Не ме е страх, изпълних си дълга, твърда е Мая Манолова

"Достойните прокурори" са от ДАНС, предположи социалистката
Обновена: 15 май 2013 18:24 | 15 май 2013 18:10, Веселина Йорданова
484
Не ме е страх, изпълних си дълга, твърда е Мая Манолова
Мая Манолова Снимка: БТА

Социалистката Мая Манолова, която подаде сигнала до прокуратурата за бюлетините в печатницата в Костинброд, няма никакви притеснения и смята, че е изпълнила дълга си.

На няколко пъти съм била наблюдател на това как се прилагат в употреба предварително напечатани бюлетини. Който иска честни избори, трябва да направи всичко възможно да предотвратява фалшификациите своевременно. Още в момента, в който тази печатница спечели за пореден път процедурата да печата бюлетините, ми беше ясно, че там се подготвя фалшификация, този номер бившите управляващи го играят няколко пъти, заяви тя.

Манолова уточни само, че е получавала сигнала за допълнителните 350 000 бюлетини на няколко пъти, но не коментира как или от кого. Тя каза само, че снощи е била обект на телефонен тормоз в късните часове и смята да сигнализира прокуратурата, за да бъдат установени авторите на тези обаждания. Ако се страхувах, нямаше да подам този сигнал, беше категорична социалистката, която посочи, че в противен случай би съдействала на готвещите фалшификация.

Според писмото на „достойните прокурори“, разпространено до някои редакции снощи, Манолова „също беше наемник, трепереше докато пускаше сигнала, защото отдолу, както е видно, стои нейният подпис“. На няколко пъти обаче тя заяви, че е изпълнила дълга си на гражданин, юрист и политик.

До днес се чудех откъде Цветан Цветанов в изборната нощ знаеше, че аз съм подала сигнала за готвената фалшификация на изборите в печатницата в Костинброд. Днес разбрах от пресконференцията на прокуратурата, че най-вероятно го е научил от ДАНС и че така наречените „достойни прокурори“ са най-вероятно от или в ДАНС, заяви Манолова.

Още по темата
Тя уточни, че не дава брифинг, за да се оправдава, и не разбира истерията около подаването на сигнала. Това е все едно да знам за подготвян банков обир, да сигнализирам и след това обирджията да ме обвинява, че не е станал милионер, заяви тя.

Що се отнася до твърдението, че този сигнал и проверката на прокуратурата са отнели проценти от изборния резултат на ГЕРБ, аз няма да споря с Бойко Борисов. Щом той преценява, че тези допълнително напечатани бюлетини са щели да му осигурят 5 или 6%, очевидно е прав, допълни Манолова. Според нея стои въпросът какво са донесли на Борисов „допълнително напечатани и предварително изнесени от печатницата бюлетини“.

Според Михаил Миков писмото на „достойните“ прокурори е поредното доказателство за крайната политизация на службите за сигурност по време на управлението на ГЕРБ. По думите му в случая в Костинброд става въпрос за нарушение на Изборния кодекс и ЦИК също трябва да упражни правомощията си.

От БСП заявиха, че ГЕРБ сами са се идентифицирали като политическата сила, която стои зад готвената фалшификация на изборните резултати.

Социалистите коментираха, че е абсурдно и нечувано действие да ходиш да си вадиш бюлетини от печатницата когато и колкото ти потрябват. Това означава, че не е имало абсолютно никакъв контрол, че администрацията на МС е нарушавала закона, заяви Манолова.

Петър Курумбашев предложи иронично така да се работи и с БНБ – „когато трябва да се напечатат някакво количество банкноти, да държат няколко палета там, които трябва да се експедират по някои РИК-ове, МИР-ове или предприятия“.

Той заяви, че само една политическа партия се чувства засегната и не е чул никоя друга партия да се оправдава за тези бюлетини.

Според БСП „сюжетната линия“ с подаването на сигнала нарочно се раздухва с цел отклоняване публичното внимание от по-важни теми, включително искането за сваляне на имунитета на Цветан Цветанов в следващия парламент.

Това не е първият случай, в който се готвят и се извършват фалшификации с допълнително отпечатани бюлетини, но веднъж стомна за вода, втори път стомна за вода и третият път стомната се счупи, заяви Манолова.
 
   
   
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


484
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
372
2
 
1
 
! Отговори
До всички, за които преди 10 години
Дали има поне едно ***, което сега мучи във форума срещу Мая Манолова, което да има смелостта й? Да може да каже "Аз го направих!". Жалки анонимни засрани ***!
371
0
 
0
 
! Отговори
До 392 преди 10 години
До ТОНИ - ТОЕх, ТОНИ-ТО, защо мамка ти не те е възпитавала навремето, та сега го отнася тя! Такива като теб трябва да бъдат *** с... жилави върбови пръчки по дирника, а може би и с нещо по-така...
370
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хайде да се опитаме да назовем една държава просперирала с комунизъм- аз не знам такава
369
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да те е страх не---ти просто умираш от страх.Ти си прекалено мързелива некадърна и заблудена за адвокат, затова пък за мюре си идеална и да изгориш партията нещо не губи.
368
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
i ti si dostoina ......marshi taia li shte me opravliava kradliva paplach.
367
2
 
5
 
! Отговори
Умерен преди 10 години
Най-добрия сценарий беше в Деня за размисъл при условие, че така гръмогласно се нарушава правилото "Без Агитации" , ГЕРБ да поискат отлагане на изборите до изясняване на ситуацията. Тона трябваше да направят.
366
2
 
11
 
! Отговори
Dido преди 10 години
Страх те е манолова, много те е страх и си личи по лицето ти от петък на сам!!! Страх те защото изпълни дълга си към другарите но осъзна какво пречиняваш на народа си!!! Страх те е защото видя каква мафия управлява българия последните 20 години и че партията ти е основна част от тази мафия!!! Страхте е защото вече знаеш че няма връщане на зад! Страх те е и ти личи!!!!
365
4
 
6
 
! Отговори
хахаха преди 10 години
ПОЕМИ ГО ЦЯЛ КОМУНСТИЧЕСКА ДЪРТОФЕЛНИЦА.В СЛИВЕН,В ЗАТВОРА ТИ Е МЯСТОТО,ЗАЕДНО С ДРУГИТЕ ***.
364
1
 
5
 
! Отговори
yf преди 10 години
абе хора стига с тия ваши глупости . вижте какво става по световно известните държави в сащ - президент,френския ,германския парламент и пр. че там също има малциствени депутати и какво нима са зле ,ама хората имат достойнство и морал не ги интересува кой какъв е а се стремят държавата им да бъде по добра за живеене,не са като нас алчни и завистливи за власт,затова сме на това положение кой да вземе властта никой не мисли за бедния бг народ.
363
1
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 10 години
ТЕ КОМУНИСТИТЕ, ДОКОЛКОТО ГИ ПОЗНАВАМ ВЪОБЩЕ "НЕ СА СПОСОБНИ НА ПРОВОКАЦИИ" И ВЪОБЩЕ"НЕ ЛЪЖАТ" , АМА НИКАК!!! И ВЪОБЩЕ НЯМАТ ВЪТРЕШЕН ЧОВЕК В ПЕЧАТНИЦАТА И ВЪОБЩЕ НЕ СА НАПРАВИЛИ ТАЗИ ИНСЦЕНИРОВКА! И ПИТАМ АЗ: КАКВО МОЖЕШЕ ДА СЕ НАПРАВИ С ТЕЗИ БЮЛЕТИНИ, СЛЕД КАТО КОМИСИИТЕ ДАВАТ ИНФОРМАЦИЯ ВСЕКИ ЧАС КОЛКО СА ГЛАСУВАЛИ, СЛЕД ТОВА НАКРАЯ КАТО СЕ ПРЕБРОЯВАТ БУЛЕТИНИТЕ В ПРОТОКОЛИТЕ СЕ ВПИСВА ЗА КОЯ ПАРТИЯ КОЛКО СА ГЛАСУВАЛИ! КОПИЕ ОТ ПРОТОКОЛА ОСТАВА В КОМИСИИТЕ, А И ПО ТЕЛЕФОНА СЕ ДАВАТ ДАННИТЕ?
362
2
 
11
 
! Отговори
Breh преди 10 години
Дами и Господа, каквото и да пишете е късно вече! На следващите избори пак си стойте у дома или по кафетата! Сега вместо вас(не гласувалите) ще говорят Турците!!! Хубаво ли ви е? Целия цирк скалъпен от БСП и ДПС мина толкова добре, защото Вие драги ми сънародници нямате собствено мислене и сте елементарни за маниполиране! И да, паметта ви е много, ама многооо къса. Връщате назад само за това правителство, я върнете 10 години още? Една държава не се унищожава за 4 години!!!!
361
4
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Ако Станишев, Манолова, Бареков и Пеевски сега не влязат в затвора за престъпление срещу държавата, на следващите избори в деня на размисъл и на самият избор ще гледаме по телевизията само репортажи и скрити камери как БСП и ДПС купуват *** гласове.Прокуратурата и съдът добре да помислят върху това.
360
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Учете турски, ще ни трябва. Чака ни големия комунистическо-атакиско-турски RIP Bulgaria.
359
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тая трябва да прави фелацио на избирателите си и може да свърши нещо полезно в тая държава а не да и гледам мазната мутра всяка сутрин по телевизията.Затова вече не гледам телевизия сутрин тея дебелогъзи мазни политици ми развалят настроението за целия ден да вземат да работят а не само да се бутат по тевизорите
358
13
 
1
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 10 години
Смърт на фашизма, свобода за народа !!! Да живее революцията !!! Да живее комунизма !!! Народът замеря Цацаров с тикви, Цоко не сдава имунитета, слаб народ- слаба държава !!!ДА ЖИВЕЕ КОМУНИЗМА !!!
357
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Н е вярвайте на Мая Манолова че има информатор в самата печатница. Това си е чиста измислица. Истината е че тая устата ***, не видяла мъж за това е толкова изпъната и няма спирка , заедно с някои другари от БСП са се чудили какви още компромати да измислят и решават че тази печатница е на общ. съветник на ГЕРБ и ето точно там могат да ударят. и да изиграят целия този театър. Жалко че по неустойчивите и повярваха. Колко лесно е било да каже че има,, информация ,, че там нещо нередно став
356
3
 
28
 
! Отговори
продължение преди 10 години
А мошениците Манолова,Пеевски и онова кречетало Бареков вече станаха "герои" в главите на простаците.Вероятно онази телевизия която вече съм изтрил от пакета, все още показва шефът си как кряка като блатна жаба и *** ли *** срещу неизвестен извършител. Българинът не познава начинът за добър живот щом като позволява да бъде толкова елементарно манипулиран от вечният си кошмар БСП/ДПС. Очакват го все по-зли дни, които сам си избра за пореден път. Халал да му са.
355
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
... явно всъщност те е страх, иначе нямаше постоянно да твърдиш обратното ...
354
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как ще я страх ,като знае какво лапане следва сега в парламента.
353
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние естествено вярваме на абсолютно всяка лъж,пардон-дума на другарката Мая-каква съвест,какво нещо е това-да си комунист! В интерес на истината трябва да се признае,че имат развитие в битките-не е като да се публикуват в деня на изборите в "независими"вестници партийни книжки на конкуреницята,които после се оказали фалшиви,ама така и никой не го отнесе.За пореден път се убеждавам че по -нагли,по-безочливи и по -лъжливи от комунистите на земята няма!