Недоволството на хората е естествено!

Попова: Грешката ни е, че не обясняваме как се стигна дотук
Обновена: 19 фев 2013 13:08 | 19 фев 2013 13:07,
91
Недоволството на хората е естествено!
Маргарита Попова Снимка: Impact Press Group

Хората искат да знаят на кого, какво и защо плащат и недоволството им е естествено, коментира днес вицепрезидентът Маргарита Попова пред журналисти по повод продължаващото социално напрежение в страната, свързано с високите сметки за електроенергия.

По думите й българинът е работлив човек, когато си вземе заплатата и пенсията най-напред отделя парите, които са за данъци, ток, парно.

„Българските граждани ясно показват, че в крайна сметка този, който плаща данъците си, трябва да бъде на почит и уважение пред тези, които дължат обяснение как и защо станаха толкова богати за сметка на другите. Хората искат и имат право да знаят и който не им дава отговор, значи не се е научил да говори с тези, от които зависи”, заяви вицепрезидентът.

Грешката ни е, че винаги констатираме фактите и последиците, констатираме резултатите, а никога не обясняваме на хората защо се стигна дотук, допълни Попова.

Според нея обясненията трябва да дадат хората, които управляват днес, които са на отговорни позиции на всяка една институция, които взимат решения и трябва да носят отговорност за тях. Тя допълни, че не сме се научили да уважаваме и почитаме реда и законите.

"Ако уважаваме реда и правилата, които сами си създаваме, ако се въздържаме от корупция, от срамни действия, ако сме по-скромни и работим повече за общественото благо, отколкото за личните богатства, няма да се стига до такива драматични моменти. Трябва най-сетне да кажем, че злото е в основата на това, което преживяваме днес като социална, а може би и като политическа криза. Това зло се нарича - нарушаване, неглижиране на закона", коментира вицепрезидентът.

Относно оставката на финансовия министър и вицепремиер Симеон Дянков Попова заяви, че той е направил много. Според нея той е следвал принципите си, запазил финансова стабилност, която преди четири години, а и сега е много важна за страната ни. Това е била правилната политика за него и той я е следвал упорито с всички средства и с целия ресурс, с който той е разполагал като личност, като характерови особености и като длъжност.

"Оттук насетне ако някой смята, че тази политика трябва да се промени, трябва да поеме отговорност за това. Симеон Дянков направи много за стабилността на страната. Той получи и признание за това", коментира Маргарита Попова.

Тя посети Къкринското ханче и поднесе цветя пред барелефа на Васил Левски. В Ловеч вицепрезидентът ще присъства на заседание на Общинския съвет на града и ще участва в отбелязването на 140-годишнината от гибелта на Апостола на свободата.
 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
11
 
! Отговори
змияро преди 11 години
От каде изпълзя *** дърта пепелянко???
12
1
 
14
 
! Отговори
TheProducer преди 11 години
Напротив - хората знаят, че ги лъжат. те не искат обяснения. от 20 години някой им обяснява какво предишните са надробили. на хората им това им е писнало.те искат действия. ако тази жена, очевидно съветвана от невероятни кадри, излезе в момента на улицата с философски обяснения, ще има проблем. да се каже какво и кога ще се промени. какво означава това за отделното домакинство. и след това да се следи виновните за фалшиви сметки да бъдат осъдени (не само съдени).повече обяснения не искаме.
11
0
 
26
 
! Отговори
чиполино преди 11 години
А най-високите в Европа лихви по кредитите ще се сетят ли да коригират?!?! Те също водят до тотално обедняване на хората!!!! Прав е номер 1 Да се погне сега и топлофикация, защото и тя ни изяде живи с нейните сградни инсталации, общи кубатури и пр. Нищо, че си се отказал от тях - пак трябва да плащаш, защото "закона е такъв"!!! Мноооого неща трябва да се коригират тук в Нашата страна и СЕГА е момента!!!
10
3
 
3
 
! Отговори
bulgaria преди 11 години
подаде оставка Маргарита Попова i Бойко Борисов
9
4
 
9
 
! Отговори
bulgaria преди 11 години
оставката Маргарита Попова
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да не ядем доматите с колците, че да ни обясняват, как се е стигнало до тук?
7
0
 
22
 
! Отговори
666 преди 11 години
Тазия същата ***,*** сложен да изпълнява политически поръчки и да пази статуквото.Тя и Плевненлиев са позор за България.Оставка и на двамата барабар с цялото правителство и ГЕРБ .и СМЯНА НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОВ С НАЧНАЧЕН ОТ НАРОДА И СЪД ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак ще ги фалшифицират през 2013г...и не само ГЕРБ а и дргите мутри ще ги фалшифицират и Хашишев и пр ПАЛЯЧОВЦИ
5
1
 
9
 
! Отговори
Вальо Т преди 11 години
Няма старшно всичко е много шум за нищо.
4
0
 
9
 
! Отговори
х преди 11 години
Топло,топло, но ти не го откри.
3
2
 
34
 
! Отговори
Дръндер преди 11 години
Грешката е че изобщо ви пуснахме на власт!
2
3
 
29
 
! Отговори
лицемери преди 11 години
Грешката ви е,че фалшифицирахте изборите през 2010-а!
1
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРОКУРАТУРАТА да подхваща и топлофикация и всички топлинни счетоводители. Масово съдът осъжда хора, като не взима предвид нарушения на закона от страна на топлофикация и неспазване на Европейски директиви !!