Финландия твърдо против приемането ни в Шенген

Причината: високо ниво на корупция и липса на правова държава
Обновена: 6 мар 2013 15:11 | 6 мар 2013 09:14, Елка Василева
186
Финландия твърдо против приемането ни в Шенген
Финландия смята, че Румъния и България са твърде корумпирани. Снимка: архив, Булфото

Финландия обяви официално тази сутрин, само ден преди началото на Съвета за правосъдие и вътрешни работи, че се противопоставя на влизането на Румъния и България в Шенген, съобщи румънският вестник "Ромъния либера".

Вътрешният министър на Финландия Пейви Ресенен заяви, че Румъния и България са били приети твърде лесно в Европейския съюз, според електронното издание на финландската телевизия YLE.

Още по темата

Позицията на Финландия не е свързана с проблемите с ромите, които просят по улиците. Причината е високото ниво на корупцията и неспазването на принципите на правовата държава, обясни Ресенен.

Както правителството, така и парламентът на Финландия смятат, че Румъния и България са твърде корумпирани и не спазват принципите на правовата държава, което е условие за присъединяването към Шенген, посочва изданието.

Румънският президент Траян Бъсеску заяви в понеделник, че има най-малко седем страни, които се противопоставят на влизането на Румъния и България в Шенген, без да ги назове.

Премиерът Виктор Понта обяви, че Букурещ няма да настоява за гласуване на решение за влизане в Шенген на предстоящия на 7 и 8 март съвет на ЕС, след като германският вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих заяви в интервю за сп. "Шпигел", че Германия може да използва правото си на вето.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
6
 
! Отговори
Людмил Банчовски преди 11 години
Браво на Финландия !!! Отвън нещата се виждат много по-добре отколкото отвътре!!! За България Шенген Ще бъде както е във филмчето Ледена Епоха , Жълъдчето което катеричкаката преследва ПОСТОЯННО !!!
154
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Иван. А бе ти сигурно си ***, наистина кой ли окраде държавата ,не са ли тези червени патриоти ,които все още ни управляват И които държат в ръцете си всяко ново име на сцената....за кой ли път се вижда плиткоумието на по голямата част от народа ни ,тъй като наистина по голямата част от тях са неграмотни...вече близо 75-80 ни ръководят едни и същи , ,а повечето дори още не са го разбрали....жалко за тях. И за България
153
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бих искал да кажа само едно,не е нужно да се подценяваме,защото тези от запад отдавна го правят,но всеки един ,който е бил там знае ,че по голямата част от тях са като ***,за жалост просто не сме им удобни ....просто всеки трябва да знае ,че Германия стои зад всеки един друг НЕ вод, та те са паралиите,те не искат да инвестират тук,те диктуват на цяла EU... ,,но и нека Те незабравят кой им помогна след войната ,и че никой не можа да се оправи сам без помощ...а корупцията е има навсякъде.
152
0
 
0
 
! Отговори
май-ната им преди 11 години
До 169 :))) Братко, взе ми буквите от клавиатурата! Към "орбитата" ще добавя Арабския свят и Бразилия.
151
0
 
3
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Абе, финландците ли са виновни, че ние не можахме да си оправиме държавата и Бойко и Цветелина, станаха милярдери?!?! Гледайте по-реално на нещата!!!
150
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ ИСКАТ МРЪСНИТЕ И КРАДЛИВИ ***, ЗАЩОТО КАТО КАЖЕШ БГ РАЗБИРАТ ***.
149
1
 
1
 
! Отговори
аз преди 11 години
Голяма работа.
148
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Все повече страни от ЕС не ни искат. И какво стана с Шенген, Цецо? Нали една ограда имаше да боядисаме?
147
0
 
12
 
! Отговори
П.С.Ц преди 11 години
170 съгласен съм с теб. Само не съм съгласен да чакаме 10 години. Не смятам, че глупавите им закони за щастливи кокошки, хуманност към затворници (убийци, изнасилвачи,педофили),зелена енергия и др. са подходящи за нашата действителност.
146
0
 
17
 
! Отговори
:))) преди 11 години
Абе хора, Западна Европа се ***, ислямизира, маргинализира...С две думи умира. За какво ни е Шенген, това ли е важното в момента?Да си го заврат някъде...До 10г. каквото можем да вземем от ЕС да вземем, еврофондове и прочие..и колкото се може повече *** да изпратим там. След 10г. няма да имаме интерес, а само негативи..Излизаме и се закачаме към орбитата на Русия, Китай..Та ни е сме малка държава, света не е само ЕС...Трябва да си гледаме интереса и нищо друго...:)))
145
1
 
3
 
! Отговори
Тлъб преди 11 години
А какво да кажем за смръдливия и мързелив грък дето изцоца парите на Евросъюза.
144
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
GERMANIA,XOLANDIA,SHVETSIA,FILANDIA,ANGLIA,LIUKSEMBURG,BELGIA ei tova sa stranite deto ne ni iskat AMI AZ LI4NO SE RADVAM MNOGO 4E VSE OSHTE SA OSTANALI RASISTI V EVROPA
143
1
 
6
 
! Отговори
лудият мунчо преди 11 години
И всичко това дължим на..(ще кажете,политиците),на себе си.Никой не ни пита за влизане в НАТО и ЕС.Замайваха ни нашите политици с приспивни песни,като за *** и ние,блеейки в хор се съгласявахме мълчаливо.Чакахме великите "благини".Чакахме,чакахме,докато взехме да усещаме,какво са ни завряли отзад.Да,ама,тоя има любима партия,оня има друга.Караме се,плюем си в сурата,а "артистите" ни се смеят и..грабят "благинките",които им подхвърлят господарите им.Така,че,не се сърдете.Сами си гонаправих
142
3
 
9
 
! Отговори
лудият мунчо преди 11 години
Българи!крайно време е да разберем,че ЕС за нашата страна е като троскота за тревите- загушаваи унищожава всичко.Превърнати сме на тоалетна хартия за "великият демократичен запад".Спряха ни реакторите,които дават евтин ток,натресоха ни разни ВЕИ,с баснословни цени на тока,плащаме като *** въглеродни емисии от централи,които би трябвало да спрем.Завла-дяха ни с техните монополи,ликвидирахме заради тях индустрията и армията.Сега стоим огъзени и хленчим да ни подхвърлят частица от окраденото.
141
0
 
9
 
! Отговори
пияният преди 11 години
149,Напълно си прав.Ако ние сме наистина хора с характер и достойнство,трябва да обявим бойкот на всякакви западни стоки.Да очистим от присъствието си всякакви западни търговски вериги,всякакви молове и т.н.Тези мръсни лицемери заслужават това.Да,ама,за това се искаДА СМЕ НАРОД!...А НЕ ТОВА,КОЕТО НИ Е КАЗАЛ П.Р.СЛАВЕЙКОВ,ОЩЕ ПРЕЗ 1875Г.
140
1
 
6
 
! Отговори
мили овце преди 11 години
туй са корупцията,престъпността и ...са песенни мотивировки.Да не би в една Гърция,или Италия,пък даже и във великата им британия да няма престъпност.Хайде бе.Ако у нас убиятедин ***,надигат вой до бога са ксенофобия,етническа нетолерантност.Вият ли вият медиии политици и изкарват ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ЗА УБИЙЦИ.а ОНЯ "АРИЕЦ" БРАЙВИК,КАТО ИЗТРЕПА 50 ДУШИ,НИКОЙ НЕ КАЗА,ЧЕ НОРВЕЖЦИТЕ СА УБИЙЦИ,АМИ СЕ ЧУДЕХА,КАК ДА ГО ИЗКАРАТ ...ЛУД.РАЗБЕРЕТЕ,АКО ЩЕ ДА СМЕ КАТО АНГЕЛИ,ЗА "ЗАПАДА" ЩЕ СМЕ ГРЕШНИЦИ.
139
1
 
6
 
! Отговори
evropeez преди 11 години
sa kakva korupzia govoriar v FINLANDIA . v momenta te4e prozes protiv 3 ministri ot pravitelstvoto sa podkupi v golemi rasmeri i te ste mi govoriat sa korupzia . sasata tasi ministerka e polu4ila ogromni sumi v predisbornat si kampania bes dokasan proishod No e hubavo da se otvli4a vnimanieto . BRAVO EVROPA
138
0
 
17
 
! Отговори
tangra преди 11 години
Защо не кажат, че не искат *** в техните държави ?Да намерят държава на *** това се иска от ЕС? Хем сме много демократични, хем не сме тесногръди, хем обаче не щем циагните от България и Румъния. Това не ви ли прилича на хем това в онова хем душата в Рая ?
137
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За България не е проблем да е не е в Шенгенското пространство.Други са ни проблемите.
136
1
 
9
 
! Отговори
дядо Боцко преди 11 години
И какво от това ?Нямам пари на работа да отида ,пък до Финландия...трябва да взема заем от някоя банка .Ама лихвите стигат до 17% .