Игнатов се забави и спори с мен!

Борисов обяснява защо е сменил министъра на образованието
Обновена: 30 яну 2013 15:20 | 30 яну 2013 12:07, Мария Папазова
197
Игнатов се забави и спори с мен!
Сергей Игнатов и Бойко Борисов. Снимка: БТА Архив

Академик Стефан Воденичаров е безспорен учен и неслучайно е избран за шеф на БАН. Аз съм убеден, че дори и опозицията в парламента ще го приеме“.

Така премиерът Бойко Борисов мотивира пред министрите си избора за нов министър на образованието, след като Сергей Игнатов подаде оставка заради скандала с парите за наука.

От думите на Борисов стана ясно, че той е поискал оставката на Игнатова заради това, че се е опитал да спори и не е реагирал навреме на скандала във Фонд „Научни изследвания“.

По думите на премиера просто не е редно, при положение че са отпуснати толкова пари за наука, да се получават такива скандали като този във научния фонд.

Борисов обаче подчертава, че вече освободеният министър на образованието Сергей Игнатов се е справял добре на поста си.

Още по темата
„Има заслуги, които не мога да отрека и които не искам да ги отричам“, обяснява министър- предопределят и дава за пример закона за средното образование.

По думите на премиера основната грешка на Игнатов е, че се е забавил с реакцията си по скандала във фонда. „Можеше да отреагира още в началото на месец януари“, отсича Борисов.

Според премиера Игнатов се е опитал да защити хора, които не са заслужавали да бъдат защитавани и това му е коствало поста.

„Той се забави и спори с мен, оспори и доклада, затова се наложи да се разделим“. Премиерът има предвид доклада от Инспектората към МС, който откри куп нарушения във фонда.

„Има заслуги, които не мога и не искам да ги отричам, но това негово колебание и опит да се защитят хора, които видно не заслужаваха защита и създаваха проблеми, професори и академици да се замерят с коя рецензия е скрита и коя не е пусната, при положение че са дадени толкова милиони за наука, да се създава
напрежение в сектора, за мен е виновен, този който е там да контролира и организира дейността“, мотивира се още Борисов.

Министерският пост остана вакантен, след като Сергей Игнатов хвърли оставка по настояване на премиера Бойко Борисов заради откритите нарушения във фонд „Научни изследвания“.

Скандалът около научния фонд, който взе общо три оставки, избухна в края на миналата година, след като учени от Софийския университет и БАН изразиха недоволството си от начина на разпределение на над 14 млн. лв. от държавния бюджет.

Според обвиненията, които бяха отправени, някои от проектите са спечелени от приближени фирми на шефа на фонда Рангел Гюров, преподавател в Нов български университет, чийто бивш ректор е образователният министър Сергей Игнатов.

 


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
8
 
4
 
! Отговори
С НАМИ БОГ преди 5 години
КАК СМЕЕШ ДА СПОРИШ БЕ ИНТЕЛЕКТ ?

НЕ ЗНАЕШ ЛИ, ЧЕ С ПО *** ОТ СЕБЕ СИ НЕ ТРЯБВА ДА СПОРИШ ?

МАМА НЕ ТИ ЛИ ГО Е КАЗАЛА !

НА МЕН МИ ГО Е КАЗАЛА И АЗ НЕ СПОРЯ С ГЕРБЕРЮРГЕН !

НАЛИ ТАКА ДЕЖУРНИЯ !
140
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С Боко не трябва да се спори...той просто трябва да се прогони от властта с тояги!
139
8
 
11
 
! Отговори
Бойчо преди 5 години
Хора не спорете с мен, ще ви уволня
138
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кога ще получим увеличението на учителските заплати
137
8
 
1
 
! Отговори
Неграмотни драскачи преди 5 години
....че той е поискал оставката на ИгнатовА заради ...
В България и журналистите са неграмотни :)
136
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Небойкоспориствувателствувайте !
135
14
 
3
 
! Отговори
СърГей преди 5 години
Оспори доклада пише,чети бе ***!Никъде не казва спори с мен,това си го измислила някоя пишман журналистка от тоя червен саит да стане по интересно според пилешкия и мозък!
134
8
 
0
 
! Отговори
до 169 преди 5 години
Вижда се, че четеш,/доста си навътре с подробностите и със значенията на понятията кое какво е и т.н. е и/или е било/.Нищо чудно, упорито и последователно и сам да се опитваш да списваш научни съчиненийца, които някои съвременни феодални старци от куртоазия и най-вече за да се отърват от последователните ти нахални набези с "научни открития" да "приемат" за "колосален принос" в съвременната нАука. Нагледал съв се и наслушал съм се на подобни като твоите тези на протези.
133
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Игнатов се забави и спори с мен! А ти откъде да знаеш че в спора се ражда истината и си казваш като всяка мутра / ти на къв се праиш бе компир// и готово уволнен.
132
10
 
2
 
! Отговори
Роки преди 5 години
Каня Игнатов на боксов мач да видим дали и в това като и в образованието и гола вода?
131
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъкмо когато Доганя беше на власт ; ТОГАВА баце ти Бойче стана Генерал ! ( Изцяло по Калинкин тертип - без даже и да е стъпвал в Генерал Щабна академия ! ) !
А преди това ? Ееееех - преди това новоизлюпеният Калинкин Генерал , си беше пълноправен член на БСП и преди това - на БКП ! Хайде кажете КОЕ НЕ Е ВЯРНО ???
130
8
 
14
 
! Отговори
Акъл море преди 5 години
С прос чиляк спори ли се?
129
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ББ си прави оглушки, все едно, че става дума “Жокер медия” и някоя руска частушка.
128
10
 
17
 
! Отговори
ОСТАВКА ЧАКАМЕ МУТРО преди 5 години
БОЙКО ТИКВАТА СЪЩО СЕ ЗАБРАВИ И ЗАПОЧНА ДА СПОРИ С НАРОДА - А ПА ТРЕБЕ ДА ГО СМЕНИМ АКО СЕ ОПЪВА ШУТОВЕ, ШУТОВЕ, ШУТОВЕ ДО БАНКЯ! НА НАС ***, МУТРИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ НЕ НИ ТРЯБВАТ! НА БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ СЕ ПОЛАГА ВЪЖЕ НА ШИЯТА!
127
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A CECO KOGA?!
126
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма за Бойко проблеми с кадрите. Само трябва за малко да прекъсне мачлетата и да застане на околов/м/ръсното на София. Той навремето там срещна бъдещ министър, колко му е сега да намери някакъв си координатор. Пък и конституционен съдия и главен прокурор може да минат – ако почака малко повече. То, на така подредената от Симо-царя, Доган-баши и СержГЕЙ държава, за какво са й кадри? Я, с Борето Велчев как цял един мандат си изкарахме без главен прокурор?
125
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
най накрая без това недоразумение
124
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Игнатов хем го махат късно хем не трябваше въобще да е назначаван.
123
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 159
Управлението през 1878-1944 година не цялото е било фашистко и профашистко, но цялото няма нищо общо с демокрацията. Нищо, нищичко. Даже профашистките историци не са смеели да лъжат че сме неславянски народ но след десети ноември и такива ПЕРЕКЕНДЕТА се навъдиха. Били сме потомци на траките, ами тогава македонските историци мошеници са прави че са потомци на Александър и Буцефал :-) Писна ми от шарлатани във всичко.
122
9
 
10
 
! Отговори
Dedo Ivan преди 5 години
Двете зам. министърки са си направо ПОСЛЕДНА ГРИЖА или ПОРЕДНИТЕ КАЛИНКИ в хербария на ГЕРБ. Излъчват простотия, глупост и невежество, прикривани зад клиширани фрази, незначещи нищо.