"Медиана": 2% е разликата между ГЕРБ и БСП

Подслушванията стопили преднината на партията на Борисов
Обновена: 25 апр 2013 06:36 | 24 апр 2013 22:22,
234
"Медиана": 2% е разликата между ГЕРБ и БСП
Снимка: архив Булфото

По-малко от 2% преднина на ГЕРБ пред БСП дава агенция ”Медиана”. На въпроса "Ако днес имаше парламентарни избори, за кого бихте гласували", 23.2% от запитаните посочват ГЕРБ, а 21.4% - БСП.

Националното представително изследване на социологическата агенция е проведено проведено в периода 19-22 април по поръчка на в. "Труд".

Според ”Медиана” скандалите с подслушванията са стопили разликата между ГЕРБ и БСП.

Разкритията около МВР са отказали част от симпатизантите на досегашните управляващи да гласуват отново за ГЕРБ и са засилили броя на колебаещите се. При твърдите ядра на двете партии, които заявяват, че ще гласуват със сигурност, БСП дори вече води, заяви Кольо Колев.

Според изследването към днешна дата в парламента влизат 5 политически сили: ГЕРБ, Коалиция за България, ДПС, "Атака" и "България на гражданите".

Проучването е на принципа face-to-face, като хората са били интервюирани в домовете им. Анкетираните са били питани какво мислят по скандала с подслушванията.

По-рано днес Центърът за анализ и маркетинг обяви резултатите от изследване, проведено в периода 12-18 април сред 1014 души. Според него ГЕРБ печели доверието на 24.1% от избирателите, а БСП – 18.2%. За ДПС биха гласували 6.1%, „Атака” би получила 4.8%, а „Движение България на гражданите” - 4.4%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма такива медии! През гъстата червена пръдня трудно се гледа!На хората какво ли още ще им се внушава?
176
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Glasuvaite za Ataka, samo Ataka moje da spre turzite, i aneksiraneto na bulgarska teritoria
175
2
 
4
 
! Отговори
до високоскоростния! преди 10 години
Абе, аланкоолу! Ами ако на изборите БСП спечели, ти ще се насер_ш ли от яд, или само ще се освобождаваш от газове?!
174
7
 
4
 
! Отговори
високоскоростен влак преди 10 години
Когато на 12 май 2013 г ви блъсне бързият влак ГЕРБ, и България се оплиска с червена диария и помия, тогава кой , ще почиства след нас. БТВ-у трябва да направят кампания, Да почистим България за 1 ден от червената *** и помия БСП.
173
0
 
2
 
! Отговори
рррррррррр......... преди 10 години
Колко от тая безполезна пасмина, опорочаващи науката социология, ще останат след изборите?
172
4
 
5
 
! Отговори
Селянина преди 10 години
ГЕРБ със сигурност ще са в опозиция в следващия парламент,няма да гласувам повече за тях, тотално разочарование- като партия се оказаха авторитарна и еднолична на ББ, който допусна един билюк сериозни кадрови издънки.Ако ще и да изчезват, каквото си ще да правят,ако искат да отиват при Дянков в Световната банка на стаж
171
4
 
4
 
! Отговори
-10 преди 10 години
Е ЗАКОЙ ТОГАВА ДА ГЛАСУВАМ ДА МУ Е*** МАЙКАТА..ПИСНА МИ НА К*** ТАЯ ДЪРЖАВА. -----За който и да е, но не и за последните. Ако последните, които и да са били те, не са оправдали доверието трябва да бъдат сменени, ако ще и с предпоследните. Така ще се научат, така ше се реорганизират, така ще си изчистят редиците от мършата. Пък ако се окаже, че няма читаво при тях, ще изчезнат.
170
2
 
5
 
! Отговори
-10 преди 10 години
Айде по-живо по-здраво да минават в опозиция, белким се поизчистят от некадърници и мошеници.----Те ако минат в опозиция ще изчезнат съвсем. И добре ще е да стане. Който мисли, че милиционер и мутра могат да градят икономика си е заслужил епитетите от бащицата-каратист!
169
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОВА социолозите за пари сте готови и на оная рязана карабина Доган с.....да направите .Такова напъване никъде не съм виждалНищо де след 16 дни не знам какво ще обяснявате на ковчежника на партията за резултата *** недни.
168
1
 
5
 
! Отговори
никой преди 10 години
Мразя БСП и мразя ГЕРБ ТочкаНа въжето сите
167
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
2% ама в полза на Атака!
166
2
 
5
 
! Отговори
Ico преди 10 години
Az lichno ne poznavam chovek koito shte glasuva za BSP...po moita agencia Chep pecheli gerb.neznam mai sum po goliam profisionalist ot tia
165
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Коле мама, червено Коле - нали преди седмица БСП уж бяха минали вече ГЕРБ, а сега изведнъж хем разликата се стопявала, хем ГЕРБ още водели...ТИ ЗА *** ЛИ НИ МИСЛИШ БЕ, ПА*АВРО ЧЕРВЕНА?Ако искаш да видиш ***, вземи едно огледало и надзърни в него!
164
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кънчо Галъпа, Кольо Медианата и останалите червени социолози се скъсват да прогнозират как разликата се стопявала и даже БСП повеждали. Ето сега пак се стопявала, ама била 5 процента. Нещо не ми се връзва, господа соц-социолози.Хайде да минат изборите, да се посипете с пепел как пак не сте познали с мнооого проценти. Въпросът е защо все бъркате тенденциозно в полза на БСП-то...
163
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен Много умно.....Точно така,другарю :)
162
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Васо Стига,бе,стига вече с тия простотии - "милиционерщина" било.Полицейска държава сме били и ред още дивотии да не ги изреждам.Нали ние я строим и градим тая родина?Защо сме вечно недоволни и търсим куп безумни определения,които дори не знаем какво означават?!Който може по-добре да го направи,бе,що все друг трябва да е виновен и некадърен?
161
6
 
11
 
! Отговори
Селянина преди 10 години
Герберите още ще се стопяват,рейтинга им се срива и то основателно, то не бяха калинки, то не бяха дянковщини, то не бяха популизъм и оправдания с тройната коалиция.Айде по-живо по-здраво да минават в опозиция, белким се поизчистят от некадърници и мошеници.Бойко се оказа поредния балон с кухи обещания.Уважаеми съселяни да си опичаме акъла на тези избори, за да не им сърбаме попарата на герберите още 4 г.
160
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Гюро Михайлов То пък БСП са едни могливи!!!Заблуден народ сме!Лъжат и мажат и ние хоп - като не са ни по кефа тия , ще си извикаме пак предходните магарета.До един са нагли тия комсомолци,Борисов и партия поне не лъжат и не дават празни надежди на хората - пък ние ако щем....
159
1
 
3
 
! Отговори
някой преди 10 години
До lo_ridah Ха-ха-ха.Ние го видяхме техния опит......
158
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още ли недоволства ---БСП/ДПС?Очаквам ---99.9% за БСП и 99.9%,за---ДПС !Общо 198%!Дали тогава ще бъдат доволни?