Владимир Уручев е освободен от съвета на директорите на "Козлодуй"

Валентин Николов остава изпълнителен директор на АЕЦ-а
26 апр 2013 22:00, Елка Василева
3
Владимир Уручев е освободен  от съвета на директорите на "Козлодуй"
Снимка: архив, Булфото

Евродепутатът Владимир Уручев е освободен днес по негова молба от Съвета на директорите на АЕЦ "Козлодуй", съобщи във  Враца вицепремиерът Екатерина Захариева в отговор на  журналистически въпрос.

На въпрос за извършените промени в управлението на атомната  централа вицепремиерът, която отговаря и за икономическото  министерство в служебното правителство, посочи, че Уручев сам е депозирал молбата си за освобождаване с мотиви, че участва в  предизборната кампания на ГЕРБ. Според нея при тези обстоятелства и заради предстоящите парламентарни избори е редно той да бъде освободен.

Още по темата

Екатерина Захариева отрече да има други промени в ръководството на АЕЦ "Козлодуй". Изпълнителният директор Валентин Николов, който бе освободен като председател на ръководството на  Български енергиен холдинг /БЕХ/ в началото на седмицата, запазва поста си, продължава да е член и на Съвета на  директорите на централата, който работи с двама членове, допълни тя. Засега няма назначен нов член на съвета, уточни Захариева.

На въпрос кога ще бъде проведен конкурс за изпълнителен  директор на АЕЦ Екатерина Захариева коментира, че въпросът е бил поставен по принцип при обсъждания в работната група за  депозиране на средства от държавните търговски дружества в  банки. Тя уточни, че е обсъждано да има представител на  държавата в тези дружества - не само в енергетиката, който да  следи какво става и как се управляват, както и необходимост от професионалното им управление и затова техните изпълнителни  директори да бъдат избирани с конкурс. Тя повтори, че задачата  на служебното правителство е друга - да запази стабилността на  страната и да произведе честни и прозрачни избори, а не да смени в такъв кратък срок целия изпълнителски и ръководен състав на  държавата. Вицепремиерът бе категорична, че в държавните  дружества "чистка няма".
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
12
 
! Отговори
Anonimus преди 10 години
А бе как може тоя долен крадец да го оставят да *** от обществените поръчки на АЕЦ_а ?!Този за това е там - да краде с мецащия си диалект.И как може от продавач на банички да станеш ръководител на атомна централа ?!
2
3
 
14
 
! Отговори
до 1 преди 10 години
Защото служебнот правителство е Герб 2!
1
3
 
20
 
! Отговори
БоСимеонов преди 10 години
Защо Николов остава директор не можах да разбера. Той е рядко *** човек и политическо назначение на ГЕРБ. Райков обеща да го махне, но не го направи.