Обвиняват нападателя на Доган в опит за убийство

Енимехмедов не е бил делегат от Бургас
Обновена: 19 яну 2013 15:48 | 19 яну 2013 15:45,
161
Обвиняват нападателя на Доган в опит за убийство
Снимка: БТА

На нападателя на лидера на ДПС Ахмед Доган Октай Хасан Енимехмедов ще бъде повдигнато обвинение за опит за убийство, съобщи bTV.  Той е задържан за 24 часа и срещу него ще бъде образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, съобщиха от СДВР за ”Фокус”.

По време на днешната Осма конференция на партията, докато лидерът й изнасяше доклада си, Октай Енимехмедов излезе с пистолет и се опита да стреля по Доган. По първоначална информация оръжието е засякло. Доган успя пръв да се защити като удари нападателя си, а секунди по-късно охраната повали младежа.

В момента в НДК, където се провеждаше конференция, са министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и градският прокурор Николай Кокинов. Президентът в периода 2002-2012 година Георги Първанов също е отишъл на мястото.

Цветанов дебело подчерта, че Енимехмедов има богато криминално минало. Той има регистрации за хулиганство, кражби и притежание на наркотици. Вътрешният министър обясни, че нападателят е влязъл на конференцията с карта на младежкото ДПС от конференцията на формацията през есента на 2012 година.

Нападателят на лидера на ДПС Октай Хасан Енимехмедов не е делегат от Бургаска област, каза председателят на общинската организация Шерафeт Мехмед пред БТА. Този човек не го познаваме, допълни Мехмед. От Бургас сме четирима човека. Това съм аз, Селим Иса, Насри Узун и Зияд Ел Масри, съобщи общинския председател.

Зиад Ел Масри също отрече Октай Енимехмедов да е присъствал като делегат от Бургаска област. Най-вероятно е присъствал като гост.

Кокинов не можа да даде нова информация и заяви, че е разбрал по телефона какво се случва.
Касим Дал, който е бивш член на ДПС и наскоро учреди собствена формация, отрече пред bTV нападателят да е член „Свобода и достойнство”, която Дал учреди.

По-рано днес се появи информация, че нападателят е присъствал на учредяването на въпросната формация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако не арестувате сега тия всички дето ритаха момчето пуснете Опиц на свобода и да почваме де се ритаме и бием ,има охрана да го обезвреждаккакто подобава дори полицай няма право тъй да биe като животни.
80
1
 
3
 
! Отговори
Dido преди 11 години
Аз не видях тази дрога да е заплашил живота на онази ***, но животните които го налагаха после определено се опитваха да го убият!! Обвинения срещу тях?!?!?!?!
79
1
 
4
 
! Отговори
аторис преди 11 години
МНОГО МОЛЯ ВСИЧКИ ДА ВИДЯТ НА КАДРИТЕ ЧОВЕКА С ШАРЕНАТА БЛУЗА КОЙТО ДЪРПА КОЛАНА НА ПАДНАЛИЯ И В ЕДИН МОМЕНТ ПОДАВА НОЖ КОЙТО ВАДИ ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ ПАНТАЛОН ОТПРЕД НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ И НА МВР АКО СЛУЧАЙНО ПРОПУСНЕ ТОЗИ КАДЪР
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая партия трябва да се забрани сега туй не беше поведение на хора и то политици, а на зверове оставки незабавно тия искаха да убият човека и не извкаха полиция.
77
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"...срещу него ще бъде образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител..."Потресаващо ниска правна култура притежава този, който е написал това творение... После да не се питат масата журналисти защо взимат жълти стотинки. За неграмотни хора, толкова.
76
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изборите наближават-равнис..,мирно...това беше зле режисирано,може даже и да му платят след случилото се,без това го заведоха веднага в болницата..по-интересно щеше да е ако нападателя беше бг,ами сега нека се изпокарат помежду си.....пълен фарс...
75
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на турчето доказ че все пак турците са по нация от нас . А иначе ако има българска журналистика би трябвало да изтипзнчат всички тези *** ,които го ритаха с нестихваща ярост , защото това не беше охраната а тунеяците от президиума , хранениците на ДОган.
74
1
 
4
 
! Отговори
Sonia Christova преди 11 години
Сцената с безмилостния побой над нападателя на Доган ме възмути дълбоко, защото показва кои са истинските беззаконници, тези които действаха като банда озверели престъпници, които против законите и всякакви човешки права се саморазправят противно на всеки морал и справедливост - тези депутати не заслужават да бъдат начело на държавата и трябва да бъдат осъдени и уволнени, ако България наистина е правова държава, защото нарушават Конституцията и законите на страната, в която си има полиция и съд.
73
2
 
1
 
! Отговори
Германеца преди 11 години
Абе защо пистолета засече точно когато щяха да му пръснат черепа и БГ щеше да е с 1 фес по-малко...........Сега очаквам СКАТ да си кажат мнението по-въпроса!!!!!!!!!
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Евтин PR на Доган. Ако някой иска да го трепе тоя нема да пратят такъв левак като този Октай Хасан.
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"...срещу него ще бъде образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител..."Доста интересно производство. :)
70
1
 
0
 
! Отговори
NSO ? преди 11 години
"какъв опит за убииство-опти за телесна повреда да ама убииство с газов пистолет 6мм....имаше опит за убииство на атентатора не на Доган " точно така ! и сега ко ще съди НСО и половината депутати дето го ритаха !??! ако няма и един осъден ще е голям цирк ?!? и как така ще ритат човека на земята това е Опит за Убиство ! дано човечеца да си намери добър адвокат и да ви осъди и в Стразбурк за тея изпълнения на НСО а сички о там и Министъра които отговаря за тях ! ОСТАВКА ОСТАВКА !
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заради непланирания побой ще трябва да му вдигнат хонорара на младежа.
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Опит за убийство с газов пистолет....
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен ДПС в Анадола при кюрдите
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия спокойно може да се преместят в кино бизнеса.
65
1
 
2
 
! Отговори
до Македония преди 11 години
да скрита гражданска война държавата срещу народа и обратно , понеже сме са стратегическо място , та затова е целия цирк , как беше всички са маскари ха ха ха ха ха .
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
позор
63
1
 
5
 
! Отговори
Мен преди 11 години
Абе онзи в Пловдив, дето гръмна друг за паркомясто в главата с газов пистолет - хулаганство, а тоя даже и не е гръмнал - опит за убийство. Що така ?ДПС толкова ли изгладняха, че нямат пари за свестен режисьор и сценарист ?
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
какъв опит за убииство-опти за телесна повреда да ама убииство с газов пистолет 6мм....имаше опит за убииство на атентатора не на Доган