Ще има разсрочено плащане на тока

Това заявиха от дружествата след срещата с Добрев и Дянков
10 фев 2013 20:46, Петя Славова
1175
Ще има разсрочено плащане на тока
Снимка: Булфото

Електроразпределителните дружества предоставят възможност за разсрочено плащане на сметките за ток. Това заявиха представителите на трите дружества у нас - ЕВН, ЧЕЗ и "Енерго-Про", след среща с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и вицепремиера Симеон Дянков.

Добрев отново посочи, че една от причините за завишените сметки е по-дългия отчетен период - заради празниците. Освен това, той отбеляза и по-ниските температури през последния месец на миналата година, пише БТА.

Като друга причина Делян Добрев отбеляза повишената с около 14 процента цена на тока от 1 юли 2012 г. От това увеличение 8 процента са за ВЕИ - проектите за зелена енергия, останалите 5 процента са за невъзстановими разходи, обясни той и уточни, че това са разходите по дългосрочните договори на ТЕЦ "Марица Изток 1" и ТЕЦ "Марица Изток 3".

Още по темата

За другата причина за завишените сметки - пониженото подаване на електроенергия в някои от малките населени места, Делян Добрев съобщи, че от ЧЕЗ са поели ангажимент при първа възможност, след топенето на снеговете, да направят необходимите инвестиции и да подобрят инфраструктурата. Петър Баран от компанията каза, че и към момента има създаден специален проект за стандартизиране на напрежението, което от части ще реши проблема.

От "Енерго-Про" поканиха всеки свой клиент, който има съмнение за сметката си, да подаде сигнал в централата на дружеството във Варна, като заявиха, че са отделили допълнително служители, които да проверят всяка жалба. От ЕВН също заявиха готовност да обърнат внимание на всеки недоволен потребител.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
802
1
 
6
 
! Отговори
ГОИ преди 11 години
До КоичоМАНГО, *** ЕЛА МАНГ, *** СЕГААААААААААААААААААА???ДА НЕ СИ СЛЪЧАСЪЛ БЕ РЕПЕЙ !?!?ВЕЧЕ НЯМА НЯМА ПРЕДМЕТ "ПОЛИТИКОНОМИЯ НА СОЦИАЛИЗМА" - КВО ЩЕ ПРЕПОДАВА *** ?ДА НЕГОВОРИМ, ЧЕ Е АГЕНТ ПРОВОКАТОР И ТО ОТ НАЙ ЗАСЕКРЕТЕНИТЕ КОИТО И ДНЕС СА АБОНИРАНИ КЪМ СЛУЖБИТЕ ЗА ДА НЕ МОГАТ ДА ИМ ПИПАТ ДОСИЕТАТА ?!?КОМУНИСТИ,ЦИОНИСТИ,ФАШИСТИ ......................................
801
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ETO KOI LAJE I STIGA S TAZI TROINA ZMIQ .SAS SIGORNOST I CARQ E ZA SAD NO VSI4KO KOETO SEGA SE SLU4VA E PO VINA NA GERB .HAIDE PODLOGI SLAGAITE MINUSI 4ETETE 1006 I 1007
800
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А спомняте ли си, че Делян Добрев щеше да оспорва дългосрочните договори с двете американски централи ТЕЦ ЕЙ И ЕС Гълъбово и ТЕЦ Контур глобал Марица-изток 3″ или поне да предоговаря цените по тях, заради което всеки от нас има във фактурата си ред невъзстановяеми разходи?!Спомняте ли си как ТВ 7 ракриха една далавера с цените на варовика и Иво Прокопиев?!Е, сега след като Борисов и Добрев назначиха за временен председател на ДКЕВР един адвокат, който е от котилото на Иво Прокопиев, чувате ли Добрев да говори за дългосрочните договори, въпреки, че това е далавера, сравним
799
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След като захванахте тази тема, аз съм склонен леко да Ви открехна вратата към отговора на въпроса, който поставяте. Информирам Ви за следното, което е видно от общодостъпната информация изнесена от средствата за масова информация: През 2009 година беше оповестена информация, че от страна на държавата в надзорния съвет на ЧЕЗ България ЕАД е назначен Димитър Николов Стефанов (Митко Каратиста), сходна е и ситуацията с Георги Петров Рисин, член на Управителния съвет на ЧЕЗ България ЕАД. Вижте кои са тези хора, какви са, какво правят в тези управленски органи, колко още каратисти са били назна
798
0
 
22
 
! Отговори
До управляващите преди 11 години
Не си играйте с търпението на хората.Напрежението вече ескалира и не се знае как ще завърши.Вземете се в ръце и оправете нещата докато не е станало късно.Ако не можете,си вървете.Ние повече не можем да търпим.
797
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
властта ни дължи отговор на въпроса - продадени ли са 33 % държавен дял от ЕРП тата
796
3
 
10
 
! Отговори
Коичо преди 11 години
САМО ДСБ , ИВАНЕ ПОДКРЕПЯМЕТЕ , В ТЕБЕ НИ Е НАДЕЖДАТА. ТАЗИ МУТРА ДОКАРА НАРОДА ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА.
795
0
 
35
 
! Отговори
АНАРХИСТ преди 11 години
ИСКАМ ДА ЗНАМ ЗАЩО ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ, МИНИСТЪР СИ ПОЗВОЛЯВА ДА Е АДВОКАТ НА ЧАСТНА КАМПАНИЯ ???ТОВА КАТО ВТОРА РАБОТА НА ГРАЖДАНСКИ ДОГОВОР ЛИ СЕ ЯВЯВА ???КОЛКО ПРОЦЕНТА ОТ ОТКРАДНАТОТО СЕ ЯВЯВА ТВОЯ ХОНОРАР ???ИЛИ ПОНЕЖЕ СЕ ЯВЯВА ПОРЕДНАТА ЕВРЕЙСКА ФИРМА КОЯТО ГРАБИ БЪЛГАРИТЕ ШИМОН ДЯНКОВ ТИ НАРЕДИ ДА Я ЗАЩИТАВАШ ???ДРУГИЯ ПЪТ СНЕЖНИТЕ ТОПКИ С КОИТО ТЕ ЗАМЕРИХМЕ НЯМА ДА СА СНЕЖНИ !!!КОМУНИСТИ,ЦИОНИСТИ,ФАШИСТИ В ЕДИНЕН СТРОЙ ГРАБЯТ НАРОДА СИ !!!
794
1
 
20
 
! Отговори
Де Гол преди 11 години
А защо не излезе Бойко пред народа да го успокой, нали е много смел, като си спомням единствено го направи Иван Костов пред насъбралите се таксиджии, когато една ненормална жена си беше убила детето.
793
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1000
792
0
 
18
 
! Отговори
Единствена алтернати преди 11 години
Единствената нормална алтернатива за сега е да спрем окончателно да плащаме ток, парно и вода.Ще тикнат цял народ в затвора ли, ще ни изключат тока ли, ще ни спрат водата ли?Спираме платките а.Друг изход няма, щом ни говорят само глупости като че ли сме отбор ***, а не търсят истинските причини. Докато не се открие истината, докато не се махнат "отговорните" ДКЕВрци и енергийни "администратори", които ни оглозгаха до кокъл,, никакво плащане.
791
0
 
16
 
! Отговори
SS преди 11 години
Слушах тази сутрин г-н Добрев по ТВ и стигнах до очевадното заключение , че е технически и икономически некомпетентен т.е поредната НЕВРЪСТНА "КАЛИНКА" преднамерено турена това правителството. Не може 1/3 от сметката да е реално потребения ток за едно домакинство , а останалите 2/3 разходи за пренос и др. такси за покриване на загуби. Обясненията от сорта , че тока се пренасял на 500 км. от АЕЦ до потребител примерно в Бургас и затова таксите били такива са за ***. Защо тогава домакинствата д
790
0
 
7
 
! Отговори
SS преди 11 години
Слушах тази сутрин г-н Добрев по ТВ и стигнах до очевадното заключение , че е технически и икономически некомпетентен т.е поредната НЕВРЪСТНА "КАЛИНКА" преднамерено турена в това правителството. Не може 1/3 от сметката да е реално потребения ток за едно домакинство , а останалите 2/3 разходи за пренос и др. такси за покриване на загуби. Обясненията от сорта , че тока се пренасял на 500 км. от АЕЦ до потребител примерно в Бургас и затова таксите били такива са за ***. Защо тогава домакинствата
789
0
 
24
 
! Отговори
СС преди 11 години
Ченгета не бйте протестиращите граждани!Иие ви плащаме заплатите с които и вие плащате скъпия ток на крадците монополисти !!! ОСЪЗНАЙТЕ СЕ !!!!!
788
0
 
24
 
! Отговори
Антон преди 11 години
Искам корекция на сметката,а не разсрочено плащане!Престанете да ни правите на ***.Сметките са НАДПИСАНИ!Как по-просто да ви кажем,че знаем,че ни лъжете?
787
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
666! СУПЕР...преди 3 часа.....УВАЖАЕМИ ПРОТЕСТИРАШТИ...!...ИМАТЕ БЕЗСРОЧЕН ДОГОВОР С ХИЕНИТЕ ЧАКАЛИТЕ И РАЗНИ ПЛЪХОВЕ ПОДПИСАН ОТ ВАС НА 10 НОВЕМБРИЙ 1989 Г....!...ТОГАВА ПО ПЛОШТАДИТЕ ВИЕ С НАИ ГУУЛЕМА БЕЗМЕРНА РАДУС И ШТАСТИЕ ВИЕ ПОДПИСАХТЕ ДОГОВОР ЗА ДЕМОКРАЦИЯ БЕЗ ДА ВИДИТЕ КЛАУЗИТЕ И ДРЕБНИЯ ШРИФТ...!... А КЛАУЗИТЕ СА:...ДАВАТЕ ДОБРОВОЛНО НА ХИЕНИТЕ И ЧАКАЛИТЕ СИЧКО БЕЗ ПАНЕЛИТЕ...!...ОТКАЗВАТЕ СЕ ОТ БЕЗПЛАТНО ОБРАЗОВАНИЕ И ЛЕЧЕНИЕ...!...ОТКАЗВАТЕ СЕ ОТ ЕФТИН ТОК ТЕЛЕФОН ВОДА И КАНАЛИЗАЦИЯ ДАЖЕ...!
786
6
 
3
 
! Отговори
Додо преди 11 години
Точни така 123, и аз съм за Костов.
785
17
 
5
 
! Отговори
123 преди 11 години
ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА СИ ОСТАВА ИВАН КОСТОВ, НАЙ- СВЕСТНИЯ НИ ПОЛИТИК.
784
1
 
14
 
! Отговори
123 преди 11 години
ВСИЧКИ ВЕСТНИЦИ СА НА ОЛИГАРХИЯТА.ЗА ТОВА СИ ГО ХВАЛЯТ БОЙКО.НЕГО И МУТРИТЕ НЕ ГО ЗАКАЧАТ,ЧЕ ТОЙ СИ Е ОТ ТЯХ !И ЗА ДЕЦАТА Е ЯСНО,ЧЕ "ПРОЕКТЪТ БОРИСОВ " Е ДЕЛО НА ДС И КРЪГОВЕТЕ ОКОЛО ТОДОР ЖИВКОВ И ОНЯ КОМАРДЖИЯ ОТ ИСПАНИЯ СИМЕОН КОБУРГОТСКИ ! БСП И ГЕРБ,ДВЕ КРИЛА НА ЕДНА И СЪЩА ПОЛИТИЧЕСКА ЛАМЯ ! ПО ДЖИПОВЕТЕ ЩЕ ГИ ПОЗВАЕТЕ ! ИМАЛ ОХРАНИТЕЛЕН БИЗНЕС ЧРЕЗ ФИРМА "ИПОН"! ИЗВИНЕТЕ МУТРИ И БИВШИ БОРЧЕТА ЛИ РАБОТЯТ В "ИПОН",ИЛИ АПТЕКАРКИ ? ТАКА НАРЕЧЕНИЯ "СТОКХОЛМСКИ СИТДРОМ", ПРИ КОЙТО ЖЕРТВАТА ОБИЧА УБИЕЦА И НАСИЛНИКА, Е МНОГО СИЛНО РАЗВИТ СРЕД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ! СОРИ ! КОЙ НАПРАВИ ПОЖАРНИКАРЯ ГЕ
783
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това момченце кой го допуска изобщо да приказва само глупости и да угодничи без да представи решение на проблема! ГОЛЯМО БРАВО за прекрасното разрешение раята да си плати сметките разсрочено.!!! Е,нямям думи г-н умен министърче!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!