"ГЕРБ е единственият разумен избор за всеки десен човек"

Йордан Соколов: Невъзможно е 4 г. да се подслушва незаконно
Обновена: 6 апр 2013 14:35 | 6 апр 2013 13:58, Елка Василева
519
"ГЕРБ е единственият разумен избор за всеки десен човек"
Йордан Соколов. Снимка: архив, Булфото

"Няма друг разумен избор за всеки десен човек освен ГЕРБ, след като това е дясната партия, призната и от Европа, дори някои у нас да не искат да я приемат за автентична, след като тя е алтернативата на бившата тройна коалиция, алтернативата на БСП и ДПС”. Това заяви пред TV7 Йордан Соколов, председател на Народното събрание по време на управленския мандат на ОДС и Иван Костов.

Така Соколов би отговорил на много разочаровани десни хора, които му задават въпроса за кого да гласуват, след като ДСБ и СДС нямат никакъв шанс да влязат в парламента.

„Аз смятам, че управлението на ГЕРБ ще бъде запомнено с добро”, каза Соколов. Той призна, че също е имал критики, свързани със задържането на детските, майчинските и други социални плащания, още повече, че за тези разходи е имало и финансова възможност. Йордан Соколов обаче смята, че инфраструктурата е най-важна за икономическото развитие, както и финансовата стабилност, която правителството на Бойко Борисов е осигурило.

Бившият парламентарен шеф сподели, че се надява ГЕРБ да има мнозинство в следващото Народно събрание, за да не му се налага да прави коалиции с БСП или ДПС. „Не виждам с кого ГЕРБ ще направи коалиция, ако ДСБ и СДС не влязат в парламента, а аз не виждам такъв шанс, тогава остава госпожа Кунева”, каза Соколов.

Той изрази увереност, че ГЕРБ е готов при ново управление да извлече поуки от грешките си: „Досега ГЕРБ има всички шансове да спечели изборите и ще направи необходимите реформи, защото те водят до спестяване на средства.”

Като бивш вътрешен министър, който знае как стават подслушванията и колко хора участват в тях, Йордан Соколов отхвърли възможността 4 години да се подслушва незаконно. „И сега да изтече информацията с един анонимен сигнал, хвърлен някъде”, усъмни се юристът. Той все пак очаква прокуратурата да завърши проверката си, но се опасява, че и тя може да се превърне в политическа мишена, ако не открие доказателства за незаконно подслушване.

„Очевидно целта е някои партии да имат оправдание, ако на предстоящите избори не получат резултатите, които искат,” прогнозира Йордан Соколов, който заподозря, че това е истинският замисъл на сигнала за незаконното подслушване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


519
Още по темата: ГЕРБЙордан Соколов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изберете си ги за "десни", но после като вземете да се палите и хвърляте от мостовете вече ще бъде късно! Те са просто некадърни "калинки".
216
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Над 60% от познати те ми ще гласуват за ГЕРБ.Какво ви е чудно че пак ще са във властта.
215
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП ни управлява 25 г.вече и какво?ЕДИН ГОЛЯМ *** ЗА ВСИЧКИ.А ДА ВИЕ ХАК.
214
2
 
7
 
! Отговори
psv преди 11 години
Да но света се нуждае и от леви :)) Само с дясно не става трябва и малко ляво.
213
2
 
18
 
! Отговори
за БУДИСТИ преди 11 години
....Но трябваше да изпие до дъно чашата на тази катастрофа. Никакви предсрочни избори не ни требваха. Борисов трябваше да управлява до края на мандата си, за да стане ясно и на последния ***, че управлението на една страна изисква интелектуален, а не физически труд, а той избяга, като ПЛЪХ избяга от потъващия кораб, който сам потопи.....
212
2
 
16
 
! Отговори
за БУДИСТИ 2 преди 11 години
Правилно, герп требва да спечелат с малко за да си продължът падението..... Заради избирателите на ГЕРБ, управлението на Борисов не биваше да бъде прекъсвано от спасителни акции и трябва да продължи. Корабът трябваше и трябва да бъде оставен да потъне и цената за избора на тази партия на този човек трябва да бъде платена докрай. От всички нас. Защото в противен случай ще продължим да робуваме на илюзията, че всеки може да управлява държавата. Дори и една бившо-настояща мутра.
211
2
 
13
 
! Отговори
за БУДИСТИ преди 11 години
*** и *** .... все в тоя г*ъз
210
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този съвсем е изкукал
209
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма значение кои е казал истината , тя е че ГЕРБ са наистина дясната партия в България.Дано спечелят изборите и то с много.
208
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мазохизъм- Извращение, свързано с получаване на удоволствие от изпитване на физическа и психична болка.
207
3
 
20
 
! Отговори
Дядо Петър преди 11 години
Аз смятам, че управлението на ГЕРБ ще бъде запомнено с доброОт кого бе, Данчо?НИКОГА НЕ Е КЪСНО ЧОВЕК ДА СТАНЕ ЗА РЕЗИЛ.И ти с тия си изказвания го доказваш.Жалко.
206
1
 
4
 
! Отговори
Истината преди 11 години
Резултатите на ГЕРБ,БСП И Атака ще бъдат приблизително равни. Герб няма да прехвърли милиона и ще бъде някъде около него. От БСП изтичат гласове към Атака и там ще бъде някъде около 700хил.-500хил. Костов и Натка Травестита са политически трупове и на 12 това само ще бъде официално обявено. Турците от ДПС ще си вземат своето, като голямата загадка е СДС-Кабацървул, който е в коалиция с Касим Дал, зад който не е ясно колко турци стоят, а също така и Пръмова-Кунева, не е ясно дали ще мине 4%...
205
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Тиквена нацияОк, това е така, но това не важи само за герб. Забрави ли за бсп, сините и т.н, които също бяха свалени, но отново ще се кандидатират? То ситуацията си е идентична.
204
1
 
5
 
! Отговори
kornelija преди 11 години
Toja mrasnik da malci i da si nalyaga parcala,zashtoto mnogo narad e obral.
203
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скрий се бе ***!!!
202
2
 
3
 
! Отговори
бибиян преди 11 години
До Тиквена нацияза мое съжаление? ти пък.. ако си един от нас защо говориш за нас в трето лице? учиш ни?
201
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Соколов ти си предател!ГЕРБ е дясна партия , колкото БСП е дясна!
200
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе,що ли всички ***.ераси подкрепят ГЕРБ?... Що ли?
199
3
 
11
 
! Отговори
кекуле преди 11 години
До Фактитебоко не е ли комунист? да не разбираш, че боко е един от тях значи да си или много глупав или вербуван. ти от кои си?
198
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Проблема тук е не толкова кой ще дойде на власт, колкото необходимостта малко от малко народа ни да се промени. За съжаление българите сме свикнали да минаваме метър и "по-тънко", ако е възможно за всичко. Ние не знаем кога, защо и за какво точно да протестираме. Именно от това се докарахме до това положение в момента.Постоянно някой краде друг. Това от добросъвестност ли е? Докато не си променим закостенелите виждания за нещата, който и да дойде на власт, все ще си седим на това положение.