ДАНС откри 350 000 незаконни бюлетини

Те са били в складове на "Мултипринт", собственикът отрича
Обновена: 15 май 2013 11:26 | 11 май 2013 16:48, Петя Славова
2003
ДАНС откри 350 000 незаконни бюлетини
Снимка: Булфото

В печатница "Мултипринт" - Костинброд са открити 350 000 отпечатани и готови за експедиция бюлетини. Те са били извън количествата по договора с Министерски съвет за отпечатване на бюлетини, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

След получен сигнал и извършена спешна проверка от органите на Държавна агенция „Национална сигурност" (ДАНС), Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство за престъпления по служба - чл. 282 от НК, и за престъпление, свързано с политическите права на гражданите по чл. 169г от НК.

На 10 май 2013 г. късно вечерта е извършен оглед на местопроизшествие в сградата на печатница „Мултипринт" в гр. Костинброд, както и разпити на свидетели. В складови помещения са открити над 350 000 отпечатани и готови за експедиция бюлетини за гласуване в извънредните парламентарни избори на 12 май 2013 г. До 8 май 2013 г. „Мултипринт" ООД е изпълнило задълженията си по договора с Министерския съвет за отпечатване на бюлетините за изборите и същите са превозени до областните администрации в страната. Откритите през нощта на 10 май 2013 г. бюлетини са извън тези количества.

Разследването по досъдебното производство продължава. По тази причина и с оглед предстоящото гласуване на 12 май 2013 г., прокуратурата ще предостави допълнителна информация през следващата седмица. Бюлетините /общо 10 палета/ са поставени под засилена охрана.

Собственикът на печатницата Йордан Бончев, който е общински съветник от ГЕРБ, твърди, че агентите на ДАНС не са открили нищо нередно. Той обясни, че откритите количества са бракуваните бюлетини, които имат дефект и не биха могли да се използват на изборите. Бончев каза, че има 2 процента брак на поръчаните от Министерския съвет 8 милиона и 340 хиляди бюлетини.

Ние сме длъжни да съхраняваме технологичния брак, докато премине изборният ден. Така че ние сме си спазили договора и сме съхранили технологичния брак, коментира той пред БНТ.

От държавното обвинение не съобщиха детайли по случая извън официалното прессъобщение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2003
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
869
2
 
0
 
! Отговори
до 1006 преди 10 години
До ехххДнес е Герб, ама преди герб други бяха и на всичко отгоре имаше милиони регионални печатнициВече няма да има местни велможи
868
3
 
0
 
! Отговори
Приятно гледане преди 10 години
Голямата мъка на БСП - вече няма 28 печатници - вече няма 28 местни велможи , които си печатат фалшиви бюлетини Вече само на едно място се печатат бюлетините и цяла Бългтария може да проследи нещатаТова си е истинска победа на демокрациятаБСП също си пазарува гласове. Как и къде - ще гледаме след малко по Нова телевизия
867
1
 
0
 
! Отговори
julian преди 10 години
2000
866
1
 
1
 
! Отговори
еххх преди 10 години
ето как герб печелят избори...с фалшиви бюлетини,купени гласове... не може народа да те свали от власт преди 2 месеца и да ти иска оставката,а сега на избори да те подрепи...няма локига,а ние не сме *** какво ни баламосват пак че герб печелят !!! правителсвто се сваля за 1 седмица нали видяхте...по добре да си идат с добро!!!
865
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
прокуратурата утре да каже за кои области са били предназначени и какъв имдефекта бюлетините да се покажат на журналистите
864
2
 
3
 
! Отговори
haha преди 10 години
Сега ще видите Сергей боб яде ли? :D...Айде, кой откъдето е, ние сме за Сараите в Бояна....На краставичар Коста краставици ще ми продавате... :D
863
0
 
1
 
! Отговори
Гагарин преди 10 години
Всички *** на Сатурн!Свобода за нормалното човечество!
862
5
 
14
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Прокуратурата е заловила само последната партида фалшиви бюлетини. Много повече са изпратени на 9 и 10 май до активистите по места. Бюлетините са попълнени от името на "мъртвите души" в избирателните списъци. Ще се пробва манипулация в 70-80 процента от секциите. Чуждите наблюдатели до сутринта ядоха и пиха в ресторант "Българка" на Цариградско шосе, днеска си взимат парите и дим да ги няма.
861
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 1009Абе незнам дали аз съм ***, ама трябва да си наистина много *** за да твърдиш, че 350 хил бюлетини са напечатани ей така, да се намира собственика на работа, щото са ималЕ повече хартия и мастило :) та решили да уплатнят времето на работниците си 2 дни преди изборите :)))Аре малко по сериозно
860
5
 
9
 
! Отговори
Валери преди 10 години
В официалното си изявление прокуратурата трябваще да определи задържаното като "метериали на хартиен носител, наподобяващи на външен вид бюлетини за гласуване". Тогава бихме могли да наречем прокуратурата обективна. САМО ЧРЕЗ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ДУМАТА "БЮЛЕТИНИ, ГОТОВИ ЗА ЕКСПЕДИЦИЯ' ПРОКУРАТУРАТА ПРЕСТЪПИ ЗАКОНА, НАРУШАВАЙКИ ЕДНОДНЕВНОТО ПРЕДИЗБОРНО МЪЛЧАНИЕ, И ЗЛОНАМЕРЕНО СЪЗДАДЕ ПРЕДПОСТАВКИ ЖУРНАЛИСТИ, ПОЛИТИЧЕСКИ ФОРМАЦИИ И ДРУГИ ЛИЦА СЪЩО ЗЛОНАМЕРЕНО ДА ГО НАРУШАТ. Дори на мен, един средно статистически гражданин, ми е вече пределно ясно, че прокуратурата е частна, собственост на БСП,
859
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 1007;Това означава просто, че си феноменално ***. Такива като теб не разсъждават сами, ами изтъкват гордо: "Истина е, бе, чух го по телевизията!".
858
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е и какво ако има "незаконни" бюлетини?При гласуването се слага печат, подпис в протокола и втори печат върху бюлетината.Как ще фалшифицираш 350 хиляди бюлетини? И то за различни избирателни комисии?Кой ще начатка 700 хиляди печата и 350 хиляди подписа и после ще ги разнесе по комисиите?Цялата работа е долна комунистическа хватка на продажната прокуратура, накуп с "разкритията" от незаконните подслушвания и останалата кал.Ха да са ви честити пак БСП + ДПС, заслужавате си ги.
857
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 1005Абе измислили са го, не се притеснявай, щом са отпечатили бюлетините са измислили иврътката........... иначе и аз незнам как хакерите крадът от банковите сметки, ама това незначи че няма злии гении, които да не са го измислили
856
1
 
6
 
! Отговори
ужас преди 10 години
Егати изборите в България,заставаш в секцията и се чуди коя мутра е по симпатична,коя ще краде по малко,няма такава държава в която думата съвест,честност и морал са забравени от 89 година насам....жалка много жалка история....
855
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето процедурата - след като приключи изборният ден се затварят комисиите и започват да броят. На това броене присъстват (без да се намесват, само гледат) ВСИЧКИ наблюдатели, които са пожелали. Резултатите се отразяват в протокола и извлечение от протокола ВЕДНАГА получават всички желаещи застъпници на партиите. Т.е няма как после да се подменя, след като вече е дадено копие. Хайде сега пак някой да ми обясни как ще се подменята бюлетините?!
854
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви са тия глупости? Вие знаете ли как се работи в комисиите? На кой му е нужно да подменя бюлетини, ако си купил комисията се подправя протоколът.А купуване на комисията не е толкова лесно - членовете и се назначават от съответните партии. Има между 5 и 7 члена, назначени от БСП, АТАКА и прочее. Какво като председателят е от ГЕРБ, с останалите какво правим, при положение, че всички ЗАЕДНО броят гласовете.Изобщо пълни глупости!
853
3
 
6
 
! Отговори
kiki преди 10 години
tova sa zastrahovkite na BSP pri proval na 12.05
852
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бюлетините са различни за различните региони, както и тези за чужбина. Представена ни е поредната политическа игра за манипулиране на българския народ, докато се извършват къде, къде по-интересни сюжети, които трябва да се прикрият. Успех на вярващите в промяната. Аз вече не я очаквам от българския политически "елит".
851
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Безобразен цирк е тази държава. Отново се представихме "подобаващо" пред света. Никога няма да се оправим. Никога!
850
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледате ли Люба Кулезич? Става нещо страшно!