Янев навърза "Алфа рисърч" с приятелката на Станишев

Лидерът на РЗС се захваща и с пипалата на "социологическия октопод"
23 яну 2013 19:23,
73
Янев навърза "Алфа рисърч" с приятелката на Станишев
Яне Янев Снимка: БТА

РЗС иска да се установи капитала на основните социологически агенции, заяви на пресконференция днес лидерът на на партията Яне Янев. Той припомни, че РЗС са имали подобно предложение в Изборния кодекс, но то не е било прието. 

Някои от социолозите не само че са "вечната Амбър", но и не са социолози, а шамани, които искат да решават и дори да предрешават политическите процеси в България, заяви Янев.

Приятелката на Сергей Станишев Моника Йосифова е в общо дружество с „Алфа Рисърч”, каза още лидерът на РЗС.

„Две фирми - "Информираност и активност" и "Консорциум за диалог с администрацията", излизат като основен съдружник на "Алфа рисърч" и управляващ - Моника Йосифова", каза лидерът на РЗС. Фирмите били и на един и същ адрес - на "Янко Сакъзов" 19. 

Според последните данни на "Алфа рисърч" БСП "диша във врата" на ГЕРБ, като разликата помежду им е малко над 2%.
 
„Не бива социолози, съдружници с политици или с техните половинки, да се държат толкова лицемерно и нагло. Разбирам, няма пречка да бъдат обвързани, но преди да съобщи съответни резултати, представителят на „Алфа Рисърч” да декларира тези данни, да каже, че е в съдружие с Моника Йосифова. Тогава това е почтено към обществото и би било приемливо. Но да се поднася информация за обективна, а тя да е последно редактирана от Моника Йосифова, е изключително несериозно“, смята лидерът на партията.

„Затова РЗС изобщо ги няма в това проучване, а ГЕРБ едва ли не вече са сдали багажа и БСП ги е стигнала. Това са изключителни смехории, които показват колко уродливи правила съществуват към днешна дата”, добави Янев.

Ще настояваме да се провери какви са точно пипалата на социологическия октопод, докъде стигат, закани се той.

От „Алфа рисърч“ се защитиха, като обясниха, че агенцията не си е сменяла собствеността от създаването си и е ООД с управляващи партньори Боряна Димитрова и Станислав Стоянов.

Още по темата
„Когато резултатите не се харесват на политиците, най-лесният вариант е да обвинят социолозите за това, коментира тя и припомни, че много пъти различни политици, включително и отляво, са се опитвали да въвлекат агенцията в подобни скандали“, коментира Боряна Димитрова от „Алфа рисърч“.

Тя обясни, че и в двата случаи, коментирани от Янев, не става въпрос за фирми, а за сдружения по закона за задълженията и договорите за определен случай. Например консорциумът за диалог с администрацията е създаден за оценка на конкретна програма и в него участват и други дружества.

Ние сме доказали през годините нашия професионализъм, отбеляза Димитрова пред БТА.Тя подчерта, че се отнася позитивно към предложението на Янев да е ясен капиталът на социологическите агенции.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Теб кой те създаде Яне. Не хапи раката която те храни.Както те появиха така и ще те закрият от БСП ако се пъниш много.