Общинския съвет във Варна не трябвало да подава оставка

Това било мнението на част от протестиращите
10 мар 2013 10:44, Петя Славова
50
 Общинския съвет във Варна не трябвало да подава оставка
Протестиращите във Варна явно имат различни искания. Снимка: БТА

Искането на оставката на Общинския съвет във Варна от т.нар. Обществен съвет е лишено от всякаква логика. Това заявиха на пресконференция днес група граждани, които са против това искане.

За функционирането на общината са необходими решения на Общинския съвет и няма как тя да работи без него, каза Христо Димитров. Той постави въпроса готов ли е Общественият съвет да поеме отговорността за безредието и беззаконието при оставка на Общинския съвет, пише БТА.

Според Красимир Жейнов опитът за сваляне на Общинския съвет е опит за дестабилизация на града. Той заяви, че е подготвил жалба и ще съди представителя на Обществения съвет Кънчо Бонев, който при внасянето на искането за оставка на Общинския съвет в общината е приложил подписи от присъствен списък. Според него в този списък от 89 души, присъстват подписи на поне 10, които са против оставката на Общинския съвет. Христо Димитров каза още, че Общинският съвет трябва да заработи по начин, по който гражданите да бъдат удовлетворени.

Според него на съветниците трябва да се даде шанс да свършат нещата. Той допълни, че гражданите искат да участват в работата на всички комисии в Общинския съвет със съвещателен глас. Освен това се настоява гражданите да участват в дискусиите при избора в Общинския съвет на временно изпълняващ длъжността кмет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е мнението на ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МАЛКА част от протестиращите. Общинарите да си ходят. Те имат пръст във всички далавери. Нали ги гласуват.
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички заедно - вън!
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Общинският съвет трябва да си иде с кмета. Промоцията си върви в комплект с тях.
33
0
 
2
 
! Отговори
ibrahim преди 11 години
не махним ли този продажен общ.съвет все едно ,че нищо не се е променило-всички корупционни сделки минават през тяхното одобрение,нужни са нови неопетнени хора
32
0
 
2
 
! Отговори
Рязане до дъно преди 11 години
Този Жейнов - майкопродавец, бил ли е на протестите. След като извъртяхте протестите от Национални в Локални и свалихте Кмета, Общинските съветници трябва да си ходят. Стига двойна игра, мръсни предатели. Стария Общински съвет - ал палто и гит, нямаме нужда от опорочени стари мазмантии. А тези, които подкрепят сатрите съветници са дупедавци и ***. Следващия протест - търсене отговорност от предателите.
31
1
 
1
 
! Отговори
Мусолини преди 11 години
Ако Бойко беше решил да прекрати протестите със сила, най -вероятно този път щеше да последва и тежка анархия и гражданска война и той го знаеше много добре.Чудя ви се на повечето от вас софиянци, като крадете от цяла България си мислите, че това вечно ли ще продължи.Започна да се усеща затварянето на порочния кръг, в който и вие ни вкарахте с дупедавщината си.Поне сега подкрепете другата част на обеднялата България, за да изкупите вината си и да живеем всички българи поне малко по- добре.
30
2
 
3
 
! Отговори
Помни, не се лъжи! преди 11 години
А ето как правителството на ''тройката'' ласкаво се отнасяше с протестиращите! И разбира се без да подава оставка, нито пък да поема вина!Не като това на ''диктатора'', ''мутрата'' и не знам какъв си още Бойко Борисов!vbox7/play:5d2b3dce
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От 300 000 дето искат тия маскари да си ходят имало 10 дето не искали. МНОГО ВАЖНО. Аре по бърже обирайте крушите и се скрийте.
28
0
 
6
 
! Отговори
ТИМ преди 11 години
Ето така може да се разбере, *** кого купи..............Зная,че отдавна ТМ е пазарил някой от водачите на протестиращите...сега зная и кои са те!
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
българите не сме единни... пълно е с предатели - затова ще си стоим в хоаса и беззаконието
26
0
 
3
 
! Отговори
sistemata преди 11 години
Карайте се!Плюйте се!Едни искат по-ниски цени на тока и друго не ги интересува.Други искатпремахване на *** и друго не ги интересува.Трети дрънкат нещо срешу образованието..и другоне ги интересува.Капакът на всичко са плужеците,които плюят срещу протестиращите,че им развалили кефа.А "ОНИЯ" ТОЧНО ТОВА ИСКАТ."ТЕ" СИ ЗАПАЗИХА ТЪПАТА КОНСТИТУЦИЯ,ЗАПА-ЗИХА СИ СИСТЕМАТА,НАБУТАХА НИ В "ТЕХНИ" ИЗБОРИ...РАЗБЕРЕТЕ,НЕ СЕ ЛИ ПРОМЕНИ СИСТЕМАТА,ЧАСТНИТЕ ВИ ПРОБЛЕМИ НЯМА ДА СЕ РЕШАТ.МОГАТСАМО ДА СЕ ЗАМАЖАТ
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде бе! Един кмет без одобрението на общинския съвет не може да направи нищо! Затова и се нарича "малкия парламент". Значи, ако има престъпления по служба общинският съвет и той е в кюпа! Залъгват ви разни провокатори. Това е истината.
24
1
 
14
 
! Отговори
radioprestilka преди 11 години
Общинският съвет трябва да подаде оставка, защото по презумция избор на кмет се прави заедно с избор на Общински съветници! Това е най-доброто което могат да направят за града си! Друг е въпроса, че ще има преразпределение на местата, както и че повечето от тези, които са сега в момента там, няма да присъстват в общината! Явно затова е съпротивата! Все пак Общинския Съвет е гласувал предложените от Кмета, промени в кадастриалния план на града, промяната в данъчните ставки смет и много други!
23
0
 
7
 
! Отговори
Аман от предатели преди 11 години
Политолог, къде са ви протестиращите днес в неделя. Къде бяха над 30 хиляди, а сега едва 1500 човека. Вие отвратихте Варненските граждани. Провакаторите и предателите нико не ги обича. Малко сте, но сте много вредни за Българския народ.
22
1
 
3
 
! Отговори
Провакатор преди 11 години
Политолог, в грешка сте. Момчетата с качулки бяха за Национаен протест, за тотално Национално решение на натрупаните проблеми в държавата. За тях свалянето на Правителството не бе решение, те искаха да продължат протстите в Национален мащаб. Но такива *** като тебе, извратиха протестите за решение на локално ниво - свалянето на кмета. Но после се изметнахте и сега не искате Общинския съвет да си отиде заедно с Кмета. Вие сте предатели на Протеста. Колко ви плащат за да провала на Нацианалния
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***! Значи само кмета е виновен, а общинският съвет са светци? Няма да има прмяна за Варна с този състав на ОС!
20
1
 
8
 
! Отговори
Гуци преди 11 години
Плужеците лесно няма да се дадат ще се правят на разсеяни до последно
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Това заявиха на пресконференция днес група граждани, които са против това искане."*** на *** да си ТРАЯТ, ИЛИ ДА ЯДАТ КАМЪНИТЕ, КОИТО ЩЕ ХВЪРЧАТ КЪМ *** ИМ, СЛУГИНСКИ КРАТУНИ.
18
2
 
1
 
! Отговори
до журналист преди 11 години
Ти не се притеснявай за сезона!Западните *** никъде другаде не могат да отидат!!
17
1
 
1
 
! Отговори
цвък - МИНУС преди 11 години
От "Какво става Варнааа " : Още непобликувано и " ЦВЪК " минус???? Браво на диването. Заслужава си петте сребърника награда.Някой много го притеснява въпроса с монополите. И по-точно ЕРП-тата. В зародиш гледат да потушат гласовете против МОШЕНИЦИТЕ-ОБИРДЖИИ.Кои ли са тези: сигурно ЧЕСТНИ ХОРА. С ЧЕСТНИ действия?ВАРНААААА - ВЪН МОНОПОЛИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ. Вън ЕРП - тата.