Ще се раздавам за ГЕРБ докрай, обеща Аню Ангелов

Изпълнихме 90% от набелязаното, отчете министърът в оставка
Обновена: 11 мар 2013 22:05 | 11 мар 2013 21:52,
100
Ще се раздавам за ГЕРБ докрай, обеща Аню Ангелов
Аню Ангелов Снимка: БТА

Ще продължа да бъда политик и експерт, ще дам всичко, което имам като знания и опит, на моята партия ГЕРБ да спечели изборите на 12 май. Това обеща министърът на отбраната в оставка Аню Ангелов. 

Силно се надявам човекът, който ще дойде тук, да бъде съмишленик, да оцени направеното и да продължи по тази много точно и ясно разработена визия за това какво трябва да се прави през останалите две години до хоризонта на Бялата книга за отбраната - края на 2014 година, каза Ангелов. 

С изключение на двамата заместник-министри, всички останали  членове на политическия кабинет ще бъдат освободени, с моя заповед на 13 март ще бъдат прекратени трудовите им договори, каза министърът в оставка. Заместник-министрите също заявиха, че няма да останат в министерството. 

Близо 90 процента от онова, което бяхме набелязали, е  изпълнено. Далеч съм от мисълта да упреквам когото и да е, но е  ярка проява на некомпетентност да се говори, че няма министерство, което да е реформирано през този период от четири  години - едно от тях категорично е МО, отсече Ангелов.  Той нарече "абсолютна лъжа" критиките, че министерството няма социална политика. 

Работихме в изключително трудни условия, за които не съм си представял, че ще работим, коментира Ангелов и припомни съкращенията на военния бюджет. Никак не е било леко през тези години, дали сте чувствали вие това или не, не знам, но за нас  беше твърде тежко, заяви Ангелов.

Той отново посочи като трудни и непопулярни решенията за съкращения на военнослужещи, както и да не бъде дадено допълнително материално възнаграждение в  отбраната в края на 2011 г., но посочи, че така през 2012 г. са  били изплатени окончателно задължения по договори за доставка на въоръжение и техника от чужди компании, както и са били  заделени 26 млн. лева за горива.  

На въпрос за модернизацията на армията, Ангелов каза, че състоянието й е добро, армията е боеспособна и може да изпълнява и трите си мисии. 

Ангелов допълни, че екипът му е направил възможното, за да спре "някои от корупционните практики и канали". И някои от тях спряхме, заяви той, като добави, че не може да каже, че 100  процента всички служители в министерството "са оперирани от корупция".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
2
 
! Отговори
pens преди 11 години
boci e tolkova general , kolkoto san4o pansa . boci moze da nosi pu6kata po vreme na lov , da reze mezetata i da pravi salatite , kakto i da laska obuvkite na pavanov i t.n. A za RYAPATA aniu НЬОИСКИ haskovskoto nedorazumenie moga da kaza ,4e e PETNO VARHU VSYAKA BALGARSKA UNIFORMA !-ANATEMA
81
0
 
2
 
! Отговори
БГ преди 11 години
СМЪРТ НА ВСИЧКИ ПАРТИЙ ЩЯЛ ДА СЕ РАЗДАВА ЗА ГЕРБ
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди да заеме поста на заместник-министър, Аню Ангелов е председател на фондация "Център за изследване на националната сигурност". Ангелов е почетен член на Асоциацията на завършилите Колежа по отбраната на НАТО. Награждаван е с орден и медали, почетен знак "За вярна служба под знамената" - Първа степен, два пъти с лично оръжие - пистолет и два пъти с бинокъл, както и с други предметни награди.Фондацийка, а? Сладка работа! И аз искам!
79
0
 
4
 
! Отговори
чичо Иван преди 11 години
Нито министър, нито генерали ни трябват на такава малка , слаба и символична армия. Още сега трябва да се съкратят чиновниците в МО1 и МО2 на 90% и нещата няма да се променят към по-лошо, а ще се спестят доста средства за по-полезни отрасли в икономиката.
78
0
 
7
 
! Отговори
БОБО преди 11 години
ТОЯ ЩЕ ОСТАНЕ В ИСТОРИЯТА САМО С ТОВА ЧЕ ИЗДАВИ НЕВИННИ БЪЛГАРИ ПРИ НАВОДНЕНИЕТО В СЕЛО БИСЕР ПРИЧИНЕНО ОТ ЯЗОВИРА СОБСТВЕНОСТ НА МИТИСТЕРСТВО НА ОТБРАНАТА.ПРОКУРАТУРАТА ТРЯБВА ДА ПОВДИГНЕ ОБВИНЕНИЯ НА ВИНОВНИТЕ.
77
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЗИ Е ТИПИЧНИЯТ СЕЛСКИ ТАРИКАТИН ХЕМ ПРОС ХЕМ *** ПА И НАГЪЛ.
76
0
 
9
 
! Отговори
4578 преди 11 години
Големи хвалби,голямо чудо какво са свършили и оценки 6 си дават дори.Това наистина е върха на цинизма в края на проваленото им управление.Хората се полят,самоубиват се цели семейства,народа е докаран до невероятна бедност а те отличници.Колко *** човек трябва да си да се идтъпанчиш пред целия отруден народ и да се хвалиш колко добър си бил?
75
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво ли има пък да дадеш от себе си на ГЕРБ? Ако имаш нещо стойностно в главата си дай го за Родината.
74
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АНЮ МАТРОСОВ - ОБЯСНИ ДИЛЕМАТА МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА ИМА ГЕНЕРАЛИ-АДМИРАЛИ КОЛКОТО ЩЕШ - АРМИЯ НЯМА - КАКВИ САМОЛЕТИ КАКВИ КОРАБИ - КАКВИ 5 ЛЕВА
73
0
 
11
 
! Отговори
Наско преди 11 години
Този старчок съсипа до краен предел армията. Това си е държавен предател и трябва съд за тези престъпници.
72
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще се раздавам за България ,за родината .., нещо такова трябва да е мисленето ,а не за партиино-мафиотска структура.
71
0
 
11
 
! Отговори
Asya преди 11 години
Абсолютно унищожение, морално и физическо.Дано никога не се върне.
70
1
 
12
 
! Отговори
ДО АНЮ преди 11 години
АНЮ , ГРЕШНИ СА ТИ СМЕТКИТЕ БЕ ЧОВЕК.РАЗЧЕТА Е СЛЕДНИЯ: -ПЛАН -0 -РЕАЛИЗАЦИЯ -0 -РЕАЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ - 100 %ТОВА Е РЕАЛНИЯ РЕЗУЛТАТ ОТ ТВОЯТА АРМИЯ ВЪВ МО. ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ТОВА ,ЧЕ ЩЕ РАБОТИШ ЗА ТВОЯТА ПАРТИЯ ГЕРБ-ГРОБ, ТРЯБВА ДА ТИ ПРИПОМНЯ , ЧЕ ТИ ПЪРВО СИ СЕ КЛЕЛ ВЪВ ВЕЧНА ОБИЧ И ГОТОВНОСТ ЗА САМОЖЕРТВА КЪМ ПО -ЛЮБИМАТА ТИ ПАРТИЯ БКП И СОЦИАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ. ПОЛОЖИЛ СИ КЛЕТВА И СИ ЦЕЛУВАЛ ЗНАМЕТО, ВСЕ ПАК. КОГА СИ БИЛ ИСКРЕН И ЧЕСТЕН - СЕГА ИЛИ ТОГАВА
69
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много мазен изглежда тоя, сигурно сън не го хваща,че не можа да сключи сделката със старите самолети и да гушне комисионната,*** ти модернизацията на армията с 30 годишни самолети,че то съвременните хвърчила, ще са със по добри параметри
68
1
 
12
 
! Отговори
HEU преди 11 години
''Изпълнихме 90% от набелязаното, отчете министърът в оставка''Е , да .... не усхпяхте на 100% да затриете армията
67
1
 
13
 
! Отговори
СРАМ преди 11 години
За първи път от 681ва година българската армия е унищожена от собственото ни правителство!
66
1
 
14
 
! Отговори
Мишо преди 11 години
Много по женски ми звучи - "Ще се раздавам докрай"
65
1
 
9
 
! Отговори
мигрант преди 11 години
Колко инфалтилно звучи това от устата на един министър на отбраната хахах какви хора сте си избрали за министри ???
64
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аньо, НАЙ-ГОЛЯМОТО ТИ РАЗДАВАНЕ ЗА АРМИЯТА Е ДА СИ ОТИДЕШ ЧАС ПО-СКОРО И НИКОГА ДА НЕ СЕ ЗАВРЪЩАШ.МО НИКОГА НЕ Е ИМАЛ ТОЛКОВА РАЗРУШИТЕЛЕН МИНИСТЪР!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
63
1
 
14
 
! Отговори
Червена Зора преди 11 години
Аню Ангелов - " Ще се раздам докрай , за да си лапна комисионната за Ф- овете"