов обсъждат  предоставяне на допълнителни средства от Държавен фонд „Земеделие” по бюджета на Министерството на земеделието и храните.

Найденов обяснява, че парите – 7 млн. лева, са необходими за Българската агенция по безопасност на храните за практикуващите ветеринарни лекари при изпълнението на мерките по програмите за надзор и ликвидиране на болестите по животните и за покриване на част от задълженията по сключени и неразплатени договори с екарисажите във Варна, Шумен и „Холсим България” АД.

Преди правителственото заседание изтече информация, че Найденов ще настоява за допълнителни средства за ветеринарните и за борба с градушките.

Въпросните 7 милиона са само за ветеринарните, обяснява министърът на земеделието след въпрос на премиера Борисов.

Министър-председателят не е много доволен от исканите допълнителни средства, защото по негови думи “всеки вика "държавата да помогне". Държавата е обща, на всички хора. Колкото й е по-малко ролята, толкова по-добре за държавата“, смята Борисов.

Той обяснява, че държавата дава милиарди за производство на зърно и по тази логика няма нужда да се отпускат средства за борба с градушките.

“Това е все едно на един магазинер да ходя да му направя покрива, за да не му тече вода в магазина“, обосновава се премиерът.

Нормално е този, който прави тази продукция, да си плаща – милиарди дотации отиват, а става въпрос за 3 милиона, които държавата да даде, при положение че милиарди, стотици милиони се изливат в тези браншове.

Нормално е всеки да си гарантира своята продукция. Утре ще кажат – да ни ваксинират животните без пари, да дотираме всяка една дейност. И затова тези 3 милиона ги спрях, продължава с тирадата си премиерът.

Според него държавата се превръща в застрахователна компания и всеки бранш може да каже “искам да ме защитиш“. По думите на Борисов това е много порочна практика.

Всеки трябва да мисли за себе си и за бизнеса си, заключава премиерът.

По други начин обаче седят нещата за Борисов, когато става дума за средства за образование, става ясно още от стенограмата. Министерският съвет прие проект на закон за изменение и допълнение на Закона за кредитиране на студенти и докторанти.

Искам да кажа, че от 2010 г. досега са раздадени 9 хиляди студентски кредита за над 32 милиона лева, с които са подпомогнати реално студентите и докторантите в страната с обучението си, обяснява Петя Евтимова, зам.-министър на образованието.

Браво! Тези неща ги обявявайте, да ги чуват хората. Защото като ни питат „Какво направихте за младите хора?”, виждаш колко – 32 милиона са много пари. Докторантите кога са взимали пари и колко са взимали в предишните периоди?, радва се Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


488
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
402
0
 
1
 
! Отговори
Imw преди 11 години
До АнонименКакъв инцидент в сащ бе. Теам да не би да пишат за инцидентите в бг.
401
0
 
1
 
! Отговори
Banko kredito di... преди 11 години
Ми няма да тичат при бай Гольо от Голобърдо, я, той няма дворци и милиарди, а е на вересия у хоремако. А колкото до парите, получавани от докторантите, а-а-а, не тека, не с рогот, при бая Тошо получаваха и студенти и докторанти, и лекари-специализанти, и то стипендии, а не кредити. Щото кредитите требе се връщат и то с лихвите, и то на определени банки. Аре са, познайте, кой ще кяри.
400
0
 
1
 
! Отговори
Dristova преди 11 години
Khristova , нещо се лъжеш, мадам многознайке, манипулантке. ЧЕЗ дойде още при Царо. Но България запази около 1/3 дял. Окончателно продадоха тихомълком енергетиката миналата година. Сети се, кой?
399
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пушачите извън закона!
398
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой беше Ти бе Комплексар измислен,как не ти писна с чужда пита помен да правиш?!? Той давал парите от бюджета все едно са негова собственост,негови са самолетите,хеликоптерите на армията и колите на НСО,кой си ти бе *** недодялан?!?!? Бой по кратуната на изборите и бегай да си гледаш каракачанките че ни се повръща от теб Лъжецо!!!!
397
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Върви да копаш картофи и да топиш маз
396
1
 
2
 
! Отговори
pUSHACHKLA преди 11 години
TOGAVA, podavai ostavka g-N BorisOV, POSLE SHTE KAJA ZASHTO. NE OUSHEH PREDI DA PRISTIGNA V bg, NO SEGA TAKA PUSHA CHE NIKOI NE MOJE DA ME SPRE!
395
0
 
2
 
! Отговори
znaesh koia sym az преди 11 години
Purvo. Oshte niama durjava v BULGARIA ZA DA E "MALKA". TI i priatelite ti VZEHTE VSICHKO. Hello???VTORO: NAPRAVIL SI TAKA CHE TI BASHTA , TI MAIKA"STIGA : Bydi muj. Haide, stiga nomera. Da ne kazvam poveche.
394
1
 
1
 
! Отговори
STOMIN преди 11 години
До АнонименТочно така напълно сам съгласен.Дано не се допусне повече това
393
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЪБУДЕТЕ СЕ БРЕ, ПЛЕМЕ ОСКОТЯЛО ОТ БЕДНОСТ ЗАРАДИ ДЕСЕТКИТЕ МИЛИАРДИ ОГРАБЕНИ ОТ БСП!Крадливата столетница, довела страната ни до 4 Национални катастрофи вече е на смъртния си одър, но въпреки всичко алчната старица иска пак да управлява тоест пак да краде страната ни. БРАТЯ БЪЛГАРИ СЪБУДЕТЕ СЕ И НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ НА КРАДЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ДОРИ ДА ПОМИРИШАТ ВЛАСТ!
392
5
 
1
 
! Отговори
bg преди 11 години
VIKNETE SI STANI6KA S MALKA PI6KA I SANYVAITE ROZOVI SASNI6TA ,,,
391
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам си пак Станишката
390
14
 
4
 
! Отговори
До платената сволоч преди 11 години
Пичове абите си парите и времето. Никой не ви чете щот знае че няма смисъл. На изборите ще се види какво що ... и то няма да ви хареса....МУАХААААААААААААААААААААА...(п.с. червенотурската *** няма да помирише власт скоро)
389
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не, самовлюбена Мутро, само заобикалящите те негодници ти ***....Тиквата, нормалните хора те ненавиждат, защото си лъжлив, нагъл и досаден с нищо правенето и нищо казването си!
388
1
 
8
 
! Отговори
khristova преди 11 години
До дЯДО ГОШОКой съсипа производството и го разпродаде дядо Гошо?Има ли друга държава по света , която да си е подарила енергетиката на чужда държава?Казваха - губещ отрасъл. Оказа се , че е печеливш , но при други специалисти. като не ги бива за нищо , да поскат помощ , а не да правят подаръци.сигурно комисионните са космически.
387
1
 
10
 
! Отговори
khristova преди 11 години
Една държава , която си е продала на безценица енергетиката си и няма друг работещ отрасъл е обречена на гибел.В края на управлението си Станишев подари производството , разпределението и доставката на ел. енергия в Южна България на EVN, а същото в северна България на ЧЕЗ.Печалбите от това производство , които са огромни заминават за Австрия и другаде в Европа.На българите остава само да се вайкат от високите цени и да са обслужващ персонал.Превърнаха ни в обслужващ персонал.
386
1
 
14
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
БОКО,НИКОЙ НЕ ТИ ЩЕ ПОМОЩТАНационалния ни интерес е ясен БЛАГОДЕНСТВИЕ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯПРЕМИЕРА Е ИЗБРАН ЗА ДА УПРАВЛЯВА..., А НЕ ДА СЕ ОПРАВДАВА, с некадърните си министри! Бюджета е неадекватен, защото едновременно бушуват:1. Световна финансова криза;2. Световна продоволствена криза;3. Световна рецесия;4. Световна екологична криза;5. Българска структурно-управленска криза;Изхода е Преработка на бюджета, и ИСТИНСКИ РЕФОРМИЗаради:1. Световната финансова криза Освен Еврофондовете е нужно нисколихвено кредитиране на производството, при лихви 2-3%..., от превишението на държавния резерв и само чрез ББР, в която да се внесат парите на държавните с над 51% фирми.2. Световната продоволствена криза Поземлена реформа налагаща, ВРЕМЕННО, като собственици на земята САМО БЪЛГАРСКИ ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА и само до 1 000 декара и 500 гора. Всички селскостопански плащания, да са за СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЗЕМЯ (не на ратайте/арендатори-милионери) и възстановяване на Хидромелиорацийте за държавна сметка макар, че тя продължава да ги унищожава!!!2. Световната рецесия Данъчно стимулиране и банкови гаранции, САМО ЧРЕЗ ББР, на износно ориентираните и най-вече крайни производства..., което ще раздвижи съпътстващите ги фирми4. Световната екологична криза - Строителството на Южен поток и Белене не по-малко от 33% са за Български фирми и затваряне на 50% от въглеродните ТЕЦ-ове чакат ни стотици милиони екоглоби, които ще ни върнат в каменната ера....5. Структурно-управленската криза възстановяване на институциите, под лозунга - Да върнем държавата на гражданите, и реформи:- В Здравеопазването Всеки гражданин с Лична дебитно-кредитна картова сметка здравно досие;- В Образованието - Масово Професионално средно образование в Техникуми и един западен език гимназийте, са доказана загуба на време (с изключение на физико-математическите);- В Регионалната политика шестте Социално икономически зони, да се трансформират в Области, като държавните ОБРАЗОВАТЕЛНИ И НАУЧНИ поръчки, да се правят, освен в Софийския и трите специализирани, само в шестте Областни Технологични Университета.- Съкращаване на държавния апарат с 30%.- За наука - 2 % от БВП, концентрирани в БАН, Софийския Университет, 3 Специализирани и 9 Областни Технологични Университети.Всичко останало е ПОМОЩ, която се изразява в Пустословие, Нищоправене... и рязане на лентички
385
0
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....НЕ СИ ИГРАИТЕ ПОВЕЧЕ НА ДУРЖАВА...!
384
0
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ЕТО ЕДНО...!
383
0
 
13
 
! Отговори
Пудела го казва: преди 11 години
Излиянието на една политическа ***: Яне ЯневНАХОДКА в You Tube . youtube/watch?v=oO-mz05e84s&feature=relatedКойто не вярва да пусне материала: Бойко Борисов Убиец Български ПремиерЦитирам: Да така е, като главен секретар на МВР Бойко Борисов не се държеше като отговорен полицай в демократична европейска държава, а като тартор на силова групировка. Той продължава по същия начин да се държи и като министър председател. Разчиства всички неудобни и най-вече срещу политическите опоненти е готов да извади автомата и да стреля.