Всички тичат за помощ при мен, жалва се премиерът

Превръщаме държавата в застрахователна компания, ядосва се Борисов
14 дек 2012 21:00,
488
Всички тичат за помощ при мен, жалва се премиерът
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Едно време, като бях главен секретар, всички идваха при мен за помощ, станах кмет – идваха там, сега всеки вика "държавата да помогне", обяснява премиерът по време на заседание на Министерския съвет в сряда тази седмица.

От стенограмата на заседанието става ясно, че министър-председателят, зам.-министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов обсъждат  предоставяне на допълнителни средства от Държавен фонд „Земеделие” по бюджета на Министерството на земеделието и храните.

Найденов обяснява, че парите – 7 млн. лева, са необходими за Българската агенция по безопасност на храните за практикуващите ветеринарни лекари при изпълнението на мерките по програмите за надзор и ликвидиране на болестите по животните и за покриване на част от задълженията по сключени и неразплатени договори с екарисажите във Варна, Шумен и „Холсим България” АД.

Преди правителственото заседание изтече информация, че Найденов ще настоява за допълнителни средства за ветеринарните и за борба с градушките.

Въпросните 7 милиона са само за ветеринарните, обяснява министърът на земеделието след въпрос на премиера Борисов.

Министър-председателят не е много доволен от исканите допълнителни средства, защото по негови думи “всеки вика "държавата да помогне". Държавата е обща, на всички хора. Колкото й е по-малко ролята, толкова по-добре за държавата“, смята Борисов.

Той обяснява, че държавата дава милиарди за производство на зърно и по тази логика няма нужда да се отпускат средства за борба с градушките.

“Това е все едно на един магазинер да ходя да му направя покрива, за да не му тече вода в магазина“, обосновава се премиерът.

Нормално е този, който прави тази продукция, да си плаща – милиарди дотации отиват, а става въпрос за 3 милиона, които държавата да даде, при положение че милиарди, стотици милиони се изливат в тези браншове.

Нормално е всеки да си гарантира своята продукция. Утре ще кажат – да ни ваксинират животните без пари, да дотираме всяка една дейност. И затова тези 3 милиона ги спрях, продължава с тирадата си премиерът.

Според него държавата се превръща в застрахователна компания и всеки бранш може да каже “искам да ме защитиш“. По думите на Борисов това е много порочна практика.

Всеки трябва да мисли за себе си и за бизнеса си, заключава премиерът.

По други начин обаче седят нещата за Борисов, когато става дума за средства за образование, става ясно още от стенограмата. Министерският съвет прие проект на закон за изменение и допълнение на Закона за кредитиране на студенти и докторанти.

Искам да кажа, че от 2010 г. досега са раздадени 9 хиляди студентски кредита за над 32 милиона лева, с които са подпомогнати реално студентите и докторантите в страната с обучението си, обяснява Петя Евтимова, зам.-министър на образованието.

Браво! Тези неща ги обявявайте, да ги чуват хората. Защото като ни питат „Какво направихте за младите хора?”, виждаш колко – 32 милиона са много пари. Докторантите кога са взимали пари и колко са взимали в предишните периоди?, радва се Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


488
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
362
5
 
2
 
! Отговори
khristova преди 11 години
До ДО ХРИСТОВАДа се опитваш да ме агитираш за Станишев е все едно да искаш да промениш посоката на вятъра. Няма да стане. За твое сведение - аз няма да гласувам за никой!Спести си нападките и определенията , безсмислени са. Няма да гласувам за никой!Не виждам човек , партия или сила която ще промени тежкото положение на обикновеният човек в близките 30-40 години.Толкова сме я загазили , че и Господ не може да ни помогне и за това не е виновен Б.Б.Съсипниците на народа са в БСП и ДС.
361
2
 
6
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ШО СИ МИСЛИТЕ ЧЕ БАЦЕ УПРАВЛЯВА ТАЯ ВЕЛИКА ДЪРЖАВА...?...БАЦЕ Е САМО ЕДИН УНОША БУЕДЕН...!
360
2
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ЦЕЛИО САИТ У СНИМКИ НА БАЦЕ...ГЕЯ ГО НЕМА...ПОЗОР...!
359
3
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 11 години
Г-н Борисов , знаете ли аз все още Ви вярвам , но за съжаление " една лястовичка пролет не прави " - голямо бреме е тоя крадлив народ. Давате , ама всичко се краде с голямата лопата.Докато големите крадци не почнат да връщат нищо няма да стане , А имате ли воля и смелост за това?
358
2
 
2
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....НО ЛИМИТ УИТ БАЦЕ СЕКСУАЛИТЕ ДРИЙЙМИНГ...!
357
0
 
4
 
! Отговори
Още по-мъж преди 11 години
khristova, Khristovaaaaa и кат' малка си беше *** и тичаше по "мъжете" и сега кат' голема пак си си същото ку*рве!
356
0
 
4
 
! Отговори
ДО ХРИСТОВА преди 11 години
ПРОЧЕТИ 423- ТОВА СЪМ АЗ И ТОВА Е МОЯТ ОТГОВОР КЪМ ТЕБ.
355
2
 
4
 
! Отговори
khristova преди 11 години
До ДО ХРИСТОВАГоворя за поведение, не за сексуалност.То се вижда. Единият се държи като мъж , другият , като озлобена невротична жена.Аз лично нищо не си търся., нито мъж ,нито управник. Те - управниците се натрисат сами.Може Станишев да е председател на ПЕС , но това мен не ме топли и не ме интересува .Нещо да направи за България? Няма и да направи.Той урежда себе си и собственото си обкръжение , така че да го направят и управник на Венера , все тази.Толкова е фалшив и нагъл ,че не желая да го
354
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВСЯКА СТЪПКА НА ГЕРБ Е ГРЕШКА, КОЯТО ПЛАЩАМЕ И ЩЕ ПЛАЩАМЕ НИЕ. НЕКАДЪРНИЦИ ! И ВСЕ ОЩЕ СЕ НАМИРАТ ХОРА ДА ГО ХАРЕСВАТ- ТОВА СА ОНЕЗИ, КОИТО И НА ТУРСКИЯ СУЛТАН СА ПРАВИЛИ МИЛИ ОЧИЧКИ- РОБСКИТЕ КУЧЕШКИ ДУШИЧКИ, КОИТО ИСКАТ ДА СИ ИМАТ ГОСПОДАР.
353
0
 
7
 
! Отговори
kamyk преди 11 години
Тази година и камъни ще валят от небето а после ще сплашват пак директори с уволнения!Ако някои знае колко много са искали да махнат градушките ама след като се провали една реколта се сещат а този нагъл ще налива от пусто в празно за да могат едни да си купуват коли по поръчка със субсидии а други да учат за загубена кауза.Ако не беше плачевно щеше да е смешно.Ама от мутра мислене -ужас в действителност!
352
2
 
5
 
! Отговори
О, Божествений преди 11 години
Бойко наш, който си на екрана!Да се вдига Твоят рейтинг,да чуват Твоята воля,както президента тъй и в парламента;наставлявай ни и днеси събери данъците си,тъй както и ние събираме стотинките от портомонето си,и въведи нас в Европа,но избави ни от кризата;защото Твое е премиерството,и парламента, и правителството вовеки.Амин.
351
0
 
2
 
! Отговори
до 419 преди 11 години
А Вие г-н как прескочихте лимита от 500 символа?:))))
350
3
 
5
 
! Отговори
О, Божествений преди 11 години
Аз се Бойку моля с тия думи:Бойко-Метротворче, що създадевеличави, дивни магистрали!ГЕРБ прати ми ти в сърцетода ме лъхне с пламенното слово -ето, в правий път да тръгнат всичкиживи в твойта заповед пречиста!Знам, законът твой е жив светилники ни води в светлина нетленнакъм Европа, този дар възжаждан.Литна днес и *** племемилостта на Цецо твой да търсиНо на мене, който моли помощ,О ти Бойко, тъй великодушен -прося, твойто мощно слово дай ми,ръце вдигам да получа мъдрост,сила, що обилно от екранати даряваш на вси твари живи.Управлявай гордо, устремено,фараон бъди, издигай пирамиди!Хиляди разчитат днес на тебецяр да им дадеш или парици!?Чудеса твориш, О вдъхновенни,шествайки безспир по света славен,щом по тебе и писма изпращат.Юнско слънце ти си за народаясно що огрява в бъднината!И на твойта партия прослава:всяка възраст ней хвала въздава!И народът твой, Цветан и Дянков,и Самият Теб възвеличава -днес, вовек веков и до амина.
349
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** ! АКО ГО ГЛЕДАХ САМО ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА КАТО ПРЕМИЕР НА НЯКОЯ БАНАНОВА ДЪРЖАВИЦА НА НЯКОЙ ОСТВОР В ТИХИЯ ОКЕАН- ЩЕШЕ ДА МИ Е МНОГО СМЕШЕН. НО ДАМИ РЕШАВА ЖИВОТА И СЪДБАТА ТОВА ***- ПЛЮНКА ОТ МЕН !
348
1
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...411....ПЛАШТА СЕ У ДОЛАРИ...ОТ ЦРУ...!...ИСКАТ ДА СТАА ШОУ С БАЦЕ УЖ ИМА ДЕМОКРАСИ...!
347
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Държавата би трябвало да се грижи, финансово обезпечава, отбраната, вътрешния ред и сигурност, и външните отношения. За всичките останали неща, да дава само насоки, за развитие. Но всеки, който дойде на власт, желае да се продължи тоталната зависимост, на държавата ни, от него самия - да прибира парите и разпределя порциите. Оплакването, на Борисов, го възприемам, по скоро, като задоволство. Иначе щеше да промени нещата, да намали ролята на държавната и общинска власт.
346
0
 
6
 
! Отговори
detelina преди 11 години
Има поговорка-Който, се оправдава-значи е виновен!
345
1
 
6
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...БАЦЕ Е МУЖКИ ПУЯК...!
344
1
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ИМАМЕ НАСТРОЕНИЯ КОЛКО 100 БАЦЕТА...!
343
3
 
4
 
! Отговори
ДО ХРИСТОВА преди 11 години
ТИ МЪЖ ЛИ СИ ТЪРСИШ ИЛИ УПРАВНИК ? КАКВО МИ СРАВНЯВАШ СТАНИШЕВ- ШЕФ НА ПЕС- ЕДНА ОТ ТРИТЕ ПАРТИИ, УПРАВЛЯВАЩИ ЕВРОПА И БОЙКО- ШЕФ НА ТИГРИТЕ ОТ ДОЛНА БИСТРИЦА ? А ДАЛИ БОЙКО Е МЪЖ И ДАЛИ СТАНИШЕВ НЕ Е СЪС СИГУРНОСТ НЕ ЗНАЕШ ТИ.