ГЕРБ приключиха, отсече Кунева

Тя видя престъпление против правосъдието в записаните разговори
28 апр 2013 16:05,
260
ГЕРБ приключиха, отсече Кунева
Меглена Кунева. Снимка: БТА

“Има престъпление против правосъдието”, коментира председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунев информацията, че Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов ще бъдат извикани на разпит във връзка със започната от Върховната касационна прокуратура проверка на скандалните записи.

В петък до медиите бяха изпратени записи на разговор между подалия оставка градски прокурор Николай Кокинов, експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и ексземеделския министър Мирослав Найденов.

Тримата обсъждат магистрати, използват обидни квалификации по техен адрес. Кокинов дава и информация на Найденов относно досъдебното производство срещу него. Запасите излязоха на фона на показанията, които Найденов даде в четвъртък, че ексвътрешният министър Цветан Цветанов е подслушвал целия кабинет.

Скандалът със СРС-тата започна, след като лидерът на БСП Сергей Станишев внесе в прокуратурата сигнал за нерегламентирано използване на СРС-та в СДОТО. Обвинението потвърди две трети от сигнала и образува четири досъдебни производства.

“Става въпрос за престъпление срещу правосъдието, за което има текст в Наказателния кодекс. Трябва да стане ясно дали бившият премиер е основен автор на престъплението, това трябва да бъде разследвано, защото законът е един за всички”, коментира Кунева.

Тя изтъкна, че трябва да се обърне внимание на съдържанието на разговорите, а не на технологията, по която те са направени и впоследствие разпространени. По думите на Кунева записите показват как е осъществявано “извиване на ръце на прокуратурата и как са раздавани пари по обществени поръчки”.

Меглена Кунева допълни, че до настоящия скандал се е стигнало, след като не е имало никакви последици от предишните скандали с подслушани разговори – този със спряната от бившия премиер проверка срещу Мишо Бирата и изчитането от парламентарната трибуна от бившия вътрешен министър записи от СРС-та на лекарите от Горна Оряховица, които после се оказаха невинни.

“ГЕРБ приключиха! Ако още не са го осъзнали, толкова по-лошо за тях. На 12 май ще изчистим България за един ден”, заяви по-късно пред симпатизанти в Бяла Меглена Кунева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ти ще приключиш още преди да започнеш. Ела да спреш и останалите реактори. Нямаш ли срам да се показваш пред хората, ама като се замисля комунист срам има ли?
188
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРиключила е единствено менструациятати к....о *** ще гледаш НС само в петък по време на парламентарния контрол.
187
1
 
1
 
! Отговори
Варна преди 10 години
Тая смотанячка за баба Ванга ли се взе!? Много вещици ще станат в България...
186
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Megi obshtata.Glasuvaite za gerb.
185
1
 
5
 
! Отговори
Кунева преди 10 години
Ще управлявам , ако не сега , на следващите.Ние Гражданите + БСП + ДПС +...търси се още един субект с 10- 15 депутата , каква хубава сплав ще стане, ще спасим България ЗАВИНАГИ.
184
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
nqkoi hora jiveqt v nqkva hiper nenormalna ne realna fantazia ! ...takuf rod izkazvania samo mogat da mi potvurdqt mnenieto za takiva drebni poluchoveci kato taq krivata. Ako chovek kato neq ima takova mnenie znachi tq si nqma nikakva predstava kakvo se sluchva v darjavata i ako tq vzeme vlast tejko vi i gorko ! :D e.asi tupite fantaziori smeshni :D
183
2
 
8
 
! Отговори
Селянина преди 10 години
Ти си приключила кокошко рошава ***,няма да минеш 4%,който гласува за тебе е тотално изкукуригал и ненормален,освен това и страдащ от амнезия.
182
1
 
5
 
! Отговори
lord glenn преди 10 години
Кунева-Пръмова създаде партия от хора които са свързани с тайните служби и са били съдружници с олигарси, участвали са в приватизациите по време на прехода и т.н.
181
1
 
4
 
! Отговори
Velizara преди 10 години
Прочетете "Меглена Кунева. Задкулисието на прехода - книга първа" от политолога Антон Тодоров и хубаво си помислете преди да пуснете избирателната бюлетина. Там са описани всички игри на прехода.
180
1
 
6
 
! Отговори
deneris преди 10 години
Кунева е типичен пример за политик, който сменя политическите формации в зависимост от личния си интерес.
179
1
 
6
 
! Отговори
Daniela_Radeva преди 10 години
Партията на Кунева е поредната в политиката, която дава куп обещания, без да има нужното самочувствие с покритие. Разбирам там да присъстваха куп експерти, които да дадат положителна оценка, но такова нещо там просто не съществува. Дори нужните гласове за парламента няма да получат от вота, за да влязат вътре в него.
178
1
 
6
 
! Отговори
Angel83 преди 10 години
Аз мога ли да попитам защо Меглена Кунева се прави на "г-жа Всичко Знам"? Време е малко да се осъзнае, че народа няма да и гласува достатъчно доверие, за да може да влезе в парламента дори. Усетиха я навреме каква е и виждаме как подкрепата и се срина вече.
177
1
 
6
 
! Отговори
Hrisov преди 10 години
Че каква пък е Кунева, за да го заявява това? Не си вижда нейната партия в какво окаяно състояние е, а тръгва да дава мнение за работата на другите. Като е толкова можеща и убеждаваща, защо според социологически проучвания ще събере едва 3,8% на изборите?
176
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
прос*итутка
175
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как да гласувам за тази снаха, като тя два пъти едно и също не каза! В позицията си за строителство на АЕЦ Белене - един пък искала да се строи, един пък не искала да се строи! Тя знае ли изобщо какво иска?
174
1
 
9
 
! Отговори
Gogo преди 10 години
Жената, която искаше да ратифицираме АСТА е тръгнала да говори какво е добре за България! За колко пари ни продаде на Европейските интереси, докато беше главен проверяващ?
173
1
 
9
 
! Отговори
svirchovina преди 10 години
Това е един от най-недостойните български политици, които някога е произвеждала България! Няма да се учудя, ако вземе влстта и ни докара авторитарно управление на бедната ни държавица.
172
1
 
9
 
! Отговори
plug_n_play преди 10 години
Тази измислена политическа персона като ми каже Добър ден! винаги гледам слънцето, че има голяма вероятност да ме е излъгала. Никакво доверие за Кунева, абсолютно никакво!
171
1
 
6
 
! Отговори
konsiel_gomes преди 10 години
Политически злодей с имераторски амбиции. Гласуваме ли и на тази жена доверие - може да ни върне към родството на социализма. Нали е снаха на Иван Пръмов, знае ли човек какво ни е приготвила за добра дошла?
170
1
 
9
 
! Отговори
Human преди 10 години
...двуличието на комунистическата снаха, няма край. Цъфнала Мара, та вързала, тя единствения ангел спасител. Не знаем ние кой продаде АЕЦ на Брюксел, Габонската афера и т.н И сякаш сме диво стадо, че не виждахме как вземаше пари от "трактора", после се скараха" и сега се финансира от "приятелски" фондации в Брюксел, а покрай тях не й мига окото, взема джобни пари и от БСП, и ДПС. Навремето ДПС, дадоха на Атака за да има кой да разлае кучетата.... нищо ново!