При 10% по-висока сметка на тока - задължителна проверка!

България на гражданите иска министерство за защита на потребителите
Обновена: 15 мар 2013 19:20 | 15 мар 2013 19:11,
98
При 10% по-висока сметка на тока - задължителна проверка!
Снимка: БТА

България се нуждае от министерство за защита на потребителите или поне от министерство, което да има такъв ресор. Важно е въпросът да се институционализира, защото потребителите са основна част от пазарната икономика. Това каза на пресконференция Людмила Елкова, секретар на “Движение България на гражданите”.

На Международния ден на потребителите от партията представиха идеите в предизборната си платформа, които са свързани със защитата на потребителите.

"Точно преди година от “България на гражданите” алармираха за нагласите сред потребителите и призоваха за действия срещу монополите, включително и по-засилен контрол над ЕРП-та", отбеляза Иван Стамболов, член на Националния съвет и координатор на секторна група “Икономика”.

Той цитира данни на оповестено тогава изследване, според които 62% от българските граждани не са удовлетворени от начина, по който държавата се справя с монополите. По думите му протестите от последните месеци са потвърдили тези данни.

Освен включването на защитата на потребителите в ресора на министерство, хората на Меглена Кунева ще предложат да има законово задължение монополистите като ЕРП-та и топлофикационни дружества автоматично да проверяват сметките на потребителите, ако те са с 10 или повече процента по-високи от предходния период.

Друга мярка, която движението предлага, е обединяването на Комисията за защита на потребителите и Комисията на защита на конкуренцията в един орган.

“Приемането на закон за фалита на физическите лица е крайно необходим”, посочи още Людмила Елкова и допълни, че сегашната ситуация позволява на хората да се превръщат във “вечни длъжници”.

Тя коментира, че все повече граждани имат проблем с обслужването на кредитите си, затова е важно  да има яснота как се определят условията по кредита и какви ще са дължимите суми след 5 или 10 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гласувайте за нея,тя не краде!
42
1
 
7
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
И ние не искаме да плащаме висока цена за тока и ние искаме да живеем като нормални хора,а тази само иска ,иска на баба си хвърчилото доказана нагла и бездушна женица,иска парламент и нова лапачка,сит на гладен вяра не хваща.
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-жо Кунева партията ви се казва "България на гражданите" аз след като съм от село да чакам селска партия ли?
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая пръдла закри блоковете на АЕЦ и сега 10% и били много.Е по-нагло изказване само Боко може да направи!Абе ти може ли да вземеш хляба от ръцете на някой и после да караш някой частник да му дава цял хляб вместо 1/4??????Що за ***/(ка) трябва да си?
39
2
 
16
 
! Отговори
ДААА преди 11 години
Гледам че имам минуси явно и ПРЪМОВА Кунева си има платени драскачи и ся пак ли съм кумонист!!!!!!! :))))) Ей БУКЛУЧЕТА пишете минуси няма да влезнете в парламента :)))БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!!ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !!!ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ и всички *** КАТО ТАЗИ ще си платят !!!БЪЛГАРСКИЯТ ЛЪВ СЕ СЪБУДИ !!!НЯМА ВРЪЩАНЕ НАЗАД !!!
38
1
 
15
 
! Отговори
dedenze преди 11 години
Поредното тъпо, политическо предложение ! Вероятността електромера да е виновен е под 0,01 % и се даказва лесно и просто, даже всеки може да го направи за 30 минути - изключва всичко, включително и уреди в стендбай режим с дистанционно управление, уверявя се че електромера не отчита консумация, включва ел. печка 2 киловата, след 30 минути електромера трябва да му е отчел консумация от 1 киловат.Аман от *** и неграмотни политици !
37
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кунева- национална предателка, не защити българската атомна енергетика, а направо я закри за еврочленството ни, сякаш някоя от държавите в ЕС закри ключови източници на доходи от национално значение, за да бъде приета в ЕС. Това е национално предателство. Тази няма морално право да иска да управлява България. Да не говорим, че трябва да и се потърси сметка за деянията и.
36
0
 
8
 
! Отговори
До az преди 11 години
А бе az или какъвто си там,когато говорим за националност първото правило е да пишем на кирилица. И моля те без оправдания че си в чужбина. Аз съм на хиляди километри от България но не пиша на*яница.
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво правиш ако искаш децата да гласуват за теб? Обещаваш им шоколад и сладолед. Та в тая насока, онез 800 дни минаха ли, или има още останали от тях?
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мигленке хОди са гръмни у мЪдете кат простмърния мат'рял... Шъ ни липсващ вечно кът конска муа!
33
2
 
8
 
! Отговори
az преди 11 години
nacionalna predatelka vun na bokluka
32
4
 
13
 
! Отговори
marsianez преди 11 години
Каква ще да е, но тя затвори АЕЦ-блоковете! *** !
31
7
 
13
 
! Отговори
Кунева 3 преди 11 години
Същевременно нейният баща е лежал в Белене, което вестниците спестяват, за да лансират образа й на снаха на Политбюро. Вестник Шоу я свърза с Мултигруп в няколко публикации. Няколко вестника и ТВ 7 (също на Пеевски) показваха снимка на Кунева с Илия Павлов на някакъв коктейл. Но това не беше тя. Намери се жената от снимката и каза - Това не е Кунева, а съм аз. Никой не й даде думата освен в. Галерия, добър или лош. Тоест - ставаше дума за откровена фалшификация.
30
8
 
8
 
! Отговори
Кунева 2 преди 11 години
Вестниците Уикенд, Шоу, Телеграф, Торнадо, Монитор публикуваха в почти всеки брой поредица от измислици и лансираха образ на Кунева като снаха на Политбюро, много богата, подкрепяна от групировки, католичка и т. н.Някои от лъжите не са нови. Нейният свекър Иван Пръмов е бил секретар на ЦК на БКП по селското стопанство, но не е бил член на Политбюро. Когато тя се омъжва за сина му, свекърът й вече е бил свален от поста си, което в комунистическо време е равносилно на прокажен. Тоест - не се е възползвала от някакви привилегии чрез свекър по върховете на властта.
29
8
 
3
 
! Отговори
Кунева 1 преди 11 години
Случаят е показателен не толкова как Бойко Борисов е обсебил медиите, а за нивото на журналистиката и вестниците в България. Кампанията срещу Кунева може да се сравни само с кампанията срещу Алексей Петров, с когото свързваха всички престъпления в държавата и го обвиниха последователно, че е поръчал убийството на една дузина хора. Но той е бивша барета, мутра. Затова е поразителна атаката не срещу мутра като него, а срещу първия български еврокомисар, който има безспорен авторитет в чужбина.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дааа, трябва да има социално министерство, което да поеме нуждите на хората. така си е. правилно. трябва да има кой да ни плаща сметките, ако ще и да Жорж Ганчев.
27
2
 
5
 
! Отговори
ПРАВА Е преди 11 години
Кунева е права , даже може да стане още по-весела - При идване на сметка за тока веднага Проверка , трябва ЧЕЗ да ни плаща , а не обратното .
26
3
 
7
 
! Отговори
стрес преди 11 години
Че ти си станала много загрижена защо защото наближават избори та нали и ти си една от тези *** дето на навряха в това нали и ти разписа дългосрочните договори сега много се загрижи да но твоята работа няма да стане никой от старите мутри няма да бъде избран.
25
3
 
7
 
! Отговори
ДААА преди 11 години
Тази взе да ми става по противна от Станишев ,*** лъжкиня , тя заедно с царя продаде енергетиката и сега ще ни пази ох как ти дават на теб да се изказваш ! Затвори заедно с Надежда Михайлова 4-те блока на Козлудуй и са ще защитаваш!
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е лоша идеята, но ако при проверката се окаже, че всичко е наред, то се прилага нормалната практика. При нея цената на самата проверка включваща работна заплата, осигуровки, транспорт, контролни уреди употребявани от проверяващите и други се заплаща от проверявания. Не цялата сума, а за изразходваното време и амортизация. Такива са правилата. Това е.