"ГЕРБ е единственият разумен избор за всеки десен човек"

Йордан Соколов: Невъзможно е 4 г. да се подслушва незаконно
Обновена: 6 апр 2013 14:35 | 6 апр 2013 13:58, Елка Василева
519
"ГЕРБ е единственият разумен избор за всеки десен човек"
Йордан Соколов. Снимка: архив, Булфото

"Няма друг разумен избор за всеки десен човек освен ГЕРБ, след като това е дясната партия, призната и от Европа, дори някои у нас да не искат да я приемат за автентична, след като тя е алтернативата на бившата тройна коалиция, алтернативата на БСП и ДПС”. Това заяви пред TV7 Йордан Соколов, председател на Народното събрание по време на управленския мандат на ОДС и Иван Костов.

Така Соколов би отговорил на много разочаровани десни хора, които му задават въпроса за кого да гласуват, след като ДСБ и СДС нямат никакъв шанс да влязат в парламента.

„Аз смятам, че управлението на ГЕРБ ще бъде запомнено с добро”, каза Соколов. Той призна, че също е имал критики, свързани със задържането на детските, майчинските и други социални плащания, още повече, че за тези разходи е имало и финансова възможност. Йордан Соколов обаче смята, че инфраструктурата е най-важна за икономическото развитие, както и финансовата стабилност, която правителството на Бойко Борисов е осигурило.

Бившият парламентарен шеф сподели, че се надява ГЕРБ да има мнозинство в следващото Народно събрание, за да не му се налага да прави коалиции с БСП или ДПС. „Не виждам с кого ГЕРБ ще направи коалиция, ако ДСБ и СДС не влязат в парламента, а аз не виждам такъв шанс, тогава остава госпожа Кунева”, каза Соколов.

Той изрази увереност, че ГЕРБ е готов при ново управление да извлече поуки от грешките си: „Досега ГЕРБ има всички шансове да спечели изборите и ще направи необходимите реформи, защото те водят до спестяване на средства.”

Като бивш вътрешен министър, който знае как стават подслушванията и колко хора участват в тях, Йордан Соколов отхвърли възможността 4 години да се подслушва незаконно. „И сега да изтече информацията с един анонимен сигнал, хвърлен някъде”, усъмни се юристът. Той все пак очаква прокуратурата да завърши проверката си, но се опасява, че и тя може да се превърне в политическа мишена, ако не открие доказателства за незаконно подслушване.

„Очевидно целта е някои партии да имат оправдание, ако на предстоящите избори не получат резултатите, които искат,” прогнозира Йордан Соколов, който заподозря, че това е истинският замисъл на сигнала за незаконното подслушване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


519
Още по темата: ГЕРБЙордан Соколов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
297
1
 
2
 
! Отговори
До 339 преди 11 години
До Петър ВасилевГ-не, когато започнах да чета коментара Ви, бях готов да се съглася с казаното. Но това "Хора, опитайте се да разберете статията."? Разбирал съм и доста по-сложни текстове. Адвокат Соколов е една ненавистна за мен личност. Просто имам добра памет. Незабравима ще остане усмивчицата му, когато с компанията негодници наблюдаваха взривяването на Мавзолея. Не ме интересува сексуалната му ориентация - може тук генетиката да се е пошегувала. Сега той се прояви като пребоядисано ***.
296
2
 
5
 
! Отговори
gosho преди 11 години
Dan4eto Sokolova e iztreshtiala gorkata...
295
2
 
7
 
! Отговори
Петър Василев преди 11 години
Отчайващо е това, което прочитам като коментари след повечето статии.Не е за вярване, че масата българи са толкова изпростели. Или това важи за тези, които се опитват да кажат нещо като коментар, то са глупости, ругатни и т.н. Абсолютна политическа неграмотност.И необразованост.Всички политици са правили грешки когато са работили като такива.А са се запътвали към властта все с лична комерсиална цел, опитали се да я прикрият зад идеи, загриженост за хората. Хора, опитайте се да разберете статията
294
5
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Тоя още ли не е заминал за ада акъл ще дава мястото му е в ада.
293
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
разумен, разумен, колко да е разумен... то герб и разум са оксиморон
292
5
 
3
 
! Отговори
vanio преди 11 години
NE GLASUVASH ZA KOSTOV, POLU4AVASH BORISOV...
291
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ Е ВЯРНО ГЕРБ Е ПАГУБНОСТ ЗА БЪЛГАРИЯ ПЛАНА РАНЪП ЗА УНИЩОЖЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ !!!!! КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ ГЛАСУВА ЗА СВОЕТО УНИЩОЖЕНИЕ !!!
290
2
 
30
 
! Отговори
СС преди 11 години
Агент "Момата" и той се обади от нищото:))
289
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никога не е късно да станеш за кашмер !
288
2
 
14
 
! Отговори
NIK преди 11 години
DA ,TI BESHE NAI GADNIA I ZLOBEN POLITI
287
4
 
23
 
! Отговори
Умник преди 11 години
И тоя Сокол/ов улете у кошарата. Зависим ли си - зависим си оставаш.
286
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
даите шанс на децата ни да останат в БГ , без ГЕРБ, за да имат бъдеще
285
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кумунизъм=ГЕРБ
284
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Невъзможно е подслушването да е било незаконно, след като полицейщината беше узаконена като принцип на управление веднага след фалшифицираните избори.
283
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еййй, *** народ бяхме, *** и ще си останем! 90% от коментарите включват само обиди и псувни! Толкова ли не можете да кажете нещо смислено и умно? За съжаление възпитанието и манталитета ни са на ниво 0, само претенциите са ни големи...
282
8
 
19
 
! Отговори
mdaaa преди 11 години
Даката е всизвестен бг гей,виждате,че само *** и обратните подкрепят ГЕРБ.
281
8
 
12
 
! Отговори
111 преди 11 години
dano spasim BG ot prosta6inata nare4ena GERB
280
4
 
6
 
! Отговори
az преди 11 години
ako gerb otnovo spe4eli 6he imigriram, aman ot prostashina
279
14
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОЛУ ХУНТАТА БГЕРБ
278
4
 
23
 
! Отговори
калейчо преди 11 години
...ееее..аман от ***.ерунгели в тази изстрадала държавица...мишки...мишоци..евреи...масони...МОМИ...ВЪН!!...не го ли разбрахте бе нафталини такива!!!...По-зле от това да ви има-НЯМА!!!!!...Като погледнем нагоре..заради такива като вас..и...ВИЖДАМЕ ДЪНОТО!!....Господ вече не може да ни опази..еей..!!!..Горко на тази държавичка...!!!!