Честни ли ще са изборите у нас?

Мая Манолова от БСП спори с ГЕРБ
Обновена: 28 фев 2013 10:05 | 28 фев 2013 10:05,
48
Честни ли ще са изборите у нас?
Мая Манолова Снимка: БТА

Последните местни и президентски избори ще се запомнят като най-фалшифицираните, заяви от парламентарната трибуна червената депутатка Мая Манолова.  Тя за пореден път постави под въпрос волята на мнозинството да осигури честни избори и се върна на гласуването за Изборния кодекс. По нейни думи не всички препопърки на мисията на ОССЕ са били спазени.

Препоръките по отношение на избирателните списъци и медийното отразяване на предизборното отразяване не бях приети, припомни тя.  Опозицията настоява на изборите да бъдат поканени външни наблюдатели.

В пленарната зала влязоха два проекта за решение за допускане на международни наблюдатели – от БСП и от ДПС. Манолова обясни, че настоява за ”разширена мисия за наблюдение на изборите” на ОССЕ и ПАСЕ. 

И двете парламентарни групи искат разширени мисии. В своя проект за решение обаче левицата е посочила само организациите на ОССЕ и ПАСЕ, а в проекта за решение се иска покана и до други мисии. Предложението на левицата беше отхвърлено, а това на ДПС – прието.

Мнозинството подкрепи проектопредложението на ДПС, защото в него се предвиждало да има и други наблюдатели освен ОССЕ и ПАСЕ. От ГЕРБ бяха категорични, че наблюдатели ще дойдат.

Не мога да не ви напомня, че председателят на 40-ото Народно събрание не изпрати покани до наблюдателите, заяви Джема Грозданова от ГЕРБ. 

Не се изненадвам, че единственото изказване от ГЕРБ е обърнато назад във времето, заяви в отговор Манолова. По нейни думи мнозинството винаги се обръща назад, а не напред.

Легитимните препоръки на ОССЕ не бяха спазени от ГЕРБ при гласуването на изборното законодателство, повтори Манолова. Тя се върна отново на една от най-застъпените от левицата теми – изборните списъци, които според БСП трябва да бъдат спешно прочистени от т.нар. мъртви души.

Манолова и Грозданова влязоха в словесна престрелка на тема знае ли Манолова разликата между ОССЕ и ПАСЕ и познава ли изборното законодателство.

Червената депутатка не пропусна да отговори на огъня и от своя страна обвини Грозданова, че не познава Изборния кодекс. Нека да направим необходимото в България да дойдат мисия наблюдатели, призова Манолова.
Янаки Стоилов от БСП беше категоричен, че мисията трябва да е разширена, да участва наравно с българските наблюдатели. По негови думи това ще гарантира честен вот. 

Според Стоилов, ако не се запише изрично, че мисията е разширена, няма никакъв смисъл изобщо да се гласува.
Досега пращахме покани само на ОССЕ и ПАСЕ и мислихме, че сме си свършили работата. Този път искаме да задължим външния министър да покани и мисия от ЕП и други организации, заяви Четин Казак от ДПС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАТО ЗНАМ КАК МИМО МАМИН - М.МИКОВ КУПИ ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ В ВИДИН В ПОСЛЕДНИТЕ 50 МИНУТИ , ПЛАЩАЙКИ НА *** ОТ БОЯНОВА МАХЛА ,И СПЕЧЕЛИ КМЕТА НА БКП - БСП , ТО ЕДВА ЛИ ИЗБОРИТЕ ЩЕ БЪДАТ ЧЕСТНИ ... ОЛИГАРСИТЕ СИ СПРЕТНАХА ПУЧ НАСРЕД СОФИЯ С ПАРИТЕ НА ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ - Р.*** ... , ТА ЕДНИ ИЗБОРИ НЯМА ДА ФАЛШИФИЦИРАТ ...???
41
9
 
32
 
! Отговори
Луд по Мая преди 11 години
Долу ръцете от Мая, гадове!
40
9
 
33
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Забравихте ли цирка на предишните избори? Депутати с чували, хора не можаха да гласуват, забранителни списъци. Тогава журналистите в ЦИК викаха "мафия". Явно паметта на редовия симпатизант на ГЕРБ бързо избледнява.
39
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази да си направи харакири
38
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Олелее, комунисти да говорят за честни избори.......
37
9
 
37
 
! Отговори
г преди 11 години
Ох-х, Майче Майчеее, с какво да я затлачиме тая твоята уста голяма?!
36
9
 
35
 
! Отговори
tdmils преди 11 години
Пчеличката Мая, ще намери отговор на този въпрос, като се консултира с ЧЕРВЕНИТЕ ТЪРТЕИ в техния ЧЕРВЕНО-ТУРСКИ КОШЕР!!?? Пчеличката Мая, няма да има смелостта да попита тези ЗАКУРАВЯЛИ И АЛЧНИ ЗА МЕДА, КОЙТО СА ЯЛИ ПОСЛЕДНИТЕ 30 КОМУНИСТИЧЕСКИ ГОДИНИ, а още повече да огласи техния ЗАСЕКРЕТЕН ОТГОВОР!!?? България да се освободи от тези ТЪРТЕИ, за които ЗАКОНИТЕ БЪЛГАРСКИ НЕ ВАЖАТ!!! Майче, народът се събуди, ИЗХВЪРЛЕТЕ ДЪРЖАВНИТЕ ТЪРТЕИ,ОК !?!?
35
11
 
38
 
! Отговори
лорета преди 11 години
Омръзна ми от тази нафукана госпожа-да отиде да прави ревю някъде другаде,капка съчувствие към проблемите на хората нямат,само за власт мислят червените гадове-народът все по-болен и безпариче.Едно не може да им се отрече -докараха ни до лудост!Всички стари муцуни на съд!
34
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Майче много се раздаваш за БСП ще изтъркаш ти си знаеш
33
11
 
36
 
! Отговори
slav преди 11 години
Единственото което мога да кажа ако някога видя тази к....а някаде е е.и си м.....а долна друго немога да кажя за хора който не им пука за никого освен за себе си.
32
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Точно вас ще пипнат за гласове от ромите Този път ще паднете
31
9
 
37
 
! Отговори
Илко преди 11 години
От как се помня съм по комисий,А обеснете ми как се фалшифицират избори цялата патардия е заящото немогат да ги фалшифицират така с бюлетини,въпроса е да се мине на електронно гласуване,тогава ще чдем х...я.
30
11
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая госпожа дали може да говори градивно.Дали ще имаме шанса да я чуем поне веднъж да говори така.
29
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-жо Манолова, писна ми да гледам физиономията Ви по всички телевизии и предавания. Компетентна сте във икономика , здравеопазване, образувание атомна енергетика земеделие и пр.Да Ви попитам разбирате ли от ветеринарски услуги, защото само за това не съм чувал изказване.
28
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЩЕ СА ЧЕСТНИ АКО НИТО ЕДНА ФИЗИОНОМИЯ ОТ СЕГАШНИТЕ ДЕПУТАТИ - ТЪРТЕЙ И КРАДЦИ НЕ БЪДЕ В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ!!!!!ДАНО ДА СТАНЕ!!!!!!
27
13
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано Мая да е в листите на първо място защото много ще ми липсва ако не е в в Народното събрание.
26
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изборите ще са честни и за това вие сте най големия гарант.
25
11
 
39
 
! Отговори
питащ преди 11 години
ГЕРБ да обяват колко пари има РЕАЛНО в хазната!
24
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм си сложил ваксина срещу бяс.Скрий се!
23
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За тези пък всичко,което се прави от някой друг ,е нечестно.Толкова сте плитки и прозрачни.Разбрахте ,че ви е изпята песента вече,и тръгнахте да говорите глупости.