"Медиана": 2% е разликата между ГЕРБ и БСП

Подслушванията стопили преднината на партията на Борисов
Обновена: 25 апр 2013 06:36 | 24 апр 2013 22:22,
234
"Медиана": 2% е разликата между ГЕРБ и БСП
Снимка: архив Булфото

По-малко от 2% преднина на ГЕРБ пред БСП дава агенция ”Медиана”. На въпроса "Ако днес имаше парламентарни избори, за кого бихте гласували", 23.2% от запитаните посочват ГЕРБ, а 21.4% - БСП.

Националното представително изследване на социологическата агенция е проведено проведено в периода 19-22 април по поръчка на в. "Труд".

Според ”Медиана” скандалите с подслушванията са стопили разликата между ГЕРБ и БСП.

Разкритията около МВР са отказали част от симпатизантите на досегашните управляващи да гласуват отново за ГЕРБ и са засилили броя на колебаещите се. При твърдите ядра на двете партии, които заявяват, че ще гласуват със сигурност, БСП дори вече води, заяви Кольо Колев.

Според изследването към днешна дата в парламента влизат 5 политически сили: ГЕРБ, Коалиция за България, ДПС, "Атака" и "България на гражданите".

Проучването е на принципа face-to-face, като хората са били интервюирани в домовете им. Анкетираните са били питани какво мислят по скандала с подслушванията.

По-рано днес Центърът за анализ и маркетинг обяви резултатите от изследване, проведено в периода 12-18 април сред 1014 души. Според него ГЕРБ печели доверието на 24.1% от избирателите, а БСП – 18.2%. За ДПС биха гласували 6.1%, „Атака” би получила 4.8%, а „Движение България на гражданите” - 4.4%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
6
 
5
 
! Отговори
lo_ridah преди 10 години
Верния отговор на 12.05 е номер 27.Единствените излизали от криза, единствените при които е имало инфлация от 1,8%, единствените при които рязко се е увеличил броя на малки и средни предприятия.Герберчетата имали воля. ДСБ имат опит и знаят как.
156
0
 
5
 
! Отговори
Бай Михо преди 10 години
Аз прогнозирам, че на изборите ще има много изненадани социолози! Изобщо- как може да вярвате в пълна степен на социологията, особено, когато става въпрос за избори??? 1. Каква е гаранцията, че интервюираните са били честни при отговора си? Никаква!2. По какъв начин социологията отчита отказите от интервюиране, които са около 50%? По никакъв!И ми говорите за социологически проучвания!?!?........Всички ще бъдат изненадани на тези избори! А ако се отчете и влиянието на офшорката "Кипър"???
155
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ммдааа, вече им дишат във врата дето се вика :)))
154
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бесни Страшни Пенсии - за тия останаха ли пенсионери да гласуват? Не знам кой млад човек ще тръгне да гласува за тия изхабени кадри с неспирен ламтеж за пари
153
1
 
7
 
! Отговори
СС преди 10 години
трябва да избираме от две злини и двете големи..едните доказано нищо не направиха колкото и пъти да управляваха..но поне се стремят да са модерни социалисти,,другите се опитаха нещо да направят...но в стил хард комунистическо управление само ядосаха хората..... с волен начело атака изгубиха доста привърженици разочаровани от ибрикчийското му поведение...яне е без коментар ,кунева също ...Е ЗАКОЙ ТОГАВА ДА ГЛАСУВАМ ДА МУ Е*** МАЙКАТА..ПИСНА МИ НА К*** ТАЯ ДЪРЖАВА.
152
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей Гюро, платено ***, мога ли да ти *** платения ауспух ?!?
151
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герб пак ги бие, с този некадърен вожд но с много повече - 10-20% разлика.За червените *** кой нормаленще гласува????
150
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунисти + *** + турци = 20%
149
3
 
3
 
! Отговори
Грешка преди 10 години
грешка 20%
148
10
 
9
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 10 години
Ако трябва да сме честни, на тези избори трябва да се гласува за ГЕРБ или БСП. За ГЕРБ как да гласувам, като хем ги изгониха, хем самите те се отказаха, хем доказаха, че са немогливи?
147
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Медиана": 2% е разликата между ГЕРБ и БСП"Да , ама вече в полза на БСП!
146
3
 
4
 
! Отговори
Васо преди 10 години
Ами тия по какво не са комунисти в управлението си. Но с по-голяма доза милиционерщина и "селско-мутрешко-татовска" духовитост. И с интелект на трети ешалон партийци. Това го пиша на 102.
145
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 188 , ти да не си мислиш , че ако БСП спечелят , ще е по различно. Нали и те са същите боклъци. Явно си доста ограничен да им вярваш и на тях. Не виждаш ли , че нещата които се случват не са от едно правителство. Всичко е навързано от около 20 години. Всички- Бойко, Костов, Станишев, царя идват вземат и си заминават. А за въпросната карта ,никой нищо не е давал. Вземи прочети малко повече за тази карта.
144
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гласувайте пак за ГЕРБ за да просите по улиците и да бъркате контейнери и кошчета.И видяхме новата карта южна България как са дали на Ердоан с Каисм Дал.
143
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой истински българин ще гласува за БСП (комунисти в съюз с *** организации)+ДПС (турски ***)+България на гражданите (партия на снаха на главен секретар в комунистическото политбюро) пред ГЕРБ (милиционери, пожарникари, физкултурници)+АТАКА (националисти)?
142
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До всички ***, които подкрепят БСП или други партии. Не защитавам ГЕРБ , но не се лъжете , че нещо ще се промени. Всички политици , дори и от ГЕРБ , са на принципа да си оправят техниия живот , а другите да го духат. Докато всички сте толкова лесни да ви лъжат , гласувайте и давайте власта на хора, които ограбват държавата. За толкова години не видяхте ли , че преди изборите обещават ... и обещават и после.... какви са резултатите. Не си мислете,че тази криза е само заради ГЕРБ.
141
4
 
17
 
! Отговори
до 185 преди 10 години
Ще спечели от трите най-дългото! Знам че си платен Гербер от Централата а и всички във форума са го разбрали вече!:))Аз съм по цял ден сред хиляди българи и никой не иска герб.Герб печели само в собствените си платени агенции!:)
140
13
 
7
 
! Отговори
Червен Кольо преди 10 години
Между две ракии и някой лев от "Позитано" така наречения "червен Кольо" дал прогноза.....Такива мърсят професията и не си заслужава да им се обръща внимание......
139
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"КОЛЧО-СЛЕПЕЦА"
138
16
 
10
 
! Отговори
optimist преди 10 години
до 183 - дишай дълбоко и пий една студена вода. На 12.05 победата на ГЕРБ ще е пълна и грандиозна!