Борисов се отказва, хвърля оставка

Не желая кръв по улиците, каза премиерът
Обновена: 20 фев 2013 20:32 | 20 фев 2013 09:19,
4709
Борисов се отказва, хвърля оставка
Снимка: архив, Impact Press Group

Правителството на премиера Бойко Борисов подава оставка днес на обяд. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов днес в НС.

„Ние имаме достойнство, чест. Властта ни я е дал народът, днес му я връщаме, заяви Борисов.

ГЕРБ дойде на власт по демократичен път. Вчера направихме максимума, за да удовлетворя исканията на протестиращите. От днес на практика няма какво повече да направим, заяви премиерът Бойко Борисов.

Той благодари на парламентарната група на ГЕРБ, на независимите народни представители, че са подкрепяли правителството.

Министър-председателят допълни, че не желае кръв по улиците.

Не мога да гледам окървавен Орлов мост. Всяка капчица кръв за нас е петно. Аз не мога да гледам парламент, ограден с ограда. Нито ни е цел властта, нито ни е изгода, ако трябва да се пазим от народа, заяви Борисов.

Дойдох да ви кажа лично. Държавата има нужда от нов кредит на доверие. Оттук натък българите да си избират, заяви Борисов.

"След като искат такова управление на държавата, да го имат. Аз няма да участвам в управление, в което полицията ще се бие с хората и няма да има политически дебати, а ще се плашим с протести. Добре, щом народът иска по този начин улицата да управлява държавата, да го направи. Колеги, няма да правим структурни промени днес. На обед, г-жа Цачева, ще депозирам оставката на кабинета. Желая ви лек ден", бяха думите на Бойко Борисов.

В служебно правителство няма да участваме, категоричен беше той.

Почти цялото правителство, начело с премиера Бойко Борисов, дойде на днешното заседание на Народното събрание. Депутатите го изпратиха с бурни аплодисменти.

На днешното заседание на парламента трябваше да бъдат гласувани промените в Министерския съвет, предложени от министър-председателя. Борисов предлагаше министърът по еврофондовете Томислав Дончев да заеме и поста министър на финансите, а министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да стане вицепремиер.

Парламентът трябваше да гласува освобождаването на Симеон Дянков като вицепремиер и министър на финансите.

Парламентарната група на БСП не влезе в зала, както заплаши вчера. От НС отсъстват и народните представители на ”Атака”. Съвсем малка част от ДПС влезе в зала. Парламентарните групи на тези партии бойкотират заседанията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4709
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Премиерът Бойко Борисов подаде оставка на правителството. Това се очакваше след снощните инциденти с протестиращи в София. Остава все пак въпросът, кои бяха провокаторите и защо полицията се поддаде. Бяха бити мирни протестиращи и никакво извинение не вършат работа.Агресията си е агресия. Това ще се коментира още, не е ясно дали ще разберем истината. Цветанов твърди, че провокациите са предизвикани от криминални типове. Не каза кои. Хората сами се досещат, както и кръговете, които плащат за тези акции на качулатите. Те се заблуждават, ако мислят, че хората не знаят кои са и какви са.
0
 
4
 
! Отговори
панчо преди 11 години
мажоритарни избори,съкращаване на парламента,разбиване на монополите.овчаров,шулева и другите виновни на съд
0
 
4
 
! Отговори
ЛОШ преди 11 години
БАЦЕ ОБРЪСНИ СЕ !*** СИ ДОСТОЙНО!НЕ ХОДИ КАТО ПУСТИНЯК!
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак ще ядете *** на изборите, *** скапани.
0
 
5
 
! Отговори
ЛОШ преди 11 години
БРАВО БАЦЕ ! НАЙ-ПОСЛЕ ЕДНА УМНА ПОСТЪПКА!
0
 
1
 
! Отговори
mitak преди 11 години
Коментар на Борисов за терористичния акт на летището в Москва, направен пред журналисти по време на посещение в Токио януари 2011 г.: "...С арабския свят и с Палестина, и с всички държави там сме в изключително близки и приятелски отношения. Арабският свят прави бизнес в България - на всеки ъгъл има дюнер... Надяваме се да го отчитат хората, които вземат решение за подобни актове, защото те се вземат централизирано и се наблюдава и поведението на дадени държави."
0
 
4
 
! Отговори
mitak преди 11 години
...Нямало работа? Как да няма? Търсят се овчари! Агнешкото месо и овче така се търсят в цяла Европа. В зеленчукопроизводството. Ама той нямал (работа), защото бил IT-специалист..." - Бойко Борисов в отговор на въпрос на студенти, на лекция пред студенти за развитието на селските райони и бъдещето на България, юни 2011 г.
0
 
4
 
! Отговори
mitak преди 11 години
Ние знаем как да се оправим с адвокатите, дето искат да ходят в Страсбург. Веднага им изкарваме нещата и те се отказват вече да ходят в Страсбург." - Бойко Борисов пред журналисти в Слънчев бряг
0
 
3
 
! Отговори
mitak преди 11 години
Да си премиер е десет пъти по-лесно отколкото да си в МВР или кмет...Имаш телефон с копчета, всеки министър ти казва каквото искаш да знаеш, никой не ти пречи." - Бойко Борисов по Нова телевизия, 28 август 2009.
0
 
4
 
! Отговори
ТТТТ преди 11 години
МЯСТОТО НА БОРИСОФФ Е В ЗАТВОРА. РАЗОРИ ВСИЧКО ДО КОЕТО СЕ ДОКОСВА И СЕ ПРАВИ НА ОБИДЕН. НАГЪЛ И *** БАНДИТ,В ЗАТВОРА.
0
 
5
 
! Отговори
hoho преди 11 години
предлагам да станем офшорна зона като някои държави и моментално да си вдигнем стандарта
0
 
2
 
! Отговори
bg преди 11 години
Кулминация на народния гняв,спрямо всички които ограбваха държавата 23години,ха сега да видя кой му стиска да яхне народния гняв от всички престъпници от всички партии
1
 
10
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Не е важно че един *ен си отива, важното е да не дойде друтия и третия...
1
 
7
 
! Отговори
mitak преди 11 години
ГЕРБДоходите са замразени при постоянно скокообразно растящи цени на всички потребителски стоки и услуги.Икономиката е колапс, заради политиката на неизплащане задълженията към бизнеса от страна на държавата и ликвидиране на хиляди малки и средни фирми. Намаляване с над 500000 на работните места. Здравеопазването и образованието са в тотален разпад.Стопяване на фискалния резерв, национализиране и похарчване резерва на НЗОК.
1
 
3
 
! Отговори
mitak преди 11 години
Цялата база данни на Wikileaks от 251000 дипломатически телеграми съдържа само две имена на политици, за които SIMO/CIA/ЦРУ е потвърдило данни за участие в трафик на наркотици. Това са Бойко Борисов и бившият председател на хаитянския Сенат Джоузеф Ламбер.
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Накарайте политиците да започнат да отговарят на простия въпрос : " Аз искам властта защото..?" Да обяснят точно защо искат да са на власт и да запишат всичко, което казват на хартия, за да може да се провери как и колко вървят ако спечелят.Без БСП-ДПС- И ДРУГИТЕ ! Говоря за новото политическо поколение, което трябва да спаси страната !
1
 
3
 
! Отговори
murmashka преди 11 години
Бойко трябваше да подаде отставката си още с избирането му .Но тъпанара дочака народа да го изгони.Сега им е ред и всички от ,,Герб" да са аут без право на участие в политическия живот! Плевналиев като бойково протеже би трябвало също да си подаде отставката!Той като президент дори палеца не си помръдна за да пресече кръвопролитията А за Цветанов сакционирал акцията на полицията СПРАВЕДЛИВ СЪД и доживотен затвор с ПЪЛНА конфискация на имуществото независимо кой сват или тъст му го е подарил
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко щеше да лъсне във Форбс, където няма нито един български милиардер
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как си ги говорите тия цифри, вярвате ли си? 2 милиарда лева? Това и да е вярно, трудно ще ме убеди ! В държава с БВП 50 млрд за 4 години трябва да крадеш по 1,4 милиона на ден !Вие май доста турски сериали сте изгледали !
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спестяванията на Бойко, по-големи дори от бюджета на МВР. Премиерът Бойко Борисов излиза от властта с 2 млрд. лева. По време на близо 4-годишното си управление, Борисов е успял да задели космическата сума ........