Дянков затопля охладнелите ни отношения с Русия

"Искаме да привлечем колкото се може повече руски инвестиции"
Обновена: 23 яну 2013 17:07 | 23 яну 2013 17:07, Елка Василева
107
Дянков затопля охладнелите ни отношения с Русия
Симеон Дянков. Снимка: архив, Булфото

Инвестициите от Русия са много важни за нас, заявява вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков в интервю за „Российская газета“, озаглавено „България залага на руските инвестиции“.

В условията на криза България не може да разчита на големи инвестиции от ЕС, така че сега страната ни е открита за руските капитали, които стават все по-важни за нас, става ясно от казаното от Дянков. „Искаме да привлечем колкото се може повече руски инвестиции в икономиката на България. При това разбираме, че от своя страна България трябва да осигури добри условия за инвеститорите. С други думи, ние не делим капиталовложенията на инвестиции от Русия и например инвестиции от страни от ЕС“, казва Дянков.

Той посочва още, че последните български правителства са се отнасяли към руските капитали със страх. „Нашето правителство има различно мнение по този въпрос. Убедени сме, че близостта на нашите култури е добра основа за взаимни инвестиции“, казва министърът.

През последните десетина години вниманието е било фокусирано върху икономическите отношения през призмата на енергетиката, но руско-българските отношения могат да бъдат много по-богати, казва Дянков и посочва туризма и културата в този смисъл.

„Българският народ винаги се е отнасял с голяма любов към руския народ, към руснаците, към държавата Русия. Наистина през последните 20 години на държавно ниво топлите отношения между нашите две страни малко охладняха. Но аз смятам, впрочем така смята и българското правителство, че е дошло време да бъдат поправени грешките и да се върне топлотата в руско-българските отношения“, казва Дянков.

Журналистът от „Российская газета“ споделя, че е останал приятно учуден от желанието на Дянков, който се е оказал неочаквано интересен събеседник, да говори откровено за проблеми, които на ниво ЕС по правило се опитват да премълчават.

Дянков прогнозира, че след като през последните 4 години експертите посочваха проблемите в еврозоната като основна заплаха за световната икономика, през 2013 г. Европа ще престане да бъде риск номер едно. Америка „отнема“ първото място от еврозоната, смята финансовият ни министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
Дянков ли...- Винаги съм го подозирал в "садо-мазо" наклонности...- ДОСЕГА СЕ "ШЛЯПКАХА"..., СЕГА ЩЕ СЕ ЦЕЛУВАТ...- Ставам все по-подозрителен...
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков да не решил да поднови производството на "москвичи" в Ловеч !
60
0
 
2
 
! Отговори
да си признаят преди 11 години
тези нещастници, които ни доведоха до четвърта национална катастрофа, че пак заложиха на куция кон ! Но те са си добре с милиардите по банковите си сметки ! Да му мислим ние, които едва ходим по улиците, след този 23 годишен " преход " през нищото ! На нас вече не ни трябва нищо, ама съвсем нищо, а най- добре ще бъде да се закрие тази лапаница за определени хора наречена " държавата "- България ! Никакво " Белене ", никакви руски инвестиции за вас- гадни *** български !!!
59
0
 
4
 
! Отговори
natalia.nikolova.92 преди 11 години
До ВасилевИ какви точно са й на България държавните интереси?Май има само интереси на властимащите,а?
58
0
 
5
 
! Отговори
Главоч преди 11 години
Абе, Дянков, напляскай ги, ако не искат да инвестират у нас.
57
0
 
4
 
! Отговори
BUMER преди 11 години
НА БАЙ *** МУ ДОЙДЕ ***...Я АКЪЛ!
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До "Българинът" - русофилСтига си ни занимавали с инфантилните изявления на пос..ко !!!
55
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Стига сте ни занимавали с инфантилните изявления на този пос..ко
54
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Привлечете, бе! Ама инвестирайте в разумни и полезни начинания, а не във втори Чернобил, да пази Господ!
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Помня че някой искаше да пляска рашаните ... той пък жена си не може да бие.
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Дянков ли ----опряхме?
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един грузинец видял един *** и казал: Я обезяна / *** /. *** го чул, обидил се и го попитал защо го обижда и той е човек като всички останали, само кожата му е черна. Грузинеца казал: и горорит / и говори/......
50
0
 
4
 
! Отговори
anoniemn преди 11 години
А бе тия уж щяха да напляскат руснаците?...
49
0
 
2
 
! Отговори
ти преди 11 години
много добре знае колко е нехаресван в бг, но да не се опитва да се хареса на онези, които и без това няма да го одобряват истински, за да не загуби онези които го одобряват, а те са малко, щото тогава остава да виси в безвъздушното пространство наречено никъде
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Късно е либе за китка! След като с глупашко пренебрежение, издаващо икономическа неграмотност и дипломатическа инвалидност, си се изрепчил, че ще напляскаш гигантa, с какъв акъл си мислиш за привличане на руски инвестиции? Съвсем наскоро eдин бивш руски министър по повод АЕЦ каза нещо, което никой наш оксфордски пазарен държавник не може да роди - Ние вече 8 години имаме проект, който не носи никаква нова стойност. Е, Русия вече не подарява, хеле пък на невъзпитани неблагодарници.
47
0
 
0
 
! Отговори
ти преди 11 години
и, и, няма да ни продава за жълти копейки на руснаците, ако го тресе шубето да си хваща самолета и да се пръждосва от тука незабавно
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Швеция% направителственитеразходи от БВП % Направителственитеразходи от БВП: 52.5 ..Дянков обеща: Пенсионерски бонуси,ама като стигнемШвеция!
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е, как така са важни инвестициите на Русия за нас, нали не ни пукаше за тях и щяхме да ги пляскаме бре душко:)))))Ей, смешнииииииициииии, вземете са скрийте , че от комедия станахме пъкна трагедия вече!!!!!!!!!!!!
44
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 11 години
До АнонименЕ, и?
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
чакам да се върне с нетърпение