БНТ за гафа на Плевнелиев: Снимката е от сайта на Балкантурист

Фотографиите били съгласувани с екипа на държавния глава
Обновена: 2 яну 2013 18:59 | 2 яну 2013 18:58,
393
БНТ за гафа на Плевнелиев: Снимката е от сайта на Балкантурист
Снимката вече я няма на сайта на Балкантурист.

Снимката с планински изглед от Аспен в Колорадо, с която президентът Росен Плевнелиев илюстрира красотата на българската природа в новогодишното си обръщение, е свалена от официалния сайт на Балкантурист, представена като реклама на български курорт, съобщиха от БНТ.

В съобщение до медиите от държавната телевизия уточниха, че концепцията за изработването и визуализирането на клипа с новогодишното послание на държавния глава е на администрацията на президента, а техническата реализация е осъществена от Българската национална телевизия.

„При изготвянето на клипа, подбора на снимковия материал е извършен съвместно от екипите на БНТ и пресцентъра на президентството. Използвани са кадри от  фонда на БНТ, снимки от интернет сайта на администрацията на президента и снимки от свободни от авторски права български туристически сайтове, избрани след съгласуване с Дирекция “Връзки с обществеността” на президентството, се посочва още в съобщението.

Президентът и щабът му допуснаха доста неприятен гаф по време на традиционното новогодишно слово. На фона на изглед от Скалистите планини в Колорадо, САЩ, Плевнелиев хвалеше българската "неповторима природа". Грешката беше хваната веднага от потребители на социалните мрежи и предизвика бурни дискусии.

Малко след като гафът на държавния глава беше разгласен от медиите, снимката от Аспен в Колорадо, рекламираща курорта Пампорово, беше свалена от сайта на Балкантурист. 

Още по темата
 "България е една от най-старите държави в Европа, страна с древна култура, богата история, неповторима природа" - казва Плевнелиев, докато се сменят две изображения - едното на крепостта "Царевец" във Велико Търново, очевидно илюстриращо богатата история на страната ни, и другото - на изглед близо до курорта "Аспен" в Скалистите планини в Колорадо, САЩ, очевидно илюстриращо неповторимата природа на... България? САЩ?

Малко след гафа интернет и най-вече социалната мрежа Facebook, пламнаха от коментари по въпроса. Едни се гневят, други се забавляват и си правят шеги с гафа.

Обръщението на държавния глава минути преди настъпването на 2013 година постигна един от най-високите рейтинги в програмата на БНТ в празничната нощ, похвалиха се още от държавната телевизия.

Първото новогодишно обръщение на президента Росен Плевнелиев е заснето от екипа на БНТ в три различни формата на телевизионно излъчване с най-високо качество, за да може да бъде използвано от всички медии в България, се посочва още в съобщението.

От администрацията на държавния глава все още не са коментирали случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


393
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
0
 
0
 
! Отговори
демократ преди 11 години
Плевнелиев и щабът му са се доверили на "професионалистите" от бнт, и затова лъсва "географско" недоразумение, както и неадекватни кадри, целящи онаглядаване на речта!Вината е на бнт-то, която показва идейна невъзможност!Професионалистите от медията толкова си могат!Но, сега раздутото ръководство на тв-то, бърза да хвърли небрежно кал по президента, като се оправдава с Блакантурист!Ало, бнт -е, монтажът, кадрите и техническата реализация са правени от вас, не от служителка на туристически ф-***
304
0
 
0
 
! Отговори
референдум преди 11 години
Речта на Президента беше добра!Но, останалото е учудване с въпросителна, защо изглежда изкуствено!А, то, защото бнт-екип е правил реализацията!Нали им отпуснаха 80 милиона, откриха тв канали, ретро вагонче наеха да се разхождат от "бездарната медия", и затова визулизираха една бутафория!А, сега първи пращат съобщения до медиите, за да си измият ръцете с Държавния глава!Да, екипът на президента е избрал нов начин как да бъде , но реализацията е на БНТ!Защо ръководството на медията не се засрами!
303
0
 
0
 
! Отговори
гражданин преди 11 години
Президентът си има ПР-екип, има администрация -нормално!Те обаче ,не са обещстевна медия, и не ходят с камери, микрофони!БНТ-то е наета , като държавна медия, на издръжката на народа! И какво правят от тази куха туба, наречена бнт, от Дирекция "Връзки с обществеността" пращат анонимни обяснения !Затова ли издържаме тази медия, за да прави гафове и да си измива ръцете с ПРезидента!Как една телевизия с такъв богат фонд, си позволява да "краде" от сайтове!Краде и пак некадърно!Време е да се закрие!
302
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 11 години
В обръщението на "смешната и нискорейтингова" "обществена" телевизия, което е цитирано, става ясно, че много големи "кадри"работят!ОК.Президентът казва своята реч, чия е била техническата визуализация -ами на БНТ!Те така са се преработили, че са направили даже "три различни формата на тв излъчване"!Забележете, за да "бъде използвано от всички медии в България"!Та, БНТ УЖ прави визуализация-и ползва кадри от нета!Смях!А, бнт-то, казва, че гафът им с вузуализацията е най-рейтингов!БНТ -КОМУНИЗЪМ!
301
0
 
2
 
! Отговори
Румка преди 11 години
Аз пък не мога да разбера защо трябва да се уволнява служителката от "Балкантурист", затова, че някой от екипа на президента е спал и не си е свършил добре работата. Освен това цялата работа е просто смешна, не виждам нищо чак толкова потресаващо. Не обръщаме внимание на истинските гафове, а пак търсим сеира /за съжаление/
300
0
 
2
 
! Отговори
Министерски Златки преди 11 години
Да бяха дали 10 лева на някой даскал по география вместо да се излагат като Златки.
299
1
 
1
 
! Отговори
бай Спиро демократа. преди 11 години
До :345 666! СуперПо повод на коментара ти.Виж к'во Супер, единия е отраснал с компири от Банкя, другия от Дондуков със сланина.Нали разбираш ,че не може да се бръкне нещо като човешки ембрион -квалитетно.
298
0
 
4
 
! Отговори
анонимо преди 11 години
Поне научих за Аспен, Колорадо:)
297
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
331, щот са прости, та дрънкат. Мислите им не стигат толкова напред в разсъжденията.
296
0
 
3
 
! Отговори
щуркоф преди 11 години
точно такива хора трябва да управляват това гето българия населено от бели ***-радвам се за високо интелигентна управляваща класа която ще ви заведе право на буклука на историята-това заслужавате-
295
1
 
5
 
! Отговори
bez ime преди 11 години
Първолаче чете обръщение към родили на родителска среща.Така изглеждаше президента в новогодишната си реч.
294
1
 
6
 
! Отговори
колорад преди 11 години
Да те сложат в СУ в стола на Балан ,не значи ,че си Балан.Направо си е подигравка. Не бил виновен президента за този срам с Колорадо?А интересува ли го президента ,как го показват?Или за него е по-важно да гледа тъпо и да хленчи на екрана ,пък да става каквото ще.Един президен поне веднаж в годината се обръща към народа и трябва да прояви уважение, да стане прав ,да вдъхне надежда и увереност ,да внуши сили, да демонстрира сигурност.А нашият...почти плачеше.....
293
0
 
5
 
! Отговори
Гандю преди 11 години
Що не мушнахте нещо от сайта на Плейбой, а? Пък не се разбра и кой е министър - председател на България. Можеше поне едно рязване да включите, хаймани със хаймани такива. Никакво уважение нямате! Яне шеф на БНТ. Или пък Сашка Васева.
292
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредният гаф на президента.Защо ли хрантутим тази институция от безполезни лапачи?Може ли някой да ми каже колко милиона годишно ни излиза този лукс?
291
0
 
3
 
! Отговори
Smesko преди 11 години
Makedonia kradela istorija !!! Bugarija ja ukrade Amerika be ! :))))))
290
0
 
7
 
! Отговори
ГЕРБЕРАСТ преди 11 години
Мда - следващият път да вземат снимков материал от Пан Ам - може да улучат и пейзажи от родни красоти- абе това не е най-големият гаф, че са постнали такава снимка /и без това Росенчо ближе задните части на хамериканците-да си го вземат при тях/ гаф е че седеше като изнервен първолак, мрънкаше като съгрешила вече не девственица, а фонът на който четеше написаното му бе в унисон с погребалното настроение на 99,9% от българите...
289
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ami zashto takiva hora rabotqt v prezidentstvoto kato ne mogat da vidqt che edna obiknovenna snimka dori ne e eot bulgariq
288
0
 
4
 
! Отговори
rinina28 преди 11 години
на мен пък задължителното "логване" ми прилича на форма на цензура. Един вид, който държи да е анонимен няма право да гласува. А, който гласува ще го знаем кой е ...
287
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Преди време пияниците от БНТ проспаха така и Слънчевото затъмнение. Изтрезняха чак като свърши...
286
0
 
4
 
! Отговори
един българин преди 11 години
до една българка - ами що не пусна някой по-читав, да прочете речта,вместо него? И без това не я е писал той!