Борисов прави жалък опит да подмени въпроса, скочи Местан

За подслушванията не трябвало да има разпити, а арести
7 май 2013 16:50,
188
Борисов прави жалък опит да подмени въпроса, скочи Местан
Лютви Местан. Снимка: архив Булфото

Несъстоятелен, дори бих казал жалък, е опитът на Бойко Борисов да подмени въпроса за съдържанието на разговора с въпроса защо е записан незаконно, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан. Коментарът му дойде в отговор на днешното изказване на експремиера и лидер на ГЕРБ по повод привикването му в прокуратурата за изтеклите в медиите записи на разговори между Борисов, ексземеделския министър Мирослав Найденов и бившия градски прокурор Николай Кокинов.

Още по темата
„Това не беше разпит, разговаряхме как да се разбие тази престъпна група, която прави незаконни подслушвания по домовете на хората“, заяви бившият премиер.

„Разговор може да е била формата на разпита, защото има разлика между езиковото понятие разговор и юридическата категория разпит. Има ясно определение що е то разпит и снемане на показания. Държавното обвинение разпитва, заявява Местан от своя страна, цитиран от пресцентъра на партията.

Според лидера на ДПС прокуратурата би следвало да образува две производства - едно за незаконно записване, и второ - много по-важно за съдържанието на незаконно записания разговор. Борисов реагира като ужилен, че го записват как задоволява малки и големи нужди, но е много снизходителен към подслушванията на Цветанов. В една правова държава, при толкова ярки доказателства, новината нямаше да бъде, че е разпитан еди-кой си, а че е задържан, посочва Лютви Местан.

Преди десетина дни до медиите бяха разпратени записи от разговор между Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов, в който тримата обсъждат магистрати и ги описват с обидни квалификации.

След разпространяването на записите  Николай Кокинов подаде оставка като ръководител на СГП, защото от подслушаната среща ставаше ясно, че изнася пред Мирослав Найденов данни от досъдебното производство срещу него, както и резултатите от проверката на прокуратурата за незаконното подслушване по сигнала на Сергей Станишев.

Кокинов е потвърдил уличаващия разговор с Бойко Борисов и Мирослав Найденов в Банкя в обяснение пред ВКП, съобщи днес в. „Преса“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
1
 
! Отговори
@170 преди 10 години
Това е твоя интерпретация, кратун ньеден.Всички чуха тези записи и въобще няма никакви вероятности за подобни на твоите спекулации!
160
0
 
2
 
! Отговори
Ало, лунатика преди 10 години
Лунатика местан (лунатик, щото се държи все едно живее на луната а не на земята), ти си гледай твойте гяволъци. За манипулациите които сътворихте, също ще има съд.Разговорите /лични/ на други лица, не са твоя работа? Капиш?
159
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Точно така протакаха Делата за Проект Възродителен Процес и накрая дело през крив макарон , сега след 23 години абсолютно същата Система , нищо не се е променило от Тодор Живковия МОДЕЛ
158
5
 
1
 
! Отговори
FBI преди 10 години
Нов запис на Бойко Борисов беше получен в платформата Болканлийкс. В него лидерът на ГЕРБ говори за разпределение на партийни квоти в общински фирми и печелене на обществени поръчки от обръчи от фирми.
157
5
 
2
 
! Отговори
Добрин преди 10 години
Чета платените писачи тук на ГЕРБ и се удивлявам с какви очи сразмахват плашилото на ДС, която отдавна е заменена от частната ГДБОП на ЦЦ-ББ-Фло!!! Това е все едно да сравняваш стар и амортизиран Москвич с модерен и напълно обборудван с всички технологически чудесии Мерцедес!!! Поне като пишете зададените ви абсурди, с цел отклоняване на вниманието, направете си труда да го правите не толкова фантасмагорично!
156
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И аз смятам, че трябва да има арести - на къртиците на ДС, Трактора, Гоце, тези които са подслушвали 70 години и продължават да подслушват. Голям автогол си набутаха комунистите и турците с тоя скандал...
155
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДС срещу ГЕРБ
154
0
 
6
 
! Отговори
МЕДИ преди 10 години
НЕ СПОМЕНАВАЙ САМО ЗА А*АЛНАТА ЛЮБОВ.В ЕВРОПА НЕ ИЗЦЯЛО ЩЕ НИ РАЗБЕРАТ
153
0
 
2
 
! Отговори
za Zarstvo Balgaria преди 10 години
.. Zaplatite na Uchiteli,Lekari,CHinovnizzi i Izobsto v ZARSTVO BALGARIA sa bili TRI PATI /3 PATI / PO-GOLEMI ot Tezi v Kralstvo Garzzia .. Pri Zar BORIS III ZARSTVO BALGARIA be na 4-5-6 Masto po STANDART I BLAGODENSTVIE zaedno s Belgiai Hollandia..1938-40g... ZARSTVO BALGARIA e bilo na PARVO MASTO v SVETA po IZNOS na ZARNO na PODANNIK izchisleno...Na PARVO MASTO v SVETA po IZNOS na TUTUN na PODANNIK i na PARVO MASTO po IZNOS na GROZDE v ABSOLUTNI kolichestva..Iznasa POVECHE GROZDE ot Franzia i ot vsaka druga strana v SVETA..
152
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВЕЛИК Е САРХОШ ЕФЕНДИ КОЙТО ПИЕ ЗЛО НЕ МИСЛИ САМО ДПС
151
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Опасни сте Ханъм Ефенди и Сархош Ефенди. Ако кажа бяло вашето ще по-бяло нали? Като ония защо си със шапка- а сега защо си без шапка! Само лъжите и чалъмите по селата ви останаха! 12 години бяхте управляващи и сега другите са виновни. От лъжи, крадене и резил време за хората не ви остана. Делата и работата която сте свършили се вижда, друто са празни приказки. Чалъмите вече не минават.
150
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турция и без Ердоган ще има икономически бум Турция има най младото население в Европа и единствената страна която има производство в този регион ИРАН ИРАК БАЛКАНИТЕ са само потребители
149
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След като Ердоган е лошия, защо тогава в Турция има бум на икономика и развитието а? Защо от 70 години насам Турция има най-добрите отношения с Балканските страни?Само лъжи и чалъми това сте вие. Ханъм Ефенди и Сархош Ефенди. Аман от вас цял живот сте в парламента мухлясъха се там.
148
4
 
1
 
! Отговори
№10 преди 10 години
Спрете мутрите и ченгетата с 10, само с Меси в атака към победата, България е СДС, всичко е в синьо...10
147
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БОРИСОВ и ЕРДОГАН са протежета на ФЕТУЛАХ ГЮЛЕН а ДПС сега е най независимата партия в БЪЛГАРИЯ тя е с европейски възгледи и това не устрайва консервативният ЕРДОГАН
146
1
 
11
 
! Отговори
55 преди 10 години
още по-лошо тази тема да се коментира от 4енгето Местан,който цял живот е слухтял
145
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Лютви Местан губи почва, защото хора от смесените райони симпатизират на ГЕРБ." - Това стана ясно от коментара на бившия премиер, след като по-рано днес лидерът на ДПС нарече жалък опитът на Бойко Борисов да подмени въпроса за съдържанието на разговора с въпроса защо е записан незаконно. Е, ***, кого поддържа Ердоган и с кого заиграва Бойко??? М??? Или както беше виновен все Станишев за всичко до сега при управението на Боко, Местан ще бъде виновен за договорките на Борисов с Ердоган???
144
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ханъм Ефенди и Сархош Ефенди лаят по Ердоган защото не иска да ги вижда ! Защото са резили. По-добре питай защо Турските дипломати не искат да говорят с дпс-то ? Питай и защо не ходят в Турция? Не само чалъми по селата иска се и достойнство!Аман от тях цял живот са в парламента мухлясъха се там. Аман от вас Ханъм Ефенди и Сархош Ефенди!
143
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БЕЛЕЖКА НА АФЕРА: ЙОЦОВ Е РАЗРАБОТВАН ЗАЕДНО СЪС СТАНИМИР ФЛОРОВ В АРАБИТЕ ОТ НСС, ЗА КОЕТО АФЕРА ИЗНЕСЕ ПОДРОБНОСТИ/След като се случва атентата в Сарафово, започва да се работи по този сигнал, той е укрит и в един момент започва да се използва за политически натиск върху Касим Дал (напуснал ДПС преди 2 години, кандидат за народен представител и съосновател от/на НПСД). Не забравяйте, че Цветанов не пожела да каже, какъв е вида на експлозива в Сарафово- там е заровено кучето.
142
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 150: никой не е казал за кого ще гласувам. а и въобще не съм беден и гладен. нямам висше образование но бачкам, здраво, поцял ден и на две места. не се скатавам и не крада. имам родители на които помагам, и се гордея с това. не моля за помощи и детски добавки а работя. в производството.