ГЕРБ и БСП мъдрят следизборна коалиция, спорят за министри

Стоичков е фаворитът за премиер на надпартиен кабинет
Обновена: 1 апр 2013 14:55 | 1 апр 2013 07:14, Красимир Ангелов
349
ГЕРБ и БСП мъдрят следизборна коалиция, спорят за министри
Борисов и Станишев готвели тайна коалиция. Снимка: Reuters

Партийните ръководства на ГЕРБ и БСП обсъждат шокиращ вариант за евентуална следизборна коалиция между двете партии, научи Dnes.bg от сигурни източници, близки до двете партийни централи. Договорката е станала на тайна вечеря между Борисов и Станишев в дома на Искра Фидосова.

До този вариант вероятно ще се стигне само при близки резултати между двете партии на вота, които на практика ще блокират възможността за съставяне на еднопартийно правителство.

Като цяло обсъжданата идея предвижда да се състави надпартиен кабинет от известни и успели българи, който да бъде подкрепен и от двете партии. В него със сигурност няма да участват лидерите на ГЕРБ и БСП - Бойко Борисов и Сергей Станишев, които обаче ще бъдат в основата на бъдещата управляваща коалиция.

Двамата лидери дори вече са постигнали и консенсус за името на следващия премиер – футболната легенда Христо Стоичков, който трябва да се яви като обединителна фигура между всички партии в парламента и протестиращите, част от които го припознаха за свой лидер. Камата дори вече е дал своето съгласие да стане премиер, но с условието името му да бъде съобщено след 27 май, когато приключва футболният сезон в България. Както е известно, в момента Стоичков е треньор на ловешкия Литекс.

Според уговорката легендарната осмица ще има две вицета – един от ГЕРБ и един от БСП. По последна информация най-близо до тези постове са Симеон Дянков, който отново ще отговаря за финансите, както и президентът Георги Първанов (2002-2012 г.), на когото ще бъде поверена социалната политика.

Още две стратегически министерства в кабинета са били разпределени на тайната вечеря. Така в бъдещата следизборна коалиция социалистите ще вземат Министерството на регионалното развитие и благоустройството, разбира се, с уговорката, че ще продължат усиленият строеж на магистрали в страната. След остри спорове в крайна сметка Борисов е отстъпил и се е съгласил строителен министър да стане скандалният бивш изпълнителен директор на фонд "Републиканска пътна инфраструктура" Веселин Георгиев, по-известен като Батко.

В замяна на този компромис от ГЕРБ ще получат отново МВР, начело на коeто ще застане Алексей Петров.

На този етап сигурни за евентуалния бъдещ надпартиен кабинет са още трима министри. Легендарният професор Юлиян Вучков ще застане начело на образованието, а за министър на спорта ще бъде предложен боксьорът Кубрат Пулев. Срещу новия пост на шампиона е имало известни настроения, но те са били изгладени след среща на четири очи между Пулев и противниците му.

За министър на културата пък ще бъде предложен култовият рапър Гошо от Почивка. За неговата кандидатура е натежал факта, че той е написал песни както за бившия премиер Бойко Борисов, така и за бъдещия – Христо Стоичков. Възможно е рапърът да поеме и грижата за българите в чужбина, след като живее в испанския град Малага.

Водещи социолози коментираха не на шега пред Dnes.bg, че подобно развитие на нещата съвсем не е невъзможно след вота на 12 май. Поне погледнато от днешния 1 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още по темата: 1 априлДен на шегата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
2
 
7
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...ЦВЪТАНОВ СЕ ОБАДИ ОТ МВР И КАЗА ЧЕ ТОВА Е ДИВЕРСИЯ...!...КАЛЕНДАРА БИЛ СЕРИОЗНА РАБОТА И ДАТАТА 1 АПРИЛ БИЛА ИСТОРИЧЕСКА ЗА ГЕРБ...!
213
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази статия е от сценариста на "Убийствен пъзел", дъщеря ми дето е на 3 години се напика от страх, когато и я прочетох. Електората на ГЕРБ и БСП нямат акъл колкото едно дете, за да разберат на какво точно обричат държавата.
212
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Без малко да се хвана на тази първоаприлска шега.Като стигнах до името Стичков ,погледнах датата на статията . Но представете си ако е вярно !?
211
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един *** иска да сложи друг *** на особено важен пост в държавата,за да може да командва задкулисно.Ако това допусне нашия народ,значи е трайно опростачен от ГЕРБ.Дано не се случи да станем свидетели на подобен ужас.
210
1
 
6
 
! Отговори
Регулировчик преди 11 години
Честит 1-ви април!!!А ако съвсем сериозно БСП се коалира с ГЕРБ и най-вече човек, като Стоичков (един от най-добрите футболисти в отминало време) стане премиер, ще се окажа от българското си гражданство. Призовавам и всички останали с поне малко чест и достойнство да направят същото. Т.н. политици съвсем изперкаха, народа е на път, но все още не е, тотално изпростял!!!
209
3
 
8
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...СЛЕД ВЕЧЕРЯТА БАРИСОФ И ГЕЯ СТРАСНО СЕ ЦАЛУНАЛИ КАТО БРЕЖНЕФ И ХОНЕКЕР...И СЕ ЗАКЛЕЛИ БРАТСКИ ДА РАБОТАТ ЗАЕДНО КОЛКО СИЛИ ИМАТ...!
208
1
 
10
 
! Отговори
Гочев преди 11 години
За говорител на правителството са пропуснали Д.Пенев - Стратега с помошник Люба Козелич.
207
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Честит 1-ви април !или някой луд е писал статията.
206
2
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 11 години
За министрите е ясно, че е шега, но коалицията между ГЕРБ и БСП макар и тайна съвсем не е невъзможно. Все пак една майка ги е раждала - БКП. Като се има предвид кадровия потенциал от "калинки" на ГЕРБ и кадровия потенциал от откровени крадци и разбойници на БСП, комбинацията "калинки"-разбойници е ужасяваща, британците и германците тогава действително ще се уплашат от върволицата бежанци нарамили бухчи с покъщнина. Пред очите ми е как българските турци чакаха на българо-туската граница, ей така ще сме всички!
205
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами доцента Алексей Петров- той водещ специалист ли е? Ами комплексарчето Лъчко Филипов, ? Ами оня комплексар, който бил много умен, но нямал човешки качества? Па.с.ми.н.а.....с високо его...Вън от управлението!
204
1
 
5
 
! Отговори
Шегаджия преди 11 години
ЧЕСТИТ 1-ВИ АПРИЛ!
203
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Честит първи април!
202
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това шега ли е? Абе няма лошо, важното е джобовете на управляващите да са пълни, къде от данъци, къде от бивши фирми на компартията. Едно са, само където играят пред обществото. Ай, сиктир! Христо Стоичков - премиер! Виц някакъв. А като знам и професорите колко струват и са все водещи в новините- държава на измами и манипулации!
201
1
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
тайната вечеря ЕПИЧНО ПЛАТНО ОТ НАРОДЕН НЕЗНАЕН ХОДОЖНИК РИСУВАНА 20 Г...!...РАЗМЕРИ...ОКОЛО 110 ХИЛЯДИ КИЛОМЕТАРА...!...НА НЕЯ У ЦЕНТАРО Е БОГ БУДА С ЖЕНЕРАЛСКИ УНИФОРМ И КАСКА С ПЕТОЛУЧКА...ДААРЖИ ЗАПЛАШИТЕЛНО МАРКУЧ НАСОЧЕН У БУДУШТЕТО...!...ОТ ДЕСНО Е ХЕРСОНСКИ ТЪМЕН СУБЕКТ С ПРЕКОР ГЕЯ У КОСТУМ НО С ЯКЕ НА МАТОРИС И ОЧИЛЦА ОТ ЛАВРЕНТИ БЕРИЯ...!...ОТ ДРУГАТА СТРАНА Е ДЕНКУФ МЛАД ШПИОН НА ФЕДЕРАЛНАТА СЛУЖБА НА ЧЕИНЧ БУРАТА И ЗАЛОЖНИТЕ КЪШТИ ПО ЦЕЛИО СВЕТ...!
200
1
 
3
 
! Отговори
Майтап бе уили преди 11 години
:D Днес.бг изби рибата с тази първоаприлска шега. Като гледам обаче колко много хора са се хванали се чудя да се смея ли или да плача :D
199
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако Ицата влезе в политиката, това ще бъде най-голямото ла.но върху всичките му спортни успехи и най-вече върху него като личност
198
1
 
2
 
! Отговори
читател преди 11 години
Шегата си я бива! Не че не може да се случи в действителност, нищо че си нямаме своя Бепе за изборите! Да ни е честито!
197
1
 
2
 
! Отговори
martinsski преди 11 години
Еми така де , някой ако не иска да става министър , Кобрата бързо ще го убеди . Ако пък прави зулуми , пак Кобрата ще го закара на Витоша за разговор на 4...десни крушета. :DЧестит първи април и от мен , надявам се повечето хора да са се усетили че статията е шега . :) И нека се шегуваме по-често , помага ;)
196
2
 
1
 
! Отговори
Пепо преди 11 години
бе не знам, той Цветанов добре се е овъртял в акита. Мисля, че добре намирисва и затова не го канят по медиите. А Бойко сигурно е паднал в септичната яма на село... По-добре да не цапат повече парламента. Ще вземат да затрият коалиционните си партньори. Какво друго да се очаква от Герб. По-добре БСП сами да си управляват.
195
7
 
1
 
! Отговори
Силва преди 11 години
Нали не искате бойковизмът да продължава вечно. Вижте как се развива Китай, Франция, пък социалисти ги управляват.