При 10% по-висока сметка на тока - задължителна проверка!

България на гражданите иска министерство за защита на потребителите
Обновена: 15 мар 2013 19:20 | 15 мар 2013 19:11,
98
При 10% по-висока сметка на тока - задължителна проверка!
Снимка: БТА

България се нуждае от министерство за защита на потребителите или поне от министерство, което да има такъв ресор. Важно е въпросът да се институционализира, защото потребителите са основна част от пазарната икономика. Това каза на пресконференция Людмила Елкова, секретар на “Движение България на гражданите”.

На Международния ден на потребителите от партията представиха идеите в предизборната си платформа, които са свързани със защитата на потребителите.

"Точно преди година от “България на гражданите” алармираха за нагласите сред потребителите и призоваха за действия срещу монополите, включително и по-засилен контрол над ЕРП-та", отбеляза Иван Стамболов, член на Националния съвет и координатор на секторна група “Икономика”.

Той цитира данни на оповестено тогава изследване, според които 62% от българските граждани не са удовлетворени от начина, по който държавата се справя с монополите. По думите му протестите от последните месеци са потвърдили тези данни.

Освен включването на защитата на потребителите в ресора на министерство, хората на Меглена Кунева ще предложат да има законово задължение монополистите като ЕРП-та и топлофикационни дружества автоматично да проверяват сметките на потребителите, ако те са с 10 или повече процента по-високи от предходния период.

Друга мярка, която движението предлага, е обединяването на Комисията за защита на потребителите и Комисията на защита на конкуренцията в един орган.

“Приемането на закон за фалита на физическите лица е крайно необходим”, посочи още Людмила Елкова и допълни, че сегашната ситуация позволява на хората да се превръщат във “вечни длъжници”.

Тя коментира, че все повече граждани имат проблем с обслужването на кредитите си, затова е важно  да има яснота как се определят условията по кредита и какви ще са дължимите суми след 5 или 10 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не я съжалявайте тази.Кой знае колко крадени пари ще изкара да купува гласоподаватели!
22
3
 
5
 
! Отговори
izotzadze преди 11 години
Кукувица КУ-КАаа, на зе-ле-на БУ-КАаа. Кукувица КУ-КАаа, на зе-ле-на БУ-КАаа. Ку-кууу, Ку-куу, тра-ла-лааа, тра-ла-лааа
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И като беше еврокомисар за защита на потребителите кого защити другарката Пръмова?Май само себе си.....
20
3
 
15
 
! Отговори
3 % преди 11 години
Колкото повече се изказва г-жа YES, толкова повече рейтинга й пада.
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Момичето си отива.Горката не знае какво иска и къде да се намести - вляво,вдясно или центъра.Май ще се намести на един голям...,но не в парламента.Че то повечето хора на маса имат много по-добри и реалистични идеи от госпожата.Да не се сърди, ама липсата и няма да се забележи.
18
1
 
3
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
На сто процента си прав.
17
1
 
13
 
! Отговори
bolka преди 11 години
Аха, освен нищоправещата Комисия за защита на потребителите, хайде да си направим и министерство, т.е. да назначим още нищоправещи калинки!Не, госпожо, трябва здрав контрол на съществуващите комисии, както и добри специалисти в нея. Дотук шуробаджанащината, некадърността и подкупите не вършат работа. Не е необходимо да се увеличава администрацията, и без това е много.Изпадате в популизъм. Така няма да спечелите симпатизанти, а напротив - губите дори колебаещите се.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айдееее, започнаха с предизборните обещания.
15
1
 
8
 
! Отговори
Две нощи без сън преди 11 години
Тез хубави устенца, това палово езиче.Слабините се бунтуват.Де е ТЯ?Ни за политика, ни за бизнес мисля.Само ТЯ: о палаво езиче, поиграй си ти.
14
1
 
5
 
! Отговори
do 3 преди 11 години
А какво ще кажеш за двамата в комплект + бонус Турчетата . - печелиш новата тройна коалиция . Само дето НДСВ се пребоядисало
13
1
 
17
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 11 години
БРЕЙЙ ,ТАЗИ ЧУМА НАИСТИНА СИ Е ПОВЯРВАЛА ,ЧЕ ЩЕ ВЛЕЗЕ В ПАРЛАМЕНТА !!!!
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еми ако децата са се върнали от лятна ваканция и се вдигне сметката какво .? веднага проверка. Ако се ожениш и жена ти обича да готви - проверка. Ако изхвърлиш печката на дърва и си купиш климатик - проверка :d
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От оловно цинковия комбинат първо парите си ще вземе ПАРИБА банк ,а ако останат пари тогава ще има за работниците които не са си вземали от година заплатите.Госпожа ПАРИБА е с предимство.
10
0
 
8
 
! Отговори
До 9 преди 11 години
Клати, клати, че като минат изборите тебе ще клатят пак докато запали Волгата.
9
1
 
5
 
! Отговори
Пенка преди 11 години
Кунке, хубаво това за проверките. Ама кой ще плаща за тия допълнителни проверки. Няма ли пак да се увеличат разходите в крайна сметка.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще я клатя като задавена волга!!!
7
1
 
15
 
! Отговори
Ицхак преди 11 години
За Министерство за защита на потребителите не знам,но от Министерство за защита от меглена кунева България спешно се нуждае..
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо не и вярвам на тази лелка?!
5
1
 
12
 
! Отговори
ммм преди 11 години
Всички политици който са управлявали и са правили нещо с България са за съд,затвор и отнемане на имуществото Кунева не прави изключение. Искам да кажа на всички Българи да нямат търпимост към партиите и политиците и да се борят по всякакъв начин с тях.
4
0
 
14
 
! Отговори
дядо преди 11 години
На евреин/ка вяра да нямаш е казал Народа!!!