Юлиан Попов: Недоволството на хората е основателно

Той заяви, че най-важна е стабилността на институциите
16 мар 2013 16:06, Петя Славова
69
Юлиан Попов: Недоволството на хората е основателно
Юлиан Попов. Снимка: Булфото

Запазване на ефективното и стабилно функциониране на институциите - това е основният приоритет пред новото правителство, обясни новият министър на околната среда и водите Юлиан Попов пред Дарик.

„Без съмнение най-важното е да осигури стабилността на институциите, да запази всички оперативни процеси на държавните институции, за да може държавата да продължи да работи добре, да вдъхне доверие на хората в тези институции и да съдейства за подготовката на честни избори. Правителството не може да осигури честни избори, но трябва да съдейства по всички начини”, заяви той.

Попов определи Министерството на околната среда и водите като „перфектна организация”.” Друг е въпросът дали гражданите и експертите са съгласни с една или друга позиция, но вътре работи много добре”, каза още той.

Според Попов, неговото министерство трябва да започне да общува и комуникира по-активно с експертните граждански организации.

Новият министър коментира и недоволството на хората, което доведе до подаването на оставката на кабинета „Борисов” и назначаването на служебен кабинет.

„Смятам, че този протест беше основателен и продължава да бъде. Големият проблем обаче е какво е неговото основание. Мисля, че когато разговаряме за протестите, непрекъснато объркваме няколко неща. Едното е гражданският протест, другото е исканията на гражданските организации, и, третото, са икономическите интереси. Три напълно легитимни неща, които обаче в нашето съзнание объркваме. Аз мисля, че хората се почувстваха много неуверени и не наясно накъде върви държавата, нямаха доверие в политическия процес и в собственото си бъдеще. Това е един много сериозен проблем. В условията на европейска и световна икономическа криза натискът върху нагласите на хората е много силен, ако не им се вдъхне увереност тревогата е много голяма и те излизат на улицата”, отбеляза Попов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И този ли не схваща защо протестира един гладен, беден, безработен, мизерстващ народ ?Ако наистина е така, какво търси в БЪЛГАРИЯ?
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦЯЛАТА БЕДА Е В ИНСТИТУЦИИТЕ. ТАМ ВСЕКИ СИ Е РАЗПЕРИЛ ЧАДЪРА НАД НЯКОГО, ВЗИМА СИ ТЛЪСТАТА ЗАПЛАТА, ПОЛУЧАВА СИ РУШВЕТИТЕ, А НАРОДА КУЧЕТА ГО ЯЛИ.
23
0
 
2
 
! Отговори
до 18 преди 11 години
Не само в БГ има ***.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 18, *** обаче се оказаха най адаптивни, останалите или бягат или се оплакват и не искат да гледат деца или не могат да си плащат надписаните сметки, и на края какво само *** и политици ще има в страната :)
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Га са действали стабилно "институциите" та ся да ги запазваме такива, каквито са ?И ти ли си Калинка *** ? Ако действуваха стабилно нямаше да има протести.А пък и самото словосъчетание "стабилни институции" навява на образа на мизерния, дран от институциите гражданин.
20
0
 
5
 
! Отговори
до 17 преди 11 години
Всичко е скъпо за работника!За Чорбаджията-изедник е добре!
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ПРОТЕСТИТЕ ТРЯБВА ДА СА ЗА СТАНДАРТЪТ НА ЖИВОТ, НАПРИМЕР ЗАПЛАТИТЕ В СТРАНАТА ДА СА НА ПОЛОВИНА ОТ СРЕДНО ЕВРОПЕЙСКАТА, ТОГАВА ХОРАТА БЕЗ ПРОБЛЕМ ЩЕ СИ ПЛАЩАТ НАДПИСАНИТЕ СМЕТКИ ДОРИ И БАКШИШ ЩЕ ОСТАВЯТ :) .ЗНАМ ЧЕ ТРУДНО НЯКОЙ ЩЕ МЕ РАЗБЕРЕ, ПОЛИТИЦИТЕ НАЙ МАЛКО БИХА МЕ РАЗБРАЛИ .
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На снимката се вижда,самодоволен и ухилен ***.Това ли са политиците на България?
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** са ***! на тях държава не им трябва, те искат някой да ги издържа, а те да се гаврят с него! ако българите измрат, те ще намерят друг народ за донор, докато изядат и него! и така докато има население на планетата! или *** не се ликвидират!
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 6, Свободата се извоюва а не се дава, ако мислим че я заслужаваме, ще си я вземим, като гледам народа се осъзнава, така че това е правилната посока .
15
0
 
4
 
! Отговори
КРАТКО И ЯСНО преди 11 години
ОТЪРВЕТЕ НИ ОТ МАФИЯТА И ОЛИГАРСИТЕ - КРЪВОПИЙЦИ!
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 6, 34-та година полужението в политически план е било същотото така е, но това се случва след войната и голямата депресия, това ме кара да се замисля, ами сега защо сме на този хал нали е демокрация а сме на полужението от 34-та година, сега до колко знам не сме във война с никой .А тогава само за няколко години страната ни се оправя след войната .
13
1
 
6
 
! Отговори
boicho.boichev.7 преди 11 години
Ми то всичко си прекрасно!Само трябва да му осигурим стабилност, та да си върви все така.С една дума-и тия като ония.
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето ви едно просто решение. Свиква се Велико събрание. И се решава да се даде на *** земя, където да си създадат държава. Всички *** отиват в тази държава. Ще се задължим да ги подпомагаме първите 20 години.
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За 24г.разбрах едно:Приватизацията,отдаването на концесия на ресурсите на страната,вдигането на осигуровки,данъци,акцизи,саниране на панелките и т.н всичко това е за мое добро,не е за пари ама в никакъв случай.После се запя друга песен:Ти работи по 10часа за 250евро 7 дни пък в бъдеще ще живееш по-добре.После друга песен:Ти може и да живееш като куче-ама децата ти ще видят светлото бъдеще.Накрая стана ясно:Нито ти,нито децата ти или внуците ти имат светло бъдеще.Ти роб пък децата ти свободни....
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 5, аз съм виждал човек от средната класа, но беше сасипан от работа, и почти никакъв личен живот няма, но пък му дават добри пари. Но незнам дали си заслужава цената .
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българите намаляват *** се увеличават! Демокрацията явно е само за ***. Но и те са хора, защо да си намат най накрая държава *** !
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Попов определи Министерството на околната среда и водите като перфектна организация. Друг е въпросът дали гражданите и експертите са съгласни с една или друга позиция, но вътре работи много добреТо и БФБ работи перфектно и е с железни правила които се спазват, само дето годишния и оборот е по-малък от на Metro Cash&Carry - Младост, Метро в Люлин няма смисъл да го слагаме.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Шменти капели!Кое е важното:Недоволството на хората или стабилността на институциите?Защото освен корумпирани политици и институции,няма други.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето как България се е оправила 34-та година 24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1838046&fb_action_ids=589158544445033&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map={%22589158544445033%22%3A278409285624559}&action_type_map={%22589158544445033%22%3A%22og.likes%22}&action_ref_map=