Дадохме заподозрените за Сарафово на Европол

Данните им вече са в системата на службата
12 фев 2013 22:10,
22
Дадохме заподозрените за Сарафово на Европол
Цветан Цветанов. Снимка: архив БТА

Данните за самоличността на двамата заподозрени за атентата на летище Сарафово, които бяха идентифицирани, от днес вече са в информационната система на Европол, предаде БНТ.

Вътрешният министър Цветан Цветанов е предоставил на шефа на Европол Роб Уейнрайт цялата информация от разследването на терористичния акт.

Обявяването на истинската самоличност на заподозрените за атентата в Бургас не означава обявяването им за издирване, категорични са Цветан Цветанов и Роб Уейнрайт.

"Целта е да получим максимална информация за тяхно предишно пребиваване в Европа", заяви Цветан Цветанов.

Шефът на Европол и българският вътрешен министър коментираха още, че така ако заподозрените влязат в страна от Eвросъюза това ще бъде "червена лампа" за службите. Обявяването на двамата ще помогне и за още по-пълното проследяване на финансовите притоци към техни банкови сметки.

"Впечатлен съм от постигнатия напредък на българските разследващи по отношение на изясняването на финансирането на атентата. Убеден съм, че с помощта на Европол и нашите експерти ще стигнем до пълната яснота от къде са дошли парите за терористичния акт в Бургас", каза Роб Уейнрайт.

В лабораториите на европейската полицейска централа още стои фалшивата книжка на Жак Филип Мартен, самовзривилия се атентатор.

"Експертизата е категорична, че тази книжка е произведена в Ливан, няма спор. Смятам, че с българските колеги ще стигнем и до конкретния човек, направил документите. Въпрос на време", подчерта Роб Уейнрайт.

Според Уейнрайт, който има личен опит в разследването на атентатите разследващите трябва да преценят кога точно заподозрените да бъдат обявени за издирване. Според шефа на Европол обаче сега все още е рано за това. Уейнрайт смята, че е достатъчно службите на различните държави, където заподозрените пребивават да ги държат под око.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
ШУТ преди 11 години
НА ТОЯ ПЛЪХ НЯМА ЛИ КОЙ ДА МУ ДАДЕ МИШЕМОРКА ?!?!?
19
1
 
2
 
! Отговори
До 15 преди 11 години
Е, по-голям международен гаф няма от това лидер на партия в европейска страна в която е извършен терористичен акт с убити и ранени да защитава точно тези които са извършили този кървав акт и в сайта на Хизбула да му пускат снимката като го хвалят за тази му позиция! Станишев изложи не само себе си, партията си, но и страната ни! Да идва Първанов, че как е тръгнало на изборите лятото БСП ще вземат не повече от 7 %! Отиде зян това БСП и туйто! Язък за светлото бъдеще, което обещаваха на червените бабички!
18
1
 
2
 
! Отговори
До 15 преди 11 години
В огромната си злоба и желание да навреди на Борисов като заеме противоположната позиция и оневини Хизбула, като индиректно обвини Израел и така защити терористичната организация Хизбула, Станишев си направи политическо харакири и сега вече е политически труп, винаги ще бъде сочен с пръст както у нас, така и по света като подръжник на тероризма. Политическата му кариера завърши безславно, както впрочем и започна: без 1 ден трудов стаж, стана премиер на страната ни! Нямаше нищо запомнящо се в управлението му с изключение на шамарите които изяде в премиерския си кабинет от Трактора!
17
0
 
0
 
! Отговори
G преди 11 години
Правете пари от вкъщи или от офиса !!! --->sumixs/?ref=1426250 <----След всяко клипче , което ще изгледате в сайта ще получавате по 9 долара , след като отговорите на 8 въпроса. ЛЕСНИ И БЪРЗИ ПАРИ!!! Опитайте и няма да съжалявате !!!!
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хахаха че то фалшиви документи се прават безпроблемно в България , всички Сарби в Германия с български лични карти , как става тва , много лесно БГ лична карта цена 2000 евро
15
0
 
0
 
! Отговори
аояа преди 11 години
Страхотна снимка
14
3
 
1
 
! Отговори
Яко до Млад Кадър преди 11 години
Официален представител на Хизбула у нас е тъщата на Цуци...
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не ,не не може да е истина,дали са данните и го обявяват публично но още не ги издирват, разбирате ли,????????????тия терористи не четат новини,не гледат телевизия,неееееееееееееее,кажете ми го отновооооо........
12
3
 
9
 
! Отговори
ШУТ преди 11 години
До АнонименА НА ЦЕЦО-КУМЕЦО-ФИЗКОЛТУРНИКА-ПЛЪХА ..................... , ГО ДАДОХМЕ НА ХИЗБУЛА С МОЛБА ЗА СЛАГАНЕ НАЙ- ОТГОРЕ НА СПИСЪКА ЗА ПРОЧИСТВАНЕСЪБИРАМЕ ДАРЕНИЯ ЗА НАГРАДА ЗА ГЛАВАТА МУ БАНКОВА СМЕТКА - БАНКА ПАРИБА ТВНЩКЖ7898ЗФХ78789КЗВОНКОВИ МОНЕТИ НЕ СЕ ПРИЕМАТ
11
4
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 11 години
Abe kvi sa teia expertisi, kak razbraha che tochno v Livan e pravena ?
10
4
 
1
 
! Отговори
До 10 преди 11 години
Да и изобщо мастилото е било ливанско и фотоапаратя е бил ливански и хартията е била ливанска...и пишещата машина е била ливанска.... Начи кьорят с ено око на фалшивия документь и моменталически определят, че е ливански и не мой да бъде друг.
9
5
 
8
 
! Отговори
Аха! преди 11 години
На книжката пишело 'Направено в Ливан" - за да могат да се ориентират хората на Цецо (всеки трети от тях знае че Ливан е страна а не марка!)
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А на Цецо Кумецо - къде го дадоха?
7
2
 
8
 
! Отговори
Dimitrov преди 11 години
Както се е ухилил ,ще речеш че кой знае какво е открил ,а то дал там 2 имена на нищо неподозиращи и навярно невинни туристи само и само да си направи пияр пред Европол и Израел !
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Шистака ми се стори най-умен вчера в "стани богат" ,докато мълчеше и се хилеше кат' Златка.
5
3
 
10
 
! Отговори
ШУТ преди 11 години
НАЙ-НОВАТА СМЕШКА НА ЦВЪЦКО Е, ЧЕ ЩЕ ДОКАЖЕ УЧАСТИЕТО НА ХИЗБУЛА И ИРАН В АТЕНТАТА ДОКАЗВАЙКИ ФИНАНСИРАНЕТО НА ОПЕРАЦИЯТА ?!?ТОЕСТ ОТ КОЯ БАНКА ТЕРОРИСТИТЕ СА "ТЕГЛИЛИ КРЕДИТ" ЗА ОПЕРАЦИЯТАПЪРВО ТЕРОРИСТИТЕ НЕ ПОЛЗУВАТ БАНКИ, А КЕШ ПАРИВТОРО ВСИЧКИ БАНКИ СА В РЪЦЕТЕ НА ЮДЕЙТЕ-ЦИОНИСТИ И ЩЕ ФАЛШИФИЦИРАТ КАКЪВТО МУ ТРЯБВА ДОКУМЕНТПАК НИ ВЗИМАТ ЗА БАЛЪЦИЦВЪЦКО НЕ РАЗБРА ЛИ, ЧЕ И ОТ ПОЛИЦЕЙСКО РАЗСЛЕДВАНЕ РАЗБИРАМЕ ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН ФИЗКУЛТУРНИККОМУНИСТИ,ЦИОНИСТИ,ФАШИСТИ В ЕДИНЕН СТРОЙ ..........
4
3
 
1
 
! Отговори
ху преди 11 години
Ега ти смотания. Абе големи сте кифли.
3
4
 
6
 
! Отговори
БУДАла преди 11 години
шментак пак,а
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещо не е читава тая работа !
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е па и ся кво ? Ся вече начи не са вече виновни, а само заподозрени. Значи вече малко "основателните предположения" не върят. И тия нал се уточнихте, че бегали в Ливан. Що ги дирите чрез Европол ? Значи пак лъжите излизат наяве. И докога ще се лъжем ?