Борисов се държи като късния Кадафи, сравни Местан

"С искането за касиране призна, че е загубил изборите"
253
Борисов се държи като късния Кадафи, сравни Местан
Лидерът на ДПС Лютви Местан. Снимка: Булфото, архив

Бойко Борисов се държи като човек, който знае, че е загубил изборите, но му е трудно да го проумее, защото изпитва не просто страх, а панически ужас. Това коментира лидерът на ДПС Лютви Местан, след като по-рано днес бившият премиер съобщи,  че ще иска касиране на изборите заради нарушения на закона в деня за размисъл.
Според Местан обаче по този начин Борисов сам признава, че е изгубил изборите.

„В едно демократично общество, в една страна член на Европейския съюз политическите лидери нямаме право на деструктивно отношение. Нямаме право да признаваме само политически избори, които сме спечелили. Нямаме право на принципа „след нас и потоп”, политически лидер няма право да се държи като "късния Кадафи", упрекна лидерът на ДПС.

Още по темата

Според него не е достатъчно една партия да има няколко депутати повече от останалите, за да има легитимност на управляваща.

„През 2009 г., пак ще прибегна до спортната терминология на Борисов, той ни би. Изборите през 2013 година ни изправят пред различна картина. Тези, които бихте, имат 120 мандата, за разлика от само 97 на ГЕРБ“, обърна се Местан към Бойко Борисов.

Той смята, че никой не е повярвал на думите на бившия премиер, че намерените в склад в Костинброд 350 000 бюлетини не са били на ГЕРБ. „Това е арогантно”, заяви Местан.

Въпреки това Местан е убеден, че няма никакви основания изборите да бъдат касирани и не бива "тези, за които работи цялата държавна администрация, да искат това“.

Той призова депутатите от другите партии, които влязоха в парламента, „да не бъдат толкова жестоки, за да позволят на ГЕРБ да управлява с правителство на малцинството“

„Все пак трябва да сме заредени с достатъчна доза отговорност и пред държавата, и пред всеки един български гражданин. Той е наясно какво го чака, ако някой му направи тази лоша услуга да му позволи да остане на власт. Ще бъде пометен от улицата”, каза Местан. 

Няма никаква вероятност, няма основания изборите да бъдат касирани, категоричен беше лидерът на ДПС.

Дали ще се случи този лош сценарий - да отидем на предсрочни избори, не с решение на КС, а по други причини - всичко ще бъде в ръцете на експертно-политическия кабинет, който ще бъде съставен след втория проучвателен мандат, зависи доколко адекватен на очакванията на българските граждани ще бъде този кабинет, поясни Местан.

Според него правителството трябва да бъде съставено час по-скоро. ДПС ще предложи на държавния глава Народното събрание да се свика на 21 май, когато според православния календар се почитат Св.. Константин и Елена.

Нямам амбицията да бъдем мандатоносители, бихме искали вторият проучвателен мандат да бъде успешен, подчерта Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още по темата: избориместанкасиране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
1
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
МЕСТАНЕ ... ОБЯСНИ НА БЪЛГАРИТЕ КАК СТАВА ТАКА , ЧЕ ПАРТИЯ ДПС ПЕЧЕЛИ С 480 ГЛАСА ПОВЕЧЕ ОТ АТАКА В МОЯТ РОДЕН ГРАД ВИДИН , ПРИ УСЛОВИЕ , ЧЕ В ГРАДА НЕ ЖИВЕЕ НИТО ЕДИН ТУРЧИН - МЮСУЛМАНИН ?????
206
2
 
3
 
! Отговори
sharky09 преди 10 години
Истината е една!!!!Ако не се обединят БКП и ДПС никога, подчертавам НИКОГА не могат да управляват!!!!Както вчера стана ясно БКП са избрани от КУПЕНИТЕ гласове на ***, които са необразовани и си продават гласовете111
205
2
 
1
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
До Анонимен 233Точно!
204
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ти се държиш като ранният Доган...
203
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Господин Мазнико !Вие и вашата ДС партия как спечелихте гласове ?Чрез заплахи и купуване на *** гласове.
202
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
vsichki ste moshenici triabva da vi izmetem ,da ne vi xrantytim osadim i v belene da rabotite do edin.
201
1
 
5
 
! Отговори
баба меца преди 10 години
Лютив пак заплашва, но в тая територия няма гл. прокурор, а няма даже и български мъже?!
200
3
 
8
 
! Отговори
РАД преди 10 години
И как точно е "загубил" изборите ? Кой е преди ГЕРБ в класацията.Единствено, ако ГЕРБ се състезава с резултата си преди 4 г. може да се каже,че е загубил известен брой депутати, но тоа пък не прави нито БСП, нито ДПС победители, че да се държат като такива.По-им отива да се сържат като стари любовници, потриващи нетърпеливо ръце да се гушнта в нова коалиция :) И разбира се до година, година и половина - нови избори...
199
2
 
6
 
! Отговори
FAKT преди 10 години
TOZI TSIGANIN E NAPALNO NENORMALEN!
198
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лютив Бостан седна на курмилото и катастрофира още на първите избори. Дядо Ахмед ще се обеси от отчаяние... Всички тия зализани "интелектуалци", са инфантили и истерици.
197
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В едно демократично общество не е позволено да се ритат и бият инвалиди.Сега има интернет .Хората четат.Как Л.Местан се е отнесъл с инвалид,потърсил съдействие от Местан.Хасан Хасан-инвалид от с. Чорбаджийско разказва "Л.Местан по вече от час ме риташе с лъскавите си депутатски обувки ,навред ,като обезумял"Това е облика на Местан .То се видя и Октай как го ритаха на конференцията.Света разбра що за хора са.
196
2
 
9
 
! Отговори
фд преди 10 години
Много нагли, повръща ми се от турци, ***, *** и твсякакви там политици... жална и майка на България......
195
4
 
0
 
! Отговори
POMISLETE преди 10 години
KOLKO PRAVI GERB+ATAKA=120 DEPUTATI I OBRATNOTO BSP-DPS=120 TAKA 4E TOVA NEMOJE DA STANE I SHTE DOVEDE DO NOVI IZBORI EDINSTVENIAT VARIANT E BSP-DPS S BLAGOVOLIETO NA ATAKA KAKTO SE IZKAZVAT ZA SEGA PRAVITELSTVO TRIABVA DA IMA NA VSIAKA TSENA PROTAKVANETO SHTE DOVEDE DO PO GOLIAMA DESTABILIZATSIA NA DARJAVATA GERB GOVORIXA 4E NE TRIABVA DA SE DESTABILIZIRA STRANATA PRI NOVI IZBORI DESTABILIZATSIATA MOJE DA STANE PO GOLIAMATAKA 4E S ATAKA NAPRED!!!!!!!!!!!!
194
4
 
5
 
! Отговори
es преди 10 години
явно в България вече истински Българи няма ,след като този си говоори каквото иска, неможе председател на партия която е спечелила изборите да го наричаш кадаафи , това вече мина всякакви граници . НАРОДЕ ОПОМНИСЕ. защо позволявате дави обиждат
193
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гюотверените неможаха да разцепат турците.Ердоган и неговата платена медиа неможаха да му помогнат 1,53% и гласовуващите наново бяха подведени хак им
192
2
 
6
 
! Отговори
Me преди 10 години
Мноого гръмки фрази Местане, но напълно лишени от смисъл..
191
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САМО ЗАГЛАВИЕТО ПРОЧЕТОХ АКО Е ТАКА,НЯМАШЕ ДА СИ ЖИВ Г.МЕСТАН21 ВЕК И ИМА ИНФО ДОСТА ЗА ВСИЧКО
190
1
 
4
 
! Отговори
23 преди 10 години
Местанe otivai si v turciq!!!
189
3
 
11
 
! Отговори
Волен преди 10 години
Г-н Местан, Кадафи не беше ли мохамеданин? По това с вас си приличат!И колко години управлява? По това с Тато си приличат! А той не беше ли от партията на Станишко?
188
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
MESTAN SAMO DA NAPRAVI KOALICIA S ATAKA M.... SHTE MU RAZKATAEM NA DPS