Обвиняват нападателя на Доган в опит за убийство

Енимехмедов не е бил делегат от Бургас
Обновена: 19 яну 2013 15:48 | 19 яну 2013 15:45,
161
Обвиняват нападателя на Доган в опит за убийство
Снимка: БТА

На нападателя на лидера на ДПС Ахмед Доган Октай Хасан Енимехмедов ще бъде повдигнато обвинение за опит за убийство, съобщи bTV.  Той е задържан за 24 часа и срещу него ще бъде образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, съобщиха от СДВР за ”Фокус”.

По време на днешната Осма конференция на партията, докато лидерът й изнасяше доклада си, Октай Енимехмедов излезе с пистолет и се опита да стреля по Доган. По първоначална информация оръжието е засякло. Доган успя пръв да се защити като удари нападателя си, а секунди по-късно охраната повали младежа.

В момента в НДК, където се провеждаше конференция, са министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и градският прокурор Николай Кокинов. Президентът в периода 2002-2012 година Георги Първанов също е отишъл на мястото.

Цветанов дебело подчерта, че Енимехмедов има богато криминално минало. Той има регистрации за хулиганство, кражби и притежание на наркотици. Вътрешният министър обясни, че нападателят е влязъл на конференцията с карта на младежкото ДПС от конференцията на формацията през есента на 2012 година.

Нападателят на лидера на ДПС Октай Хасан Енимехмедов не е делегат от Бургаска област, каза председателят на общинската организация Шерафeт Мехмед пред БТА. Този човек не го познаваме, допълни Мехмед. От Бургас сме четирима човека. Това съм аз, Селим Иса, Насри Узун и Зияд Ел Масри, съобщи общинския председател.

Зиад Ел Масри също отрече Октай Енимехмедов да е присъствал като делегат от Бургаска област. Най-вероятно е присъствал като гост.

Кокинов не можа да даде нова информация и заяви, че е разбрал по телефона какво се случва.
Касим Дал, който е бивш член на ДПС и наскоро учреди собствена формация, отрече пред bTV нападателят да е член „Свобода и достойнство”, която Дал учреди.

По-рано днес се появи информация, че нападателят е присъствал на учредяването на въпросната формация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
1
 
0
 
! Отговори
съд за делегатите преди 11 години
Прокуратурата незабавно да повдигне обвинения срещу озверелите ***, които ритаха момчето докато беше обезвредено на земята от служителите на НСО. Тази осверепяла *** е по опасна от младежа, който единствен в тази държава има смелостта да покаже гражданската си позиция срещу гнилото ръководство на ДПС. Един български гражданин от турски произход показа повече решимост и желание за промени в България отколкото нас етническите българи.
120
1
 
0
 
! Отговори
друг път преди 11 години
Опит за убийство ама друг път - най много хулиганство. И да не забрави да осъди тези които *** удряха доката беше обезвреден на земята.
119
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мразя Доган и Доганчета-синоним на ненаказани мафиоти,на мързеливи,полуграмотни,но печелещи като крадат от всичко и всички,яхнали Българският народ,мислещи се за ненаказуеми и над законите.Законите са за всички!!!Искаме да го проучите и да го накажете,като редови гражданин,няма хора над законите,искаме справедливост.Живеем в 21 век,границите падат,с турците живеем мирно и спокойно,те са работни и добри хора,Доганчетата миришат нечистоплътно,смачкайте ги-не гласувайте за Доганчета.
118
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам да видя,кой ще бъде тоя прокурор,дето ще повдигне обвинение за опит за убийство на човек,който насочва пистолет-кьорфишек към друг и имитира стрелба,даже не успя да възпроизведе и звуков ефект-това пред очите на цял свят-вие да видяхте да посяга да удря опърпаляка,аз не!Но пък опърпания алкохолик е унизен тотално.Един млад човек му каза-ти си ***,върви си!Видях,как тълпа наречена партийни активисти ритаха дивашки обезвреден човек,ей така ни ритат повече от 20 години и ни унизяват.
117
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На БТВ им дайте да се застрелят с газовия пистолет. Тъй като оръжието и амунициите не са смъртоносни, единственото обвинение ще бъде за хулиганство. А както всички знаем, накрая нападателя ще се окаже напълно невинен.
116
2
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
А някой замисли ли се, че днес видяхме истинското лице на турците прикрити уж като делегати на конгреса си. Видяхте ли добре какво правиха със сънародника си Октай? А сега се замислете какво би станало ако въпросния нападател беше българин? Мислете българи, мислете!!!
115
1
 
0
 
! Отговори
специалист айдукат преди 11 години
1. Това беше опит за средна телесна повреда, а не убийство!2. Момчето ако се освидетелства може да съди нападателите, си които го ритаха за лека или средна телесна повреда!
114
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе момчето е 5 курс архитектура във виаз и аз го познавам много добре,апък медийте го изкараха *** разбойника, даже сбогато криминално минало.Егаси пародията егаси чудото.
113
1
 
1
 
! Отговори
въпрос преди 11 години
Искам да попитам докога ще пишете за този цирк,и тотолкова лош не се търпи.Вместо да ги попилеете за това което се опитаха да скълапят днес,великомаченици ще ги изкарате.
112
1
 
0
 
! Отговори
bg преди 11 години
TOВА ЗА ПОРЕДЕН ПьТ ПОКАЗВА 4Е ДПС САМО ВДИГАТ ПУШАК И ПЛАШАТ НАРОДА С ХАЛОСНИ ПАТРОНИ КОЕТО Е ПОРЕДНИЯТ ИМ ЦИРК И ПОСЛЕДНОТО ИМ ПРЕСТАВЛЕНИЕ С КОЕТО ДОГАН КАЗВА 4Е КЛОУНАТ Е ЖИВ И НАПУСКА СЦЕНАТА МИСЛЕИКИ НЯКОГА ДА ГО СПОМЕНАТ В ИСТОРИЯТА КАТО ПОСЛЕДНИЯ МУХИКАН НО НЕ СЕ НАВЕДЕ КАКТО НЯКОИ ОТ БСП С ТРОИКИТЕ
111
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С един "куршум" няколко заека паднаха* Привличане на вниманието на съседите и Европа. Сега няма как източните ни съседи да не помогнат да сплотим "материала" преди изборите.* Лидерът героично се отегли* След като е тръгнал с халостни патрони, няма да бъде съден за опит за убийство, а за хулиганство. Едва ли ще има присъда, стана известен.* Атака срещу НСО и разклащане на ГЕРБХа сега...нека се досетим коя г-жа има полза от това? Жокер: Тя май не се появи днес пред медиите
110
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви обвинения? Нали пистолета е бил газов и не е имало никакъв шанс ДОГАН ЕФЕНДИ ДА БЪДЕ УБИТ! А хулиганите, които ритаха момчето няма ли да ги съдят за дребно хулиганство?
109
1
 
0
 
! Отговори
ха ха ха– атентат ли преди 11 години
Защо стана това? Ако е целял терориста да убие, така ли щеше да постъпи? Няма ли други начини да се извърши убийство? Спомнете си И.Павлов например откриха ли убиеца? Кой умен би го направил по такъв начин? Защо са замесени в охраната на това НСО и Полицията ни? Нима целта не е да се каже: Ето, виждате ли, българските служби не могата да си вършат работата. Това е повод да се намеси друга държава в нашите вътрешни работи. Коя е сещайте се. А за цирка сътворен от ДПС ВИДНО Е.
108
1
 
0
 
! Отговори
критик преди 11 години
Много умен бил Доган, голям политик бил. Такива квалификации съм чувал за него най вече от първи мъже в държавата. Слушах речта му. Не може на такъв висок форум, пък бил той и на ДПС, да употребяваш изрази като дикиш и други подобни, да се определяш сам като борец за свобода. Чак плакали някои. Боже, боже.
107
1
 
0
 
! Отговори
Свобода Балканска преди 11 години
Един от най-активните биячи на вече падналия и обезвреден "пишман атентатор"" ,ако не сте го разпознали ,беше кмета на гр.Антоново -Танер Али-МАШАЛА КМЕТЕ!!!
106
1
 
0
 
! Отговори
ЦРУ преди 11 години
ОПИТ ЗА УБИЙСТВО ИМАШЕ ОТ СТРАНА НА МАЗНИТЕ РЕЗАНИ ФЕСОВЕ , ДЕТО ПРЕБИХА ЧОВЕКА ... ТОЗИ МЛАДЕЖ , АКО ИСКАШЕ ДА УБИЕ АГЕНТА НА ДС ЩЕШЕ ДА ГО НАПРАВИ САМО С ЕДИН УДАР , А КАКВО СЕ ВИДЯ ??? КАК ТОЙ СЕ ДЪРПА НАЗАД С ВДИГНАТИ РЪЦЕ .... ПЪЛНА ПАРОДИЯ ...
105
1
 
0
 
! Отговори
Путин преди 11 години
Театрален бой. Юлий абаджев ТИКВА да яде. Похват с който се предпаи аамет говори за големи тренировки. Н бе хоа кога, за какво и за кого ще гласуваме ние достатъчно нахранихме Аамед. Другото е цирк. Той си остави ПАРТИТА НА ВЪРХА. Имше ли еференум за нещо?
104
1
 
0
 
! Отговори
Sonia Christova преди 11 години
Не съм задавала въпроси към който и да било,само направих коментар на това което видях с очите си, както и цяла България видя -хулигански побой от депутати над нападателя на Доган,на който побой има и много преки свидетели в залата,които явни факти вие отричате, макар че сте съдия.Само който няма разумни аргументи против истината използва обидни квалификации и епитети, с което вие самата нарушавате човешките ми права, защитени в Конституцията.
103
1
 
0
 
! Отговори
Иван Димов преди 11 години
не знам дали е истински атентат или не не ме интересува но по интересното видяхте ли как може да ритат депутати направете си извода каква държава сме
102
1
 
0
 
! Отговори
1111111 преди 11 години
Iska da pokaje, 4e ot partiqta sa mu dali pistolet da varsh rabota koito ne ba4ka. Ne mu vqrvat i za tova otiva pri lidera si za da mu pokaje. Drugo se ne seshtam.