Сега е времето да се създават нови работни места

Станишев участва в заседание на Президиума на ПЕС в Лисабон
25 апр 2013 21:58,
40
Сега е времето да се създават нови работни места
Снимка: БСП

Сега е времето да се стимулира икономическият растеж, да се създават нови и по- добри работни места, да се насърчава Европа на иновациите и справедливото икономическо развитие. Това заяви президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев в Лисабон, съобщи пресцентърът на партията.

В португалската столица днес той участва в заседанието на Президиума на ПЕС, на което беше обсъдена икономическата ситуация в Европа, както и стратегиите за евроизборите през 2014г.

Сергей Станишев критикува разрушителните консервативни политики. Той беше категоричен, че лошите икономически новини няма да спрат докато не се сложи край на мерките, които се свеждат само до орязване на разходи.

Лидерът на европейските социалисти акцентира върху борбата срещу младежката безработица. Станишев изтъкна, че предложената от ПЕС младежка гаранция вече е твърдо установена в дневния ред на Европа, но е важно тя да се прилага ефективно във всяка страна-членка на ЕС.

Резултатите от дискусията на Президиума Сергей Станишев обобщи на пресконференция заедно с лидера на френските социалисти Харлем Дезир и лидера на португалските социалисти Антонио Хосе Сегуро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: Станишевпес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
3
 
! Отговори
52 преди 10 години
тоя съсел оправи България сега ще оправя пък Европа и то без орязване
29
2
 
5
 
! Отговори
Иво преди 10 години
bg.wikipedia.org/wiki/Сергей_СтанишевЕто прочетете бографията на този "титан - създател" на работни места. Ако обърнете внимание ще видите, че без партията хранилница това недоносче е щяло да гладува ако е разчитало на своите знания за шинелите на червената армия. Което се видя и от управлението му. Та как точно този поплювко ще изпълни това което щедро обещава?
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тоя нема да събере трудов стаж за пенсия
27
4
 
4
 
! Отговори
fsb преди 10 години
представете си *** като председател на ЕНП, смях! не можете нали.. :))) Друго няма смисъл да коментирам
26
2
 
10
 
! Отговори
Vesso преди 10 години
До АнонименВ момента купуваме плодове и зеленчуци произведени в съседните държави,защото ни мързи да ги произвеждаме.А арабския свят плаче за агнешко.Просто тояга и спиране на помощите.Това му е майката.И да се махне това диво понятие субсидия в цяла Европа.
25
6
 
5
 
! Отговори
Vesso преди 10 години
До ДаолаСляп ли си,*** ли си?Просто факти.Германия и прибалтийските републики затягат колана и вървят нагоре.Социалистите във Франция развързаха кесията,резултата: икономиката надолу и скок на безработицата!Като в семейството.Като са ти малко парите, вместо да взимаш още заеми се хващаш на още една работа.А за това,че няма работа не е истина.Истината е,че има работа, но няма кой да я върши.И като квалификация, и като желание.По удобно е да получавашт помощи и да се оплакваш.
24
5
 
16
 
! Отговори
Варна преди 10 години
Тоя тарикат от казармата се скатал, нищо не е работил, работни места ще осигурява! Вярва ли се на мошеник, който само може да ни дообере?! Заради такива като него половин България се изнесе...
23
1
 
3
 
! Отговори
Един преди 10 години
....справедливото икономическо развитие.....?
22
5
 
8
 
! Отговори
жаго преди 10 години
да производство на вазелин, на прашки и на презервативи
21
4
 
10
 
! Отговори
ама че народ преди 10 години
До НиколайМхм ... при социализма - 1 за мен 1 за теб 1 за слънчо. При капитализма - 1 за мен 99 за Goldman Sachs слънчо да го духа :)Само дето Станишката няма сила да пръдне, па камо ли да упрявлява със здрава ръка :(
20
2
 
8
 
! Отговори
Българан преди 10 години
До Николай "Учителя ми обясни че те произвеждат по един и същи начин. Разликата е в разпределението." Ами правилно ти е обяснил само че при нас е малко побългарено! Татковината получава еврофондове за пътища, 2 - 3 фирми от обръча на ГЕРБ "печели" поръчките, наемат подизпълнители, обещават им какво ли не, предплащат им 20 - 30% те строят въпросните пътища, и плащанията спират дотук горницата се "разпределя" из офшорките, Федосиева...народа мизерува, няма пари в бюджета..
19
7
 
14
 
! Отговори
Rummy__ преди 10 години
До БезразличенТой Станишко оправи безработицата предизборно. Разкри стотици позиции: писател - агитатор, писател - плювач, ***, гласоподавател, посетител на стачки и още много други професии в името на партията - майка... Ама и трудови договори да им пусне, осигуровки.., че да не мрънкат след някоя година що нямат пенсии.
18
2
 
12
 
! Отговори
Николай преди 10 години
Навремето учехме Обществознание. Учехме за Обществено - Икономическите Формации. Аз не разбрах каква е разликата между Социалистическата ОИФ и Капиталистическата ОИФ. Учителя ми обясни че те произвеждат по един и същи начин. Разликата е в разпределението.
17
6
 
10
 
! Отговори
Безразличен преди 10 години
Като дойде на власт Станешката ще открие 250 000 нови работни места за монтаж на камери в тоалетните. После ще приеме закони с които законно да ни наблюдава "за наше добро". Аз бих приветствал такова решение на безработицата, но се опасявам че ще трабва да плащам от джоба си да ме гледат.
16
6
 
16
 
! Отговори
Rummy__ преди 10 години
Тоя мишок вече мн дразни. Аре да минават изборите и да замлъква, че на хората им писна вече от сурикатските му бръщолевеници.
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България в Европеискйят Парламент взима Участие Единственно Като ПРИСЪЩВАСТИ НИЩО ПРОТИВ РЕЧТА НА СТАНИШЕВ
14
4
 
11
 
! Отговори
ХОХАВЕЦ преди 10 години
Тоя е по-голем хохавец и от мене! Защо престана да плямпа за француските комуненца, нали щеше да тече мед и масло, когато дойдат ***?
13
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАКВИ РАБОТНИ МЕСТА БЪЛНУВА СЪСЕЛА ПРИ ТАЗИ СТАГНАЦИЯ? КЪДЕ СА НИ ЗАВОДИТЕ КОИТО ДА ПРОИЗВЕЖДАТ И ДА ИЗНАСЯТ ПРОДУКЦИЯ? СЪС ТЕЗИ НИСКИ ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ ПОТРЕБЛЕНИЕТО Е ПАДНАЛО НА НУЛА. БЕЗ ПРОИЗВОДСТВО И ИЗНОС НЯМА ДЪРЖАВА СЪСЕЛ. САМО СЪС ТЪРГОВИЯ КОЯТО ЕДВАМ КРЕТА НАКЪДЕ СМЕ ТРЪГНАЛИ? ЗАЛИВАТ НИ ЧУЖДИ СТОКИ СЪС СЪМНИТЕЛНО КАЧЕСТВО ДАЖЕ И БЕЗ КАЧЕСТВО НО ЦЕНИТЕ ИМ СА КАТО ЗА ПЪРВО КАЧЕСТВО. УМРЕЛА ДЪРЖАВА ОТ КЪДЕТО И ДА Я ПОГЛЕДНЕШ. ОСОБЕНО В ПОСЛЕДНИТЕ 3 Г. И ПОЛОВИНА НАПРАВО ИЗЧЕЗНА.
12
1
 
13
 
! Отговори
Даола преди 10 години
4 години стопирани заплати и пенсии и ето го резултата - свит до краен предел пазар, фалирари фирми,затворени магазини / вижте моловете/ намалено произвоство....ясно е на всеки само ако се стимулира пазара ще се създадат условия за нови производства, т.е нови работни места. Така че " затягането на колана" изигра лоша шега на цялата българска икономика - трагична шега, ако може така да се каже. А монополистите на пазара не допуснаха да намалеят техните печалби - растящи цени, още по-свит пазар.
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Европа лази на 4ри крака от мизерия и безработица и само с попмпозни прокламации в стил "другари дайте да дадем" няма да стане!