Асен Василев взе главата на шефа на туризма

Поискал напускането на ресорния зам.-министър Иво Маринов
Обновена: 14 мар 2013 14:48 | 14 мар 2013 13:58, Веселина Йорданова
28
Асен Василев взе главата на шефа на туризма
Иво Маринов. Снимка: архив, БулФото

Служебният икономически министър Асен Василев е поискал оставката на Иво Маринов, заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма в кабинета Борисов.

Маринов е съобщил пред „Фокус“, че оставката му е депозирана в Министерски съвет и вече е факт.

Вчера е проведена среща с целия политически кабинет, на която Василев заявил, че не е необходимо да има заместник с ресор туризъм. Иво Маринов е обяснил, че освен туризма в този ресор е и външно-икономическата политика.

Още по темата
Ресор туризъм задължително трябва да се запази в икономическото министерство, защото туризмът е от малкото отрасли, които се развиват възходящо, независимо от икономическата и финансова криза, аргументира се Маринов. По думите му приблизително 12 % от БВП се осигуряват от международния туризъм, а в момента се провеждат и големи международни изложения.

На церемонията по предаване и приемане на властта вчера в министерството Асен Василев каза само, че до няколко дни ще обяви екипа, с който ще работи. Служебният министър уточни, че екипът му е  ясен, но трябвало да се изчакат „някои процедурни въпроси“, без да коментира дали ще остави същата структура на ведомството и някои от досегашните заместник-министри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе хора,стига с тоя туризъм,бе! Това отдавна е частен сектор в който никой не знае колко пари влизат на година.Това е бизнес на политици,мутри и милиционери.Какво ги жалите.....построиха с нередовни пари(ДДС,дрога и т.н.) и продължават да ви облъчват,че това бил ,,много важен отрасъл,,.......Всъщност е важен,ама за тях!
24
0
 
4
 
! Отговори
много смело преди 11 години
още започнал не започнал и хайде с оставките. Дано да е на добре. Наистина се иска решителност,за да има промени. Одобрявам този подход,стига да е компетентен.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да и тия от БЕХ и дъщерните д-ва да ги разкара- по цял ден висят в соц. мрежи и се гъбаркат- накрая голямата заплатка и всичко е на 6. Айде малко повече контрол и на тях!!!
22
0
 
1
 
! Отговори
tony преди 11 години
12% от БВП ,но това е ВЪПРЕКИ ресорния министър,така и така компетентен ,знаещ и можещ в туризма бе Миро Мръвката(министър на земеделието) те тоя съсипа Герб-а .С неграмотното си вмешателство в туризма,а тоя Маринов слуга на АЛМА тур..... та накрая съседите ни ще ни вземат и туризма
21
0
 
0
 
! Отговори
тотото преди 11 години
Направете справка преди да пишете. Зам министрите на МИЕТ бяха двама. Дамата отиде шеф на ДКЕВР,т.е. сменен е само 1 - Маринов. Изразът "без да коментира дали ще остави същата структура на ведомството и някои от досегашните заместник-министри." е леко излишен
20
1
 
1
 
! Отговори
дядо преди 11 години
разпределяне на баницата започна причини и поводи винаги могат да се измислятняма кой да им търси сметка
19
2
 
2
 
! Отговори
Да кажа преди 11 години
През 1977г. страните членки на ООН сключват споразумение за НЕизползване на климатични оръжия!Днешно време гледайте климата... НЕ! ГЛЕДАЙТЕ НЕБЕТО ВСЕ ПО ЧЕСТО и сами ще стигнете до някои изводи. Аз не вярвах и философствах, но това което видях вчера през ноща и днес целия ден ме срази!Просто да се информираме, че с тези мишки не виждаме котката!Готови сме да отхвърлим властта и елита, но те вече си играят и с климата май а?!?!?Не убивайте вестоносеца, а прочетете вестта! "химически следи"
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Новият отбор ГРОБ2 ще довърши България !
17
0
 
4
 
! Отговори
conservator преди 11 години
И в МОСВ трябва да има чистка утре.
16
1
 
0
 
! Отговори
Leika преди 11 години
До Ben Ganето какво е истински хейтърско:Mrzim jugoslovene, bosance, srbe, hrvate, slovence, makedonce, albance, muslimane, pravoslavce, katolike, cigane, njemce, francuze, italijane, engleze, evropljane, amerikance, fasiste, zidove, cioniste, arape, kinese, japance, indijce, indijance, kauboje, ruse, australijance, kapitaliste, komuniste, patriote, aristokrate, anarhiste, crnce, bjelce, azijance, eskime, homoseksualce, politicare, popove, hinduiste, religije, sebe i sve ostale!цитат!
15
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОПИТВАТ СЕ ДА ИЗМИЯТ ОСР.НИТЕ МУЦУНИ НА ГЕРБАЖИЙТЕ. ПО ВСИЧКО ЛИЧИ ЧЕ ДЕЙСТВАТ ПО НЕЧИЕ НАРЕЖДАНЕ. ТЕ И ДА ИЗКАТ НЕМОГАТ ДА ДЕЙСТВАТ ПО СВОЕ ОСМОТРЕНИЕ. ТЕЗИ СА ЗАВИСИМИ ОТ ЗАДКУЛИСНИТЕ ИМ КУКЛОВОДИ. АКО ТОВА НЕ ГО РАЗБЕРЕТЕ ЖАЛНА ВИ МАЙКА.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Туризма ще е на прилично ниво,когато изгонят Бай *** от него!
13
1
 
0
 
! Отговори
@8 преди 11 години
*** си ти.Дори не можеш да се оправиш с биографията на 2ма човека :)
12
4
 
14
 
! Отговори
квази преди 11 години
Новите герберасти почнаха с веселия ПИАР
11
21
 
29
 
! Отговори
Червен преди 11 години
Никога не сме имали повече приходи от туризъм от станишево времме. И магистралите са повече от тогава. И заплатите растяха. А сега цари разруха..
10
9
 
7
 
! Отговори
до 10 преди 11 години
Да ама БЕХ е собственост на р. Овч., колега!
9
2
 
28
 
! Отговори
veni преди 11 години
Сега да даде на прокурор дейността на Добрев - най-голямата бокова маша. Ако не го направи е един ***!
8
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво, Асене. Ако продължиш в същия ред и изриташ всичката *** в БЕХ и дъщерните му компании може и да ти повярваме, че си сериозен и с добри намерения.
7
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОТРЯЗАХА ГЛАВАТА НА ЧОВЕКА НА ЦЕКО МИНЕВ
6
27
 
17
 
! Отговори
ъъъъъ преди 11 години
Тва момчето от Харвард ли беше:))))гения с търсачката за самолетни билети:))))***:))))