БСП ненаситни - искат оставки 3 в 1

Станишев иска Цветанов, Найденов и Игнатов да си ходят
29 яну 2013 20:01,
784
БСП ненаситни - искат оставки 3 в 1
Сергей Станишев. Снимка: архив Булфото

За оставки 3 в 1 – на вътрешния министър Цветан Цветанов, министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов и на вече подалия оставка министър на образованието Сергей Игнатов, настоя лидерът на БСП Сергей Станишев.

Изказването му дойде днес след покушението на Златомир Иванов-Златко Баретата и вчерашното уволнение на министъра на образованието Сергей Игнатов заради откритите нарушения във Фонд “Научни изследвания“.

От левицата се обединиха около тезата, че в последно време се наблюдава засилване на организираната престъпност.

Още по темата

“Когато органите на реда и правосъдието не действат ефективно, тогава настъпва саморазправа“, заяви депутатът от БСП Янаки Стоилов.

Лидерът на партията Сергей Станишев пък припомни поръчковите убийства, които са станали по времето, когато главен секретар на МВР беше сегашният премиер Бойко Борисов. Станишев заяви, че през периода 2003-2004 година те са достигнали своя пик. “Нещата се връщат“, каза Станишев.

По думите на червения лидер “днешното нагло покушение“ показва неспособността на МВР да се справи с организираната престъпност. Той наблегна и на мястото, на което стана стрелбата.

Златомир Иванов беше простреля четири пъти точно пред централния вход на Съдебната палата малко преди 10.00 часа сутринта от апартамент в сграда отсреща. На мястото органите на реда са намерили 13 гилзи, а очевидци разказаха, че охранителят на Баретата, който също е ранен, е отвърнал на огъня.

Покушението е извършено пред Съдебната палата, на 100 метра от “Шератон“, където Борисов провежда работен обяд, и на 300 метра от Министерския съвет, наблегна Станишев.

Депутатът от БСП и бивш вътрешен министър Михаил Миков пък беше категоричен, че кризисният пиар, който провежда Цветанов с политическото си говорене, не може да замести истинската работа на МВР.

По думите на Миков днешния случай ще има отзвук и в Брюксел.

Станишев разкритикува Борисов и за закъснелите му действия във връзка със скандала във Фонд “Научни изследвания“. По думите на лидера на БСП проблемът с отпускането на средства от Фонда са излезли наяве отдавна и оставката на Сергей Игнатов е закъсняла.

Станишев направи лапсус и нарече образователния министър в оставка “Симеон Ингатов“, но бързо се поправи като вметна, че “и Симеон Дянков има за какво да подаде оставка“.

Левицата поиска оставката на земеделския министър заради “Дюнигейт“ и другите случаи на незаконно строителство на Черноморието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


784
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
461
0
 
2
 
! Отговори
българка преди 11 години
Наистина българинът угода няма- не харесваме никого, само комунистите се харесват и се хвалят един друг, но те са промити мозъци още по рождение. Преди това правителство, колко много отвличания имаше, колко знакови фигури се убиха, колко банки взеха парите на хората, колко рекет и насилие имаше..сега тези неща са сведени до минимум и пак "плюете". За 3 год.се постигна много, но Борисов не е факир,въпреки че е отдаден на каузата-доброто за България.За недоволните изберете БСП-халал да ви е-срам!
460
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
има ли още гербераси в тая скапана държаваа
459
4
 
4
 
! Отговори
До 666! СУПЕР... преди 11 години
Ти наистина си СУПЕР !!!! Успя да ос...мърдиш целия чат! Прощавай, но не понасям смрад! Чао!
458
2
 
6
 
! Отговори
Драган преди 11 години
До 666! СУПЕР... Ще дадеш ли предложение за нов премиер или само си чешеш езика ?:)))(пръстите)За простотията по пътищата е виновна ниската обща кuлтура и възпитание, не ГЕРБ !БКП забрани православната вяра !!!!
457
0
 
8
 
! Отговори
Драган преди 11 години
А това помните ли го ?Само за симетрия: преди 4 години тогавашната опозиция воглаве с тогавашния лидер на ГЕРБ, нине вицепремиер Цветан Цветанов, връчи на тогавашния министър-председател Сергей Станишев 1 милион и 53 000 подписа за уволнение на правителството на Тройната коалиция. Станишев прие подписката с останалото в историята: Здравейте, циркаджии и още във фоайето на Министерския съвет рече, че огромна част от подписите са фалшиви.
456
2
 
8
 
! Отговори
Драган преди 11 години
До 666! СУПЕР... Защото не виждам по-добро за момента !Защото а предишните им спряха евро парите ! Защото Софиански за 15 г направи 1 км Метро , а сега хората пътуват. Защото видях ъволнени министри , и повдигнато обвинение срещу Алексей Петров , братя Галеви и т.н.
455
0
 
4
 
! Отговори
Драган преди 11 години
Не съм членува в пария и не членувам ! Бил съм комсомолец по принуда !Не харесвам депутатите и хората в България .Вторите за това ,че си траят ! Търпението не е в полза на обикновените хора. Който и да изберем тябва да се конторолира ,какво прави с нашите пари !
454
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не разбирам защо комунистите са толкова депресирани от това, че водача им е гей.Нормално е, случва се, но не е повод за изливане на злъч върху другите. За по-весело може да си смените червеното знаме с дъгата!
453
7
 
1
 
! Отговори
Гочо преди 11 години
Парадоксално,но Сергей ще спаси Демокрацията от Бойковите напъни за диктатура.Не вярваш ли?
452
1
 
2
 
! Отговори
Драган преди 11 години
До 666! СУПЕР... Ако имеше и малко надежда ,щях да ти отговоря , но няма смисъл !За какво ми са 20 ника ,като и с един мога да си кажа мнението .
451
9
 
3
 
! Отговори
ДО ДРАГАН преди 11 години
1.Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР 2.Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов 3.Цецка Цачева - партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен 4.Николай Младенов - син на служител на ДС от високо засекретено ниво 5.Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси 6.Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС 7.Симеон Дянков - стипендиант на фондация Людмила... още Живкова 8.Нона Караджова - дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП 9.Лиляна Павлова - внучка на замес
450
1
 
10
 
! Отговори
Драган преди 11 години
Ами като страдат толкова да си върнат СТАНИШЕВ ,ДОГАН И ПРЪМОВА и после да не ревът !!!!!
449
3
 
7
 
! Отговори
Драган преди 11 години
Списък на видни интелектуалци :1. Румен Петков2.Румен Овчаров3. Сергей Станишев4.Милен Велчев5 Георги Първанов6.Лютви Местан ..........и много други!
448
8
 
3
 
! Отговори
ДО ДРАГАН преди 11 години
ДРАГИ МИ ДРАГАНЕ, АКО НЕ ЖИВЕЕШ В БЪЛГАРИЯ, ЩЕ ПРОЯВА РАЗБИРАНЕ КЪМ ТВОЯТА НЕОСВЕДОМЕНОСТ. АКО ЖИВЕЕШ В СОФИЯ , ЩЕ ЗНАЕШ, ЧЕ ВСИЧКИ, КОИТО ОТ ЕДНОТО ЖЕЛАНИЕ ДА МАХНАТ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ ГЛАСУВАХА ЗА ГЕРБ, СЕГА СЕ САМОПСУВАТ. ОСТАНАХА САМО ТЕЗИ, КОИТО СЕ НАМЪРДАХА ПО ПАРТИЙНА ЛИНИЯ В АГЕНЦИИ И МИТНИЦИ.
447
0
 
11
 
! Отговори
Драган преди 11 години
Бил Мутра ( Бойко) , ами академик от БАН ли ще се справи с Алексей и БСП , А ?
446
4
 
7
 
! Отговори
Драган преди 11 години
Къв край бе ? Края на Бойко идва в сънищата на тези от *** 20 , та чак се подмокрят от тези *** :)))Но надявам се ,това да не се случи !
445
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА СИ ПРИПОМНИМ- НАЙ- МНОГО ПОРЪЧКОВИ УБИЙСТВА ИМАШЕ ПО ВРЕМЕТО, КОГАТО ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР БЕШЕ МАРКУЧА. ОЩЕ МАЛКО ФАКТИ- БИЗНЕСЪТ НА МАРГИНИТЕ СЕ ПОЕМА ОТ ПАШАТА, А ПАШАТА Е СЪДРУЖНИК НА БОЙКО И ЦВЕТЕЛИНКА - ИЗВОДЪТ Е ЯСЕН- *** АТАКУВА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ГРУПИРОВКИ И ПОНЕЖЕ КРАЯТ НА БОЙКО СЕ ВИЖДА, СТАВАТ АДСКИ СТРЪВНИ .
444
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
станишко с къса ...п..амет
443
0
 
7
 
! Отговори
До Demokrat преди 11 години
Абсолютно си прав !
442
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя защо не е в Париж да защитава правата на хомосексуалните?