Левицата скочи за "опоскания" фискален резерв

Управлението на Борисов ни струваше 7 млрд. лева, сметна Станишев
Обновена: 13 фев 2013 12:16 | 13 фев 2013 11:47,
157
Левицата скочи за "опоскания" фискален резерв
Сергей Станишев Снимка: архив, БТА

Реалното състояние на фискалния резерв е много тревожно, да не кажа отчайващо – 3,9 млрд лева, което е под законовия минимум от 4,5 млрд, заяви в парламента лидерът на БСП Сергей Станишев.

По думите му с 2,5 млрд. евро се е увеличил държавният дълг на страната.

Управлението на премиера Бойко Борисов е струвало на българските граждани над 7 млрд. лева, отчесе Станишев. Той направи сметките, като изчисли липсите от фискалния резерв и новия дълг на държавата.

По негови думи кабинетът ще продължи да харчи неконтролируемо. Според соцлидера е лъснала голата истина, че фискалният резерв е повече от преполовен.

Никой не видя полза от изхарченото от резерва – нито майките, нито бизнесът, нито образователната система, обясни Станишев.

По думите на лидера на БСП премиерът Бойко Борисов неведнъж се е жалвал каква опоскана държава е заварил, но той получил фискален резерв от над 8 млрд. и 200 милиона лева.

Нееднократно сме алармирали, че правителството харчи фискалния резерв, за да покрива дупки в бюджета от покровителството на сивата икономика и контрабандата, заяви Станишев.

По думите на лидера на БСП реално в момента държавата няма резерви. Ето това е наследството на господин Борисов, отсече Станишев.

Правителството, надяваме се временно, е отклонило средства от Сребърния фонд или фонда ”Козлодуй”, обясни бившият финансов министър Пламен Орешарски.

Червените алармираха, че в момента държавата няма пари за текущи разходи.

Според лидера на БСП начинът да се стабилиза фискалният резерв е да има работеща икономика, а правителството е направило точно обратното – разсипало е малкия и средния бизнес и е покровителствало сивата икономика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: резервСергей Станишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
6
 
! Отговори
До 65 аз преди 11 години
ФР БЕШЕ около 6 млрд. в края на деквмври, но после имаше плащания по външния дълг за около 2 млрд. лева, та... сега е под 4 млрд. лева.
77
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 84И какво, за да мразя комунистите, задължително трябва да съм привърженик на ГЕРБ ли?Ами, май БУДАлата си ти?
76
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Към 31.12.2012 г. фискалният резерв е в размер на 6.1 млрд. лв.,Това е от страницата на мин на финансите, приказките на станишев и компания за пред бабите стават.
75
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
..."СКОЧИХА'',....ТЪЙ КАТО ЗА ДРУГО НЕ МОГАТ ,....ДА СЕ ХВАНАТ!
74
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Не съм привърженик на ГЕРБ, но по темата: Серго, а последствията от вашите управление дори не можем да ги оценим какви са."Не си привърженик на Герб? Ти ни взе хептен за БУДАли
73
13
 
16
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Борисов струвал 7 млд., а този и неговата партия излязоха на България в стотици пъти по скъпи бе, те унищожиха бъдещето на държавата и българският народ, те повредиха за поколения напред животът на българинът, те след 44 год. продадоха държавата на пияна Русия, те скриха опасноста от ядреното облъчване и с това повредиха поколения напред, тези червени сурикати са толкова гнусни и нагли,че заслужават смъртните си присъди без никакви съмнения, а този е най-голямото нещастие за народът.
72
0
 
3
 
! Отговори
дзвер преди 11 години
До 1...както писа Шопа...и ти си лъчезарно ***...При всички данни от БНБ и Министерството на финансите, да вярваш на "простия"...Я виж хер Флик, как спря тази песен...
71
12
 
16
 
! Отговори
Гогата преди 11 години
БУДИСТИ ОСТАВКА !!!4г. замръзени доходи !!!Огромна инфлация !!!70 % фалит на фирмите в България !!!Монополизъм на близките до Буда фирми!!Разграбен Резерв и Здр. Каса!!!
70
0
 
5
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
И ДНЕС ОМИРИСВАМ ЧАТА!И ДНЕС РАЗДАВАМ АКЪЛ, КОЙТО НЯМАМ!И ДНЕС НЕ СЪМ СИ ПИЛ ХАПЧЕТО!
69
7
 
6
 
! Отговори
до аз преди 11 години
Откога парите взети на заем се броят за актив? Защото така отчита Дянков в момента резерва - с пари , взети на заем!!!!
68
1
 
7
 
! Отговори
bg преди 11 години
NEZNAM ZA6TO NO BSP IZMESTVA TEMATA ZA TOKA KOETO SI MISLIA BEGAT KATO OJILENI ZNAEIKI 4E TE SA MAFIIATA V ENERGRTIKATA NO ..KRAI.. NIKOGA POVE4E KOMUNISTI I DS,,,
67
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм привърженик на ГЕРБ, но по темата:Серго, а последствията от вашите управление дори не можем да ги оценим какви са.Така че, дръжте си комунистическите нагли уста затворени!
66
14
 
13
 
! Отговори
1 преди 11 години
Бойко получил фискален резерв от над 8 млрд. и 200 милиона лева.И неразплатени 4,5 милиарда и увеличени с 20% пенсии и цял отбор скелети в гардероба.Общо над 6 милиарда. И сега съсела съска като пепелянка.Дано тъпите селяни и пенсионери да не ни го натресат пак на главите.
65
1
 
3
 
! Отговори
Дядо Петър преди 11 години
А вие не "скачате" ли бе, г-зо-лиз-ци от Днес?
64
3
 
13
 
! Отговори
Шоп преди 11 години
През 2009-та гласувахте ли? Гласувахте.Ха сега му лапайте шпека и му се радвайте на простотията.И гласувайте пак на лято.Както казваха 2 бабички в трамвая- "Госпожа Станка, обожавам този човек- той е лъчезарно ***; като нас повечето- затова му разбираме всичко. А какво беше Сергей- вдига пенсиите- дори не се показа да ни честити. Оставил бил резерв...оставил- ама си е гей; Волен така каза. Нив сме си за наш Бойко".
63
5
 
9
 
! Отговори
пенсия преди 11 години
Ей другарю стаМишев. Вие от тройката , ако бяхте много читави , сега Бочко нямаше да е като пате в кълчища. Нява какво да ревеш с крокодилски сълзи. "Москва не вярва на сълзи"
62
5
 
3
 
! Отговори
Дойн преди 11 години
До азДори приятелчетата от Финансите се засрамиха и свалиха статистиката за резерва!И недей да се пениш, пази си здравето, че и там парите са на привършване!
61
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съселът от ден на ден все повече изтрещява...
60
10
 
9
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Ще си изядат ушите от злоба и яд.Няма бе *** ,няма кой да ви даде власт - за 65 години ни оставихте на опашката на Европа.И Албания вече е пред нас.С камъни ще ви гоним.
59
6
 
3
 
! Отговори
аз до чекист преди 11 години
Не е вярно, драги ми ***. Това че ти си мизерен, черноглед скот не прави емоционалните ти изблици факт. Това е твоята мизерна гледна точка, неподкрепяна с факти.