"Медиана": 2% е разликата между ГЕРБ и БСП

Подслушванията стопили преднината на партията на Борисов
Обновена: 25 апр 2013 06:36 | 24 апр 2013 22:22,
234
"Медиана": 2% е разликата между ГЕРБ и БСП
Снимка: архив Булфото

По-малко от 2% преднина на ГЕРБ пред БСП дава агенция ”Медиана”. На въпроса "Ако днес имаше парламентарни избори, за кого бихте гласували", 23.2% от запитаните посочват ГЕРБ, а 21.4% - БСП.

Националното представително изследване на социологическата агенция е проведено проведено в периода 19-22 април по поръчка на в. "Труд".

Според ”Медиана” скандалите с подслушванията са стопили разликата между ГЕРБ и БСП.

Разкритията около МВР са отказали част от симпатизантите на досегашните управляващи да гласуват отново за ГЕРБ и са засилили броя на колебаещите се. При твърдите ядра на двете партии, които заявяват, че ще гласуват със сигурност, БСП дори вече води, заяви Кольо Колев.

Според изследването към днешна дата в парламента влизат 5 политически сили: ГЕРБ, Коалиция за България, ДПС, "Атака" и "България на гражданите".

Проучването е на принципа face-to-face, като хората са били интервюирани в домовете им. Анкетираните са били питани какво мислят по скандала с подслушванията.

По-рано днес Центърът за анализ и маркетинг обяви резултатите от изследване, проведено в периода 12-18 април сред 1014 души. Според него ГЕРБ печели доверието на 24.1% от избирателите, а БСП – 18.2%. За ДПС биха гласували 6.1%, „Атака” би получила 4.8%, а „Движение България на гражданите” - 4.4%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да тия комунисти са виновни за всичко.Те ни оправляваха 4 години.Те дадоха милиони за подслушване и на фона на всеобщата мизерия ББ се хвалеше с магистрали и т.н,списъка е много дълъг.Те са виновни.Леле колко заспали хора има.
96
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АКО СПЕЧЕЛИ ГЕРБ ЩЕ СТАНЕ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА
95
7
 
5
 
! Отговори
БГ+ преди 10 години
До 101:Точно там е проблема, приятелю - масата прости хора се водят по акъла на мутрата и физкултурника и обричат живота и на малкото останали свестни хора в тая държава на мъка и мизерия! А умните и работни хора в момента издържат простите хора и *** - електората на ГЕРБ и в същото време няма чуваемост на техния глас - губи се в морето на простолюдието. Умния може да тегли и издържа простия, но простия не може да издържа умния и когато и тези хора избягат от тук тъпанарите ще се самоизя
94
6
 
2
 
! Отговори
окд преди 10 години
Само *** и дпс не искам да избирате ей които искате само не тях..
93
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
2% е нещо относително. Ако разликата между БСП и ГЕРБ е 2%, защото едните имат 3, а другите 1% - това е повод за радост. Ако едните имат 49, а другите 51 - време е да напуснем потъващия кораб България!
92
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам защо толкова се пише срещу БСП.Не е ли на дневен ред 4 годишното блестящо управление на Герб и това какви Магистрали направиха.Ес може само да ни завижда,за такова правителство.Само Герб Ще ни Оправи.Бойко ,ти си нашата надежда С твоя блестящ ум,държаш филия с мас.ти си нашия Идеал!
91
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Толкова долу да паднеш и така яко да изпростееш, че да плащаш на абсолютни *** да правят ПР на помията БСП. Е тва е само обратния съсел гепал партията на крадците.
90
2
 
1
 
! Отговори
revlio преди 10 години
а бе най малко зло по голямо злоа истината е една като видиш комунист и неговото дете заплюй го не им се подчинявай ,не им плащай данъците НА КАКВО ЩЕ СТАНЕте пак ще те ограбят ,те пак ще те излъжатпросто не гласувай И БЕЗ ТОВА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ,как ще гласувашпак ще ни излъжатТЕ ПАК ЩЕ СЕ ПРОВАЛЯТ ЗАЩОТО СА НЕКЪДЪРНИЦИ АЛЧНИ
89
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това така наречено проучване е умрял преди месец вмирисан съсел, каквато е и цялата престъпна комунистическа партия.
88
4
 
3
 
! Отговори
до 96 преди 10 години
Страхотен си другарю! Страхотен! Как яко само громиш гербрерите! Връхта на интелекта! Ай ся бягай в "Синята стрида" да врътнеш една вувузела на Кутев...............за да бъде удоволствието пълно:)))))
87
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имам чувството че тук пишат платени драскачи на Герб и соц. изследвания са платени от Герб.Не,не вярвам че народа е чак толкова ***.Да го обиждат,да го докарат до просешка тояга,да го подслушват и т.н. Ако е така,то си заслужава да живее най-мизерно в Европа,В една нормална държава отдавна да са изритали Бойко Мутрата.Ама имам чувството че нормалните хора отдавна избягаха оттук.
86
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ34%БСП18%ДПС2%''Атака''12%Движение ''България на гражданите''3%ДСБ8%*** си от яд прости комунистически престъпници.
85
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как сте нископлатени прости комунистически драскачи. Заплатата ще си я вземете като Станишев стане премиер :)
84
5
 
9
 
! Отговори
БГ+ преди 10 години
Тука някакви жалки "антикомунистчета" само се пеняват и в стремежа си един през друг да се изкарат по-големи антикомунистчета от останалите такива, чинно се хвърлят в краката на тяхното божество Буда! Тези, същите капацитети, всъщност не разполагат с повече акъл и интелект от техния гуру (ББ) - всички са един дол дренки! Работата е там, че трябва да се избере най-малкото зло! А, ББ е най-голямото зло от всички партии взети заедно! Олицетворение на мутрите, мафията и полицейщината!
83
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 89Не е вярно, разбира се...Преднината на ГЕРБ според бременната скарида е 299 процента...:)))))))))
82
1
 
9
 
! Отговори
до 87 преди 10 години
Разбира се, че станишев не е син на полковник от пожарната! Син е на един сатрап, руски шпионин и главорез. Участник в "тричленките" избивали хората като кучета без съди присъда. После висш партиен функционер...
81
7
 
6
 
! Отговори
До 80 преди 10 години
"Тези избори ще са края на БСП, както се вижда от социологическите изследвания... Това трябваше да се случи още през 1990г., но по-добре късно отколкото никога..."Не знам за Бсп,ама За Герб ще са Края.....дори и да спечелят.Будните българи от протестите няма да позволят най-корумпираната и некадърна партия да ги оправлява,нито геноцида,нито подигравките на Бойко *** с пенсионери,студенти и т.н,нито подслушванията..е списъка е дълъг.
80
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Медиана???? На Кольо Колев? Червения шаман с сметки на Кайманите и 25% дял от луксозно голфигрище с 500 вили???? Мдаааааааа, на този може да му се вярва:)))))))))
79
5
 
13
 
! Отговори
Мира Радева преди 10 години
Това проучване е долна лъжа, според моите проучвания от анонимни агенции, преднината на ГЕРБ е 290%.
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 75язък ти за образованието и аман от такива мениджъри