Петър Димитров и Любен Корнезов казват "Сбогом" на парламента

Корнезов: Излизам по-богат, но не с финикийски знаци
Обновена: 8 мар 2013 14:42 | 8 мар 2013 14:05,
108
Петър Димитров и Любен Корнезов казват "Сбогом" на парламента
Любен Корнезов няма да е повече депутат. Снимка: Булфото, архив

Петър Димитров и Любен Корнезов няма да бъдат в листите на кандидат-депутатите за следващото Народно събрание, заявиха самите те днес.

Двамата са едни от най-дългогодишните депутати не само в левицата, но и в НС като цяло.

От декември 1994 година съм в политика, минах през дълъг и тежък път и като на всеки българин ми се полага да се оттегля, заяви Димитров. По негови думи в момента общото мнение на българите не е много позитивно към познатите лица в политиката.

Петър Димитров обясни, че политиката е една от най-тежките професии. По негови думи обаче трябва да влизат нови лица. Политик не се става по принципа на кучето – с гледане. Според Димитров политик се става с работа.
Най-важното е да се появят българи в политиката, отсече той. По негови думи българщината е главната ценност, която ни крепи.

По негови думи в НС трябва да влязат хора, които няма да пращат децатата си в чужбина, а ще ги оставят тук. Човек може да бъде щастлив само в родината си, на чуждо място можеш да бъдеш богат, но да бъдеш щастлив – в никакъв случай, отсече Петър Димитров. По негови думи в политиката трябва да се намери баланс между новите лица и старите и да не се стига до двете крайности. Според червения депутат има хора, от които левицата не бива да се лишава.

Любен Корнезов е човекът конституция. Лишаването от такъв човек ще бъде дупка, заяви той.

Минути по-късно обаче стана ясно, че и Корнезов излиза от НС.

Сигурно ще ми липсва парламентът, но всичко си има начало и край, заяви той. Корнезов беше категоричен, че всеки човек трябва с достойнство да извърви своя път. Колкото богат бях преди 20 години във Великото народно събрание, много по-богат излизам от тук, но не с финикийски знаци, заяви Корнезов. По думите на депутата за законодателството на една държава е необходим опит.

Смятам, че ние трябва да заложим както на утвърдени, така и на нови хора, които обаче имат ясни и последователни позиции и перспективи за развитие, заяви и Янаки Стоилов от левицата. По негови думи за никой в БСП влизането в парламента не е самоцел и лична амбиция. Важно е ние да направим достатъчно критична и самокритична оценка за всеки, за да разберем какво е влиянието на всеки един в обществото, заяви Стоилов.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев заяви, че все още не знае дали ще бъде в листите за следващото НС.

Започнаха събранията по региони и градове, готвим се за изборите сериозно, обясни той. Велчев припомни, че преди три години и половина всички в ГЕРБ са били нови лица.

Трябват хора, които са се доказали, естествено, допълни обаче Велчев. Според него депутат не трябва да бъде професия, защото човек остава извън някои ежедневни проблеми. Основата трябва да е добра и хората в НС да са с опит и да са се доказали, не че са добри партийни членове, а че са хора с опит в професията и в работата в екипност, допълни Велчев.

Димо Гяуров и Ваньо Шарков от Синята коалиция бяха доста лаконични в коментара си за листите на десницата. Точно в този момент това е последното, за което се мисли, заяви Шарков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МИ ТЕ СЕ ПЕНСИОНИРАХА ТАМ ГОРКИТЕ
92
0
 
1
 
! Отговори
dnm преди 11 години
uqdeno uqdeno praseto za 100 godini tez dolnite praseta kak nemoga da gio gledam imam alergiq kato gi 4uq i vidq
91
0
 
0
 
! Отговори
A преди 11 години
До Анонимен (95)То по тази логика, вземи сметни немците какво са направили по времето на Хитлер и тичай да си татуираш свастика на челото ... или виж китайците какво са построили под вещото напътствие на червените олигарси и бегай да си вадиш китайска виза ... само после мноооого внимавай какво говориш по телефона с родата в България, че казват същите тия червени китайчета не се церемонели много
90
0
 
1
 
! Отговори
беден преди 11 години
Корнезов да си тръгне от Парламента?! Не мога да повярвам!!! Как ще живее сега,завалията?! Защо го гонят този младеж?
89
0
 
1
 
! Отговори
AntiKOKO преди 11 години
KOKO milichak , nqma li da se spresh da pishesh bezmisleni komentary ne po temata.I ti si kato tezi koito ti plashtat da pishesh i da obijdash po GERB.Kogo zashtitavash? Hora bez moral i kapka savest za tova koeto sa storili prez vremeto na prehoda.Naistina vsichko v BG stava ot hora bivshi i nastoqshti komynqgi. Kakvo samo pluesh, q vzemi i napravi ne6to smisleno pak da ima i efekt za drugi okolo teb. Ili si poredniqt podlezurko koito pravi vsichko za pari. Aman ot takiva kato teb.
88
0
 
3
 
! Отговори
греЩка преди 11 години
Политиката не е професия. Тя е временно ратайство за добруването на народа. Политиците са наемници, избрани с "конкурс" до свършването на определена работа. Лошото е, те бързо забравят, че обикновените български граждани са работодателите им всъщност и се правят на началници. Чиновниците по министерствата и общините пък им подражават и се държат важно, все едно са голямата работа. Опак свят!
87
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Господа плювачи хайде реално погледнете на нещата. Комунизма е зло и спор по този въпрос няма. Но да видими от 1945 до 1989 колко се построи ?АЕЦвсички ВЕЦавто и ЖП пътищаДелекопреносна мрежаЖилищен фондКремиковциНефтохимТЕЦ-ветеЯзовириииииии......ииииии....иииии....А от 1989 до 2013, какво построихме?
86
2
 
8
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Хайде герберска ***, вън от парламента. Вие сте най-много на брой и най-много на вас сме плащали. Вън от там!
85
1
 
6
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Безличните депутати от ГЕРБ си мълчат, искат да останат и още да крадат
84
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и какво накраднахте се и се оттегляте Крумови закони Крумови закони трябва но предвид къде живеем нестава дано ви заседна пачките ....................................................
83
1
 
5
 
! Отговори
БМ-13 преди 11 години
Правилно решение на Корнезов и Димитров.Нужно е да навлизат нови млади лица в политиката.Ситуацията и времето го изискват. Успех на хората влизащи на техните места.
82
3
 
9
 
! Отговори
тя преди 11 години
взимаха големи заплати , а сега и големи пенсии за нищоправене.
81
0
 
8
 
! Отговори
ха познайте ТЯ преди 11 години
Защо нар. събрание е с най- нисък рейтинг?
80
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този още малко и ще душка цветята от към корените. И за него ли работихме !?
79
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези са само консуматори точно както ***, Нищо не дават, само вземат
78
1
 
10
 
! Отговори
един от всички преди 11 години
Освен тях има още 238 за изкарване от бърлогата. Кои с добро кой с лошо всички до един ВЪН ! Народа няма пари за вас !
77
0
 
12
 
! Отговори
тя преди 11 години
Какво направиха "утвърдените" политици за 23 години в нар. събрание?Некачествени закони , изменяха ги всяка година , лобистки закони работещи срещу интересите на народа.Прележаха много маймуни в тая така мечтана сграда от всеки бълг. политик.
76
2
 
19
 
! Отговори
89 преди 11 години
Безсрамници, дори си признават, че половината от живота си са прекарали, на кибик с народни пари и доведоха България на последно място по стандарт на живот. На първо място по корупция, подкупи, безнаказаност, най-лошо здравеопазване. Предлагам всички депутати от 23 години насам да не им се признава за трудов стаж., и да се пенсионират с минимална пенсия.
75
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АКО НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ-В МОМЕНТА ЗМИЯТА СИ СМЕНЯ КОЖАТА-Т.Е. ПОДМЕНЯТ ,,СТАРИТЕ МУЦУНИ'' КОИТО НОСЯТ НЕГАТИВИ ЗА ДА ПОСТАВЯТ ,,НОВИ'' ЛИЦА ЗА ДА ЗАБЛУДЯТ ОТНОВО ХОРАТА ,ЧЕ ВИДИТЕ ЛИ ТЕ СА НОВИ ХОРА....ТОЛКОВА ГОДИНИ,КАК НЕ НАУЧИХА ЕДИН НОВ НОМЕР.....
74
2
 
15
 
! Отговори
Юруш преди 11 години
Хайде, *** от БСП, юруш след тях! За благото на България, моля ви, изчезнете. Отидете в Германия, за да ги стигнем.