Борисов се отказва, хвърля оставка

Не желая кръв по улиците, каза премиерът
Обновена: 20 фев 2013 20:32 | 20 фев 2013 09:19,
4709
Борисов се отказва, хвърля оставка
Снимка: архив, Impact Press Group

Правителството на премиера Бойко Борисов подава оставка днес на обяд. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов днес в НС.

„Ние имаме достойнство, чест. Властта ни я е дал народът, днес му я връщаме, заяви Борисов.

ГЕРБ дойде на власт по демократичен път. Вчера направихме максимума, за да удовлетворя исканията на протестиращите. От днес на практика няма какво повече да направим, заяви премиерът Бойко Борисов.

Той благодари на парламентарната група на ГЕРБ, на независимите народни представители, че са подкрепяли правителството.

Министър-председателят допълни, че не желае кръв по улиците.

Не мога да гледам окървавен Орлов мост. Всяка капчица кръв за нас е петно. Аз не мога да гледам парламент, ограден с ограда. Нито ни е цел властта, нито ни е изгода, ако трябва да се пазим от народа, заяви Борисов.

Дойдох да ви кажа лично. Държавата има нужда от нов кредит на доверие. Оттук натък българите да си избират, заяви Борисов.

"След като искат такова управление на държавата, да го имат. Аз няма да участвам в управление, в което полицията ще се бие с хората и няма да има политически дебати, а ще се плашим с протести. Добре, щом народът иска по този начин улицата да управлява държавата, да го направи. Колеги, няма да правим структурни промени днес. На обед, г-жа Цачева, ще депозирам оставката на кабинета. Желая ви лек ден", бяха думите на Бойко Борисов.

В служебно правителство няма да участваме, категоричен беше той.

Почти цялото правителство, начело с премиера Бойко Борисов, дойде на днешното заседание на Народното събрание. Депутатите го изпратиха с бурни аплодисменти.

На днешното заседание на парламента трябваше да бъдат гласувани промените в Министерския съвет, предложени от министър-председателя. Борисов предлагаше министърът по еврофондовете Томислав Дончев да заеме и поста министър на финансите, а министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да стане вицепремиер.

Парламентът трябваше да гласува освобождаването на Симеон Дянков като вицепремиер и министър на финансите.

Парламентарната група на БСП не влезе в зала, както заплаши вчера. От НС отсъстват и народните представители на ”Атака”. Съвсем малка част от ДПС влезе в зала. Парламентарните групи на тези партии бойкотират заседанията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4709
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Аноним Tisi tapa tikva , pobeda i pak pobeda
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трудно се ръководи тъкава не Държава, а Територия България, обран бустан дето за 23 години без да знаеш какво става, само като минеш по улиците ще разбереш , че 8 милиона българи са 8 милиона Българии ! Станишев да излезе със стария виц " Да живеят всички БеКаПета по всички земни кълбета !
3
 
3
 
! Отговори
sergei преди 11 години
Varnete Boiko na vlas,ili 6te izlezem 2000000 da go potkrepim, samo toi moje da se opravi s monopolistitte.Da Jivee Boiko Borisov
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ плащали да се ходи на протест.Какъв пореден шок!
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ще плащат ли?
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОЙКО ПОДАДЕ ОСТАВКА НЕ ЗАРАДИ НЯКОЛКО КАПКИ КРЪВ НА ОРЛОВ МОСТ.БОЙКО НЕ НАМЕРИ СИЛИ, ИЛИ НЕ ПОИСКА ДА СЕ БОРИ С ОЛИГАРСИТЕ И ЛОБИТАТА ИМ ПАРЛАМЕНТА. ТОЙ ПРАВИЛНО СТИГНА ДО ИЗВОДА, ЧЕ ТАЗИ БИТКА Е ОБРЕЧЕНА.ХОРА, ПРОБЛЕМИТЕ НИ СА В ПАРЛАМЕНТА И ПАРТИИТЕ В НЕГО, КОИТО НЕ ОБСЛУЖВАТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ, А ТЕЗИ КОИТО ИМ НАЛИВАТ ОГРОМНИ ПАРИ. НИКОЙ ДЕПУТАТ НЕ СЕ ЗАДОВОЛЯВА С ДЕПУТАТСКАТА СИ ЗАПЛАТА И ЕВТИНИТЕ КЮФТЕТАТА В БЮФЕТА.
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То е ясно, че в България си има лобита. Ако БСП-ДПС спечелят ще си хранят *** от зелената енергия с човешка енергия !
1
 
3
 
! Отговори
tufo gb преди 11 години
еии туи българина не знае какво иска до вчера плюе Борисов днеска реве за него не разбирам ....*** В МИЗЕРИЯ ТОГАВА И ПРАВЕТЕ СТАЧКИ ...СЛАБА ДЪРЖАВА *** НАРОД ЕИИИИ
2
 
7
 
! Отговори
Антикомунист преди 11 години
Важно е бсп да не е на власт няма значение дали ще е Герб ,Кунева или Костов дори лудия Сидеров е по добре само *** не!!!
4
 
2
 
! Отговори
ДО 4321 ОТ ФАКТ преди 11 години
До АнонименЧЕТИ ПО-ВНИМАТЕЛНО ,БЕ ЧЕРВЕН *** "Защото ако сме в мизерия-парите текат към тях, ако пък хората се замогнат - загиват. "ЗАГИВАТ -ВИЗИРАТ СЕ ОЛИГАРСИТЕ , МОНОПОЛИТЕ , АКО ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ЗАПОЧНАТ ДА ЖИВЕЯТ ДОБРЕ , ТО ОЛИГАРСИТЕ ОТИВАТ НА КИНО СЕГА ПО-ЯСНО ЛИ ТИ Е ????АМА , КАКВО СИ ВИНОВЕН ТИ ,Ч Е СИ *** !!!!!!!!!!!!!!
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сваляне на цялата корупционна система от премиер до всеки държавен чиновник.Лидери на партии,политици и агенти на ДС в кауша до живот!
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 4321, много характерно явление в България е говоренето на турски с български думи
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако си върнат откраднатото мозе и да им се размине народния съд,ама не вярвам да се отказат от лукса
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еи хора,дадохме на герб власт,полиция,армия за да ни реши проблемите с мафията,монополите,банките и те вместо да ги решат те ни затриха.Дянков намери пари да си повиши заплата а на децата и пенсионерите ни не даде,това си чист геноцид...В европа страни с 118% дефицит,за коледа отделиха пари за бедните.Не защитаваите Борисов и сие,всичките са продазни и алчни
6
 
5
 
! Отговори
факт преди 11 години
23 години БСП и ДПС - 23 години МИЗЕРИЯ. Когато са на власт крадат, когато не са - винаги бойкотират. Но целта им е винаги да сме в мизерия. Защото ако сме в мизерия-парите текат към тях, ако пък хората се замогнат - загиват.
3
 
11
 
! Отговори
Антиполитик преди 11 години
Да се свика ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ. Да се намали броя на дУпетатите на половина и да се приеме закон за тяхното отзоваване.
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
4314Кой тЕ докара до просешка тояга бе ***??Тиквата кой го избра,а??????????Като избирате НЕГРАМОТЕН ПОЖАРНИКАР кво очаквахте,а??Да цъвнете и вържете ли?***!
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък мисля че полицията ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМЕ В РЪЦЕ и да започне да БИЕ КАЧЕСТВЕНО.А политиците съобразно обстоятелствата да изкарат ВОЙСКАТА на улицата.За *** само БОЙ!
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докараха ни просешка тояга но народ които няма какво да губи е наи опасен,затова буда си подаде оставката
0
 
3
 
! Отговори
До НДСВ -ар преди 11 години
Ама ти сериозно ли????????????????Тъкмо си взехме обратно горите НЕ го щем