Митове за BG депутат – богаташ, облажил се от властта

Бивши гербери: Как човек, прекъснал работа, ще издържи без заплата?
22 мар 2013 09:24,
216
Митове за BG депутат – богаташ, облажил се от властта
Снимка: архив, Булфото

Съществуват определени митове с образа на българския депутат, заявиха пред bTV бившите народни представители от ГЕРБ Ирена Соколова и Владислав Димитров. Те коментираха информацията, че доскорошните депутати масово се регистрират като безработни на борсата. 

„Стои идеята, че депутатът е богаташ, който задължително се облагодетелства от властта”, заяви Соколова. Колегата й Владислав Димитров добави, че се създава „грешно впечатление за народния представител, а ние берем плодовете”.  И двамата заявиха, че не са се записали в бюрото по труда.

Още по темата
„За четирите години, в които сме работили в НС, ние сме имали своя 100-процентов ангажимент, срещу който сме получавали заплати. Как човек, който е прекъснал работа, да издържи 2 месеца без заплата”, попита Соколова в подкрепа на бившите депутати, които вече се записаха в бюрата по труда.

Тя си обясни реакцията срещу тях с народопсихологията – на другия да му е по-зле. Димитров пък обясни, че парите, които получава в работата си в частния сектор, са горе-долу толкова, колкото е взимал в парламента, и не се е замогнал.

Регистрираните депутати на трудовата борса ще получават максималното обезщетение - 1200 лв. месечно, тъй като са били осигурявани на над 2000 лв. брутна заплата. Държавата ще ги подпомага между 6 месеца и 1 година в зависимост от трудовия им стаж.

Според в. Труд“ народните представители, сменили депутатските банки с бюрото по труда,  са най-много от ГЕРБ. Завъртяха се имената на Величка Шопова, Зоя Георгиева, Вяра Петрова, Румен Данев, Лили Боянова от ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още по темата: бюро по трудадепутати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мислех, че за дисциплинарно уволнение не се получава обезщетение за безработица.
176
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хидроинженера, социалната с бентлито и когато бях овчаров, ще се регистрират ли на борсата
175
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
К'ви 6 месеца, к'ви една година ще ги храни държавата, бе? Нали след 2 месеца сите маскари пак ще са в парламента? Тогава пак ще ги храни, ама по друг начин...
174
0
 
3
 
! Отговори
Joro m преди 11 години
А бе нали дариха 600 000лв .трябваше Бойко да им ги раздаде като помощи вместо да ходят на борсата.Малко крадоха наглите *** ами искат и още.
173
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хубави обезщетения...
172
0
 
0
 
! Отговори
boza преди 11 години
vmesto da otgovarjat po nakazatelnijat kodex ,te ste poluchavat pomosti za bezrabotni ---*** Bulgaria !
171
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комунистите не се записват в бюрата по труда. Не им трябва, откраднали са достатъчно. Всъщност тези дето не са въртели далавери и не са се нагушили се записват. А вие ги плюете. Това българите акъл нямат. Трябва да си зададете въпроса "а защо останалите не се записват?"
170
1
 
11
 
! Отговори
R преди 11 години
Мила госпожо екс-депутат: Защо смятате, че САМО 2 месеца ще сте без заплата? Нима сте абонирана за депутатско място?
169
0
 
9
 
! Отговори
С .Боливар преди 11 години
Да садят картофите , да ядат филии с мас , да отглеждат свинете , да пасат овцете.
168
1
 
8
 
! Отговори
Фацебук преди 11 години
600 лева да получават за срок от 6 месеца,съм съгласен,но 1200 лева си е чисто безочие.
167
0
 
13
 
! Отговори
Танев преди 11 години
Живите да ги опачеш тези депутеати! С кюфтетата, представителните от по 1500 лева и другите бонуси. Мъка е да си депутат! Мъкааа!
166
0
 
3
 
! Отговори
otvrat преди 11 години
vseki ot tezi djavoli na kladata
165
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1200 ЛЕВА НА БОРСАТА АЙДЕ СИКТЕР БЕ ***
164
0
 
17
 
! Отговори
до 186 преди 11 години
Хайде бе,ще им събираш пари за дрехи,как не! Има магазини втора ръка от където масово пазарува българина.Да ходят и те там, а да не развяват за по 2000 лв обувки ,за по 1500 чанти,а дрънкулките по тях са като на коледна елха.До вчера цървулите не знаеха какво е "от котюр ",днес ходят за наша сметка от Париж и Милано да си купуват дрехите.Затова ще се редят с огромното си безсрамие на борсата за по 1200 лв,защото са забравили стойността на честно заработените левчета,щом всичко им е безплатно
163
1
 
23
 
! Отговори
Иванов преди 11 години
Не мога да повярвам колко трябва да си нагъл, за да излезеш и да говориш такива работи пред хората??? Сякаш не е видно за всички що за хора са депутатите в парламента. С всичките им фирми, далавери и т.н. И ламтят за още аванта. До вчера хората ги псуваха по площадите и вместо поне малко да се скрият - отиват най - нагло на бюрото труда??? При хората от ОЦК, ВМЗ Сопот, Кремиковци и колко още други?
162
0
 
11
 
! Отговори
турчин преди 11 години
Всички депутати трябва да се сменят. Не трябва да се регистрират в бюрата ,а да си търсят работа. Иначе няма смисъл от стачките,защо тогава издигаха лозунги за смяна на управлението.
161
0
 
16
 
! Отговори
един човек преди 11 години
Как човек, който е прекъснал работа, да издържи 2 месеца без заплата, попита Соколова в подкрепа на бившите депутати, които вече се записаха в бюрата по труда. Е ако това не е цинизъм - здраве му кажи! А как живеят 400000 дущи без никакви доходи от години, за които вие не се погрижихте, а увеличихте! Сега трябва да се подредите на опашката и да получите работа, след като на тези 400000 души се намери работа!!
160
0
 
2
 
! Отговори
до 180 преди 11 години
Не бяха уволнение, а бяха съкратени поради закриване на дейността... :))) Временно, предсрочно, частично, все си е съкращение. Вярно, пак е уволнение, ама не е като при дисциплинарното уволнение. На всичкото отгоре и това е без значение, защото и при двете основания за освобождаване от работа се дължи обезщетение при безработица. Само срокът за получаване на обезщетенията е различен. При дисциплинарно наказание и напускане - 4 м., при другите в зависимост от трудови стаж, но винаги повече от 4 м
159
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всъщност, като се замисля, мандатът на Народното събрания беше прекратен предсрочно, защото никой не иска да съставя правителство. Значи никой не иска да работи и всъщност са напуснали по собствено желания. Втори вариант (по-достоверен): Бяха уволнени. И в двата случая не се дължи обезщетение. Така, че какви бюра по труда, какви 1200 лева месечно за една година...20909
158
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ходете и гласувайте за тях!*** са всички!