Борисов се отказва, хвърля оставка

Не желая кръв по улиците, каза премиерът
Обновена: 20 фев 2013 20:32 | 20 фев 2013 09:19,
4709
Борисов се отказва, хвърля оставка
Снимка: архив, Impact Press Group

Правителството на премиера Бойко Борисов подава оставка днес на обяд. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов днес в НС.

„Ние имаме достойнство, чест. Властта ни я е дал народът, днес му я връщаме, заяви Борисов.

ГЕРБ дойде на власт по демократичен път. Вчера направихме максимума, за да удовлетворя исканията на протестиращите. От днес на практика няма какво повече да направим, заяви премиерът Бойко Борисов.

Той благодари на парламентарната група на ГЕРБ, на независимите народни представители, че са подкрепяли правителството.

Министър-председателят допълни, че не желае кръв по улиците.

Не мога да гледам окървавен Орлов мост. Всяка капчица кръв за нас е петно. Аз не мога да гледам парламент, ограден с ограда. Нито ни е цел властта, нито ни е изгода, ако трябва да се пазим от народа, заяви Борисов.

Дойдох да ви кажа лично. Държавата има нужда от нов кредит на доверие. Оттук натък българите да си избират, заяви Борисов.

"След като искат такова управление на държавата, да го имат. Аз няма да участвам в управление, в което полицията ще се бие с хората и няма да има политически дебати, а ще се плашим с протести. Добре, щом народът иска по този начин улицата да управлява държавата, да го направи. Колеги, няма да правим структурни промени днес. На обед, г-жа Цачева, ще депозирам оставката на кабинета. Желая ви лек ден", бяха думите на Бойко Борисов.

В служебно правителство няма да участваме, категоричен беше той.

Почти цялото правителство, начело с премиера Бойко Борисов, дойде на днешното заседание на Народното събрание. Депутатите го изпратиха с бурни аплодисменти.

На днешното заседание на парламента трябваше да бъдат гласувани промените в Министерския съвет, предложени от министър-председателя. Борисов предлагаше министърът по еврофондовете Томислав Дончев да заеме и поста министър на финансите, а министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да стане вицепремиер.

Парламентът трябваше да гласува освобождаването на Симеон Дянков като вицепремиер и министър на финансите.

Парламентарната група на БСП не влезе в зала, както заплаши вчера. От НС отсъстват и народните представители на ”Атака”. Съвсем малка част от ДПС влезе в зала. Парламентарните групи на тези партии бойкотират заседанията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4709
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
522
4
 
21
 
! Отговори
жж преди 11 години
ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА=ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА.СТЯГАЙ СЕ БЪЛГАРИНО!!!ПО-ГЛУПАВ НАРОД НЯМА!
521
6
 
15
 
! Отговори
121 преди 11 години
Ееее, ама вие не знаете какво искате!!! Вчера всички коментари бяха - Долу, Бойко, вън!, днес - ох, не искаме да си ходиш! Покажете малко характер, отстоявайте позициите си!
520
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТРЯБВА да е така, но докато се усетим положеннието вече няма да е цветущо.
519
0
 
15
 
! Отговори
предложение преди 11 години
Най-добре е военно положение, да се изземат парспортите на правителстовто и народното събрание, президентът да поиска помощ от Брюксел, да се назначат хора експерти от ЕС, защото българските алчни *** ги знаем - те са едни и същи 25 години и все са комунисти и то от най-мръсните. Главният прокурор да разпореди проверки на министрите, защото всички са маскари и са се облажили. С напускане не става - трябва отговорност - най-вече финансова. Спасението е правителство, съставено от ЕС.
518
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Честити да са ви Доган и Сер-Гей. И *** да си пак ще разбереш, че те ще се домогнат до властта както винаги.
517
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вие искахте и свалихте правителството , но сега дали си давате сметка какво ще се случи с БЪЛГАРИЯ - мисля , че не . Сега нека тези,които искаха оставката на правителстово да отидат да се молят на Борисов да не го прави , защото тройната коалиция пак ще ви управлява и ще ви вкара в още по-голяма мизерия.
516
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига приказвахте глупости наивни. Превърнали го били от анти-монополни в анти-правителствени и политически. А в какви? Политиката е навсякъде. Как си представяте съществуването на такива монополи без покровителството на политиците? Това е естествен процес, мислете с главите си, а не гледайте жално сбръчените вежди на тиквата слуга на чужди интереси. Какво се пени, че щели да дойдат БСП и ДПС на власт, какво ще е по-различно след 3 месеца? Сам ги докара, не хората. Да не се прави на ощипан.
515
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега медиите които го хвалеха ще тръгнат да го оплюват по най-долен начин. А аз нали съм си вечна опозиция ще трябва да го защитавам. Бойкооо, защо се заигра с тия медии - с това настрои мислещите хора най-много срещу себе си. Сега страхливците и подлеците които вчера го хвалеха и ме наричаха комунист (ляв съм не и комунист) ще го оплюват... ПФУ! Подлеци. Станишев поне не се заигра с медиите и го критикуваха. Медиите платини и долни изкараха хората по улиците повече от ЕРП. Като Босфор ТВ
514
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ! 357Забравиха, забравиха!Те затова винаги ще мрънкат и срещу всеки.Забравя бай ***, иначе с името на Левски върви напред винаги, но е *** като ***
513
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И сега какво устати ламели дето опищяхте форумите? Аре са избирайте между *** и терците щото сте много умни.
512
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЛУШАМ , МЕСТАН ДАВА АКЪЛ
511
10
 
17
 
! Отговори
pantev.cv преди 11 години
Честито на всички БСП-ари, ДПС-ари, НДСВ-ари и други *а*н*ри - УСПЯХТЕ да разклатите държавата и да предизвикате политическа криза, която ще прерасне в ФИНАНСОВА - защото без правителство нито ще дойдат пари от ЕС, нито пък ще има кой да ги разпредели между отделните министерства. ЧЕСТИТО!ПП: Сега се замислете кой ще дойде на власт и какво ще стане тогава! Ако е отново СергЮнчо - ще направим АЕЦ Белене и ще се обвържем с още някой "изгоден" кредит/договор! :-(((((((((
510
1
 
11
 
! Отговори
valentin преди 11 години
BSP, DPS i ATAKA se ANTIBULGARSKI partii.
509
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЕГА НЕКА ПОИСКАМЕ ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ СИЛИ УЧАСТВАЛИ В УПРАВЛЕНИЕТО ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 23г ДА ПОЛУЧАТ ЗАБРАНА ЗА УЧАСТИЕ В ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ !
508
1
 
0
 
! Отговори
MK преди 11 години
До Много добре !!!И за кого точно да гласуваме?!?!
507
0
 
7
 
! Отговори
Кочо преди 11 години
И сега какво?
506
4
 
11
 
! Отговори
Дедка преди 11 години
Честито на всички ***! Дойде момента в държавата ни да останете само ***, политиците, пенсионерите и ***! Да сте ми живи и здрави - аз повече няма да ви храня! Очевидно, ***, заслужавате да продължат да ви дупят, но на мен ми писна!!!
505
9
 
11
 
! Отговори
Даниел преди 11 години
Новото правителство:Андрей Слабаков-Министър на здравеопазванетоСергей Станишев-Министър на спортаЛютви Местан-Министър на външните работиГоце -ПрезидентР-Овче месо по магазините....Честито на стачкуващите,като изтрезнеят това ги чака !
504
6
 
8
 
! Отговори
кравар преди 11 години
хак да ви е *** народ.
503
13
 
12
 
! Отговори
Manuelle преди 11 години
Някой от вас, кухи *** такива, осъзнава ли каква криза е за една държава да остане без правителство?! Кой от вас, мързеливи *** михлюзи такива, сега ще застане с лицето си и ще каже "Аз доведох държавата до тази катастрофа"?! Щото то не е като да подскачкаш по жълтите павета и да си тренираш гласчето. ***, сърбайте си попарата и не ни търсете. Ние ще сме на Терминал 1 и 2. Ще се оправим някак си, благодаря ви!