ГЕРБ и БСП мъдрят следизборна коалиция, спорят за министри

Стоичков е фаворитът за премиер на надпартиен кабинет
Обновена: 1 апр 2013 14:55 | 1 апр 2013 07:14, Красимир Ангелов
349
ГЕРБ и БСП мъдрят следизборна коалиция, спорят за министри
Борисов и Станишев готвели тайна коалиция. Снимка: Reuters

Партийните ръководства на ГЕРБ и БСП обсъждат шокиращ вариант за евентуална следизборна коалиция между двете партии, научи Dnes.bg от сигурни източници, близки до двете партийни централи. Договорката е станала на тайна вечеря между Борисов и Станишев в дома на Искра Фидосова.

До този вариант вероятно ще се стигне само при близки резултати между двете партии на вота, които на практика ще блокират възможността за съставяне на еднопартийно правителство.

Като цяло обсъжданата идея предвижда да се състави надпартиен кабинет от известни и успели българи, който да бъде подкрепен и от двете партии. В него със сигурност няма да участват лидерите на ГЕРБ и БСП - Бойко Борисов и Сергей Станишев, които обаче ще бъдат в основата на бъдещата управляваща коалиция.

Двамата лидери дори вече са постигнали и консенсус за името на следващия премиер – футболната легенда Христо Стоичков, който трябва да се яви като обединителна фигура между всички партии в парламента и протестиращите, част от които го припознаха за свой лидер. Камата дори вече е дал своето съгласие да стане премиер, но с условието името му да бъде съобщено след 27 май, когато приключва футболният сезон в България. Както е известно, в момента Стоичков е треньор на ловешкия Литекс.

Според уговорката легендарната осмица ще има две вицета – един от ГЕРБ и един от БСП. По последна информация най-близо до тези постове са Симеон Дянков, който отново ще отговаря за финансите, както и президентът Георги Първанов (2002-2012 г.), на когото ще бъде поверена социалната политика.

Още две стратегически министерства в кабинета са били разпределени на тайната вечеря. Така в бъдещата следизборна коалиция социалистите ще вземат Министерството на регионалното развитие и благоустройството, разбира се, с уговорката, че ще продължат усиленият строеж на магистрали в страната. След остри спорове в крайна сметка Борисов е отстъпил и се е съгласил строителен министър да стане скандалният бивш изпълнителен директор на фонд "Републиканска пътна инфраструктура" Веселин Георгиев, по-известен като Батко.

В замяна на този компромис от ГЕРБ ще получат отново МВР, начело на коeто ще застане Алексей Петров.

На този етап сигурни за евентуалния бъдещ надпартиен кабинет са още трима министри. Легендарният професор Юлиян Вучков ще застане начело на образованието, а за министър на спорта ще бъде предложен боксьорът Кубрат Пулев. Срещу новия пост на шампиона е имало известни настроения, но те са били изгладени след среща на четири очи между Пулев и противниците му.

За министър на културата пък ще бъде предложен култовият рапър Гошо от Почивка. За неговата кандидатура е натежал факта, че той е написал песни както за бившия премиер Бойко Борисов, така и за бъдещия – Христо Стоичков. Възможно е рапърът да поеме и грижата за българите в чужбина, след като живее в испанския град Малага.

Водещи социолози коментираха не на шега пред Dnes.bg, че подобно развитие на нещата съвсем не е невъзможно след вота на 12 май. Поне погледнато от днешния 1 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още по темата: 1 априлДен на шегата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
2
 
! Отговори
ШШШШТ преди 11 години
Не говорете - а действайте! МИРНАТА РЕВОЛЮЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ ПРОДЪЛЖАВА ДО ПОБЕДА! НЯМА КАКВО ДА ГУБИТЕ! Изгонете еврейските комунистически сионистки мутри от управлението на Страната. Възстановете закоността и вътрешния морал на този добър и благороден, търпелив и талантлив НАРОД. Малцинствата на България също трябва да бъдат представени в Управлението, обаче ПРОПОРЦИОНАЛНО.
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цветозар Томов е прав, че ГЕРБ са крали всяка година може да не е 6-7 мил ярда, но доста. Само забележете , че Красимир Стефанов е в листите на ГЕРБ и то на първо място- шефа на НАП. Той покри доходите /подаръка на ЦЦ двата апартамента, осигури доста пари на ГЕРБ/ на ЦЦ и сега за благодарност е там където трябва. Това са ГЕРБ , това показва тяхната политика през тези години в интерес на определени хора и геноцид над народ. Гласувайте пак за тях!!!
12
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
21. Аз не съмм комунист а ДСБар
11
7
 
2
 
! Отговори
НОВО-5 преди 11 години
Нов бардак със стари куви не ни трябва!Трябват ни нови, независими, млади хора !
10
2
 
16
 
! Отговори
Жо преди 11 години
ВЕДНАГА СИ ЛИЧИ кой е прочел статията и кой пише коментар, след като е прочел само заглавието. Честит Първи април :))
9
7
 
2
 
! Отговори
7 преди 11 години
Поредната партенка на някой умници,абре будали,Стоичков няма висше образование и по закон не може да бъде премиер,анадъмо?
8
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Анонимен 8, *** си като гербер! Честит първи Април! Празник на вашата партия:)))
7
1
 
16
 
! Отговори
ДЕН НА ДЕПУТАТА преди 11 години
Честит ви ден на депутата.1 -ви април.
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП и ГЕРБ са си едно и също и на 1 април и на 2 !
5
4
 
11
 
! Отговори
АТАКА-ПОВЕДА преди 11 години
Който и да спечели,махалата му даваме 3 месеца.След това бунтовете няма да са мирни.
4
1
 
20
 
! Отговори
АЛЕКС преди 11 години
ДОБЪР 1-ВО АПРИЛСКИ МАЙТАП
3
6
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ са преди 11 години
Цветозар Томов: ГЕРБ са крали по 6-7 млрд. лв. годишноАко ги изберат пак, ще умрем или ще ги прогоним с камъни, убеден е социологът!!!
2
10
 
2
 
! Отговори
УЖАС преди 11 години
Според моите изчисления по време на мандата си ГЕРБ са крадяли годишно по 6-7 млрд. лева от българите", разкри Томов."За мен Бойко Борисов е един прекрасен политически актьор и умее да заблуждава хората. Мисля, че девизът на партия "Нова алтернатива" е анти ГЕРБ".Социологът изказа мнение, че рухването на герберите няма да оправи страната. "За нашата партия най-важното нещо трябва да бъде демонстрация на почтеност",
1
1
 
52
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Честит 1-ви април.