По 17 досъдебни производства разследват купуване на гласове

Общо 43 са досъдебните производства за престъпления, свързани с изборите
Обновена: 12 май 2013 14:10 | 12 май 2013 12:55, Елка Василева
8
По 17 досъдебни производства разследват купуване на гласове
По 17 досъдебни производства се разследва купуване на гласове. Снимка: архив, Булфото

Четирийсет и три досъдебни производства са образувани за престъпления, свързани с изборите. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

По 17 досъдебни производства се разследва предлагане или даване на имотна облага за склоняване да се упражни избирателното право в полза на определен кандидат или партия.

По две дела се разследва образуване и ръководене на група, поставила си за цел да извършва престъпления против политическите права на гражданите.

Образуваните преписки са общо 190, от които 141 са приключили с постановления за отказ да се образува досъдебно производство. По останалите 49 преписки предварителните проверки продължават.

Образувана е една преписка във Военноокръжната прокуратура, по която е възложена проверка на Регионалната служба "Военна полиция".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Факт е, че пак се пазаруват гласове щом се извозват с микробуси, а чистач с 300 лева заплата плаща по почти 20 лева в повече за бързо вадене на лична карта за изборите, което значи, че цената на глас вече е и доста повече от 20 лева.Кой купува гласове? До сега се твърдеше, че са всички, но най-добре ще се разбере, като се провери кой печели във Факултета и в Столипиново местата където най-лесно, евтино и доказано може да се пазарува сигурен и контролиран вот (въпреки че "лъже като ***
3
3
 
4
 
! Отговори
Спас преди 10 години
Този път имаме истинска прокуратура, която си върши работата както трябва - че то иначе ЦИК признаваше всички избори за честни!?! Особено пък за последните местни и президентски - бая се озориха да ги изкарат честни...
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отделно снимаш с телефон бюлетината....това е за контролирания и купен вот.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Али баба и четиридесетте разбойника става Али баба и четирийсет разбойника. Отдавна съм пуснал съмнението че има пишещ дето българският не му е роден в днес.бг.