Отказът от "Шенген" е тежък удар за България

Илияна Йотова коментира изказването и на Ваньо Танов
10 мар 2013 17:05, Петя Славова
387
Отказът от "Шенген" е тежък удар за България
Снимка: Булфото

Тежка присъда за България. Така обясни отношението на седемте държави, които имат резерви към приемането ни към Шенген Илияна Йотова. Според евродепутатът тази оценка за пореден път прикова страната ни до стената.

Пред БНР тя изрази надежда, че до края на 2013 година отношението на тези страни ще бъде променено и мониторинговият доклад на Европейската комисия ще бъде положителен.

Илияна Йотова коментира и изказването на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов по повод решението за отлагане на членството ни в "Шенген" като "екзотичен".

Според Танов отлагането ни от свободната зона е "глътка въздух", тъй като приемането ни в безвизовата зона неизбежно би довело до засилване на контрабандните канали към България.

Ако един чиновник с ранга на ген. Танов в друга държава – членка изкаже подобно твърдение, след един час той би трябвало да си е депозирал оставката, но както виждате, у нас всякакви екзотики са възможни, каза Йотова.

Евродепутатът обяви, че най-важното сега е да се даде точен разчет на финансовото състояние на държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
0
 
5
 
! Отговори
Стършел преди 11 години
До Анонимен - За разлика от Вас и госпожата от снимката, аз не говоря против държавата си България!....и благодаря от такива грижи, като на Йотова, Моника, Хохегер, Станишев/Вигенин, Първанов и т.н. и т.н......от това тяхно и ваше обгрижване сме така "добре".
281
0
 
0
 
! Отговори
valenzeto преди 11 години
0 4 ОтговориБоСимеоноv Извинете, абе не мога да се сетя кои бяха онези политици, които ви говориха, че ще влезем в Шенген през 2011, след това през 2012г. az NE moga da razbera kak ne razbirate ce ot nas sashto zavisi nqma kak da sme tapi iuporiti kradlivi arogantni prosti i nqkoi da ni iska aide vse BB vi vinoven abe aide promenete se parvo vie ot tam se zapocva a ne da sme ovce pak da se mislim za golqmata rabota aide de
280
0
 
2
 
! Отговори
Фън Шуй преди 11 години
Леле, много е грозна тази бе хора!
279
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жалко е да. Щяхме да се отървем от толкова *** наши събратя... И аз много съжалявам.
278
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
OOOOOOO PREMESTIH SI GO......
277
2
 
6
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Извинете, абе не мога да се сетя кои бяха онези политици, които ви говориха, че ще влезем в Шенген през 2011, след това през 2012г. Дето само една стена им оставало да измажат...нещо така да ви напомнят техните изявления...някой сети ли се?
276
5
 
5
 
! Отговори
аз преди 11 години
Тази Йотова става все по-нагла. Има ли мисловна дейност? Голяма глава и *** мутра. О, нещастие! БСП лидерка.
275
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Йотовица нека да посочи какво е направила за приемането на страната в "Шенген" и после може да се тюхка колкото си иска.
274
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Стършел А ти си много загрижен за България,и освен тебе никой друг не трябва да се грижи за България.
273
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-жа Йотова и вие както депутатите сте вече БИВШИ!
272
0
 
2
 
! Отговори
ASO преди 11 години
XAIDE TAPO PAR4E IZ4EZVAI 6TE TI VKARA TVOQ LIDER GOL TAKMO OT V4ERA NE SI ZAKYSVALAPATKA TAPA
271
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я тая много ги разбира работите,да доиде да седне и на моята работа.
270
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И благодарение на тази мадам и партията която представлява не сме в Шенген.
269
1
 
16
 
! Отговори
Стършел преди 11 години
Илияна Йотова е евродепутата, който най-много говори против България в Европарламента!....за да може после Станишев, Моника и Хохегер да "чистят" имиджа срещу милиони. Сега госпожа Йотова се загрижила, че не ни били приели в Шенген....от нагла, та по-нагла!
268
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За всяко нещо-разрешение от Брюксел!!!Скоро и за по голяма н...а ако ходим трябва да ги питаме!!!Докога ще стоиме в скапания евросъоз???Нямаме ли национално достойнство???ЕС е изгоден само за тези които са на власт и за мафията,което е почти едно и също.РЕФЕРЕНДУМ за напускане на съюза!!!Колкото по-бързо толкова по-добре.Иначе ще си ПРОСПИМЕ държавата!!!А за 7-те,които са против-ВИЗОВ РЕЖИМ и 25% УВЕЛИЧЕНИЕ на МИТАТА!!!Тогава да им гледам сеира как за Азия ще заобикалят през Украйна и Русия
267
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, тежка присъда е, която вие със самодоволните муцуни, отишли на добра служба и заплата в Европейския парламент, се на..ак..хте докато постигнете, нали другарко, дебела и нагла! Ама то кога комунист НЕ Е БИЛ РОДООТСТЪПНИК! НИКОГА! МАХНЕТЕ ТАЯ СНИМКА, НЕ Й ПРАВИТЕ ДОБРА УСЛУГА НА ТАЯ ДЕТО ВИ ПЛАЩА!
266
6
 
11
 
! Отговори
Пис офф преди 11 години
Без Шенген и без ЕС се живееше по-спокойно. Само късопаметните и жълтоустите не го помнят!
265
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За какъв дявол ми е Шенген на мен, обикновеният българин? Че ще нахлуят араби и *** търсещи убежище и ще трябва да ги настанявам в лагери и да се грижа за тях? Далаверата е за политиците и парите, които ще получат по тази линия.
264
0
 
9
 
! Отговори
Предлагам преди 11 години
Ана Цолова и Викчо да интервюират ***
263
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Другарко йотова, докато се резхождаш из Европа и злословиш срещу България и нейните правителства /радзлични от твоето/ няма Шенген.