Виновна съм, че не направихме единна десница!

Според Надежда Нейнски касирането на вота не е добър сценарий
Обновена: 17 май 2013 11:27 | 17 май 2013 11:27,
104
Виновна съм, че не направихме единна десница!
Иван Костов и Надежда Нейнски не се разбраха преди вота. Снимка: архв, БТА

„Чувствам вина, че не успях да убедя колегите от ДСБ, че трябва да проявим кураж и сила, да създадем единна десница преди изборите. Това щеше да бъде катализатор и промяна за хората”. Това заяви пред Нова телевизия евродепутатът и лидер на съюз „Единство” Надежда Нейнски.

Според нея и програмата, и кампанията на десните са били най-добрите, но няма как да убедят избирателите, че с 4% от гласовете могат да изпълнят тази добра програма.

„Десницата даде множество примери за недобри коалиции”, заяви още Нейнски. „Дори и да са направени с най-добри намерения, няма значение, при положение че не са дали резултати”, призна тя.

„За мен спорът в България за ГЕРБ не е дали е дясна партия или не, а дали е демократична”, посочи тя.

Според нея касирането на изборите не е добър сценарий за страната.

"Ние минахме една изключително тежка кампания - не за политиците, а за хората, която на практика изнесе буквално на показ всички проблеми, които съществуваха в държавата през последните години. За мен най-сериозният от тях е недоверието в институциите", изтъкна Нейнски.

Според нея ГЕРБ оспорва изборите, защото не са доволни от резултата си и вероятно търсят втори дубъл. "Това обаче ще вкара страната в много сериозно натоварване на бюджета и на самите хора и смятам, че държавата рискува да влезе в хаос, прогнозира Нейнски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чувствал се виновен горкия.Чак сега но твърде късно за Българската демокрация.А това *** Надето ще дава акъл като за собственото си семейство няма и грам такъв.Народния гняв ви помете не ви прости грешките.
30
1
 
11
 
! Отговори
Марс преди 10 години
До АнонименК'ви точно золуми са докарали? Как точно е*аха мамата на България? Единствното демократично правителство, през което България започна да излиза от *** на географията. Сляп и *** народ.
29
4
 
3
 
! Отговори
десен преди 10 години
Ако имат акъл, ще направят единна синя партия, но за целта трябва да надскочат собственото си его и мания за вождизъм. Да се обединят в едно и ДСБ, и СДС, и ССД, и НДСВ, ако може - и ГЕРБ. Общият враг не е някой друг, а БКП ( БСП ) и ченгеджийското крило на турците в България - ДПС. Толкова е ясно - обединението прави силата.
28
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Самовлюбения егоцентрик (и според мен комунистически провокатор Костов) се държа надменно с Борисов, което е абсурдно за един изборен неудачник!Още по-малко може да се държи така от позицията на някакъв морален коректив, какъвто се опитва да се представя! Костов не е от вчера в политиката и всички са наясно за кирливите му ризи! Ясно е че ДСБ беше партия създадена за личното му и на неговата шайка оцеляване! Стига толкова!Заради него и тази до него СДС няма никаква подкрепа!
27
11
 
8
 
! Отговори
Ние преди 10 години
"Ние минахме една изключително тежка кампания" - кои вие? Вие отдавна сте аут от политическия живот на България. Безгласни букви! Видяхме и вашите възможности ( за лични далавери).
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С убеждението ,че ДСБ е най-достойната партия и със симпатията към ония сини ,които се отцепиха от СДС,тяхното нежелание да се обединят преди изборите,много ме разгневи.Но никога не се знае какво печелиш ,когато губиш и какво губиш ,когато печелиш.Вярвам,че ще намерите пътя към своите избиратели,защото това са най-мислещите и демократични хора в тази държава.Бог да е с вас.
25
11
 
7
 
! Отговори
до 18 преди 10 години
Един 'ЛЕК' отговор:1. За другаря Костов по-големият враг беше ГЕРБ и Борисов отколкото БКП!ФАКТ!И това има много очевидно обяснение: за Костов е важна властта и пожизненото му присъствие в НС посредством МОНОПОЛА в/у антикомунистическото говорене!ББ просто му отне този монопол!2. Няма по-удобен 'опонент' за БКП от Костов! И за 15 г. избирателите се убедиха в това!3. Минстър Николай Младенов беше точно жест към ДСБ/СДС.Така че, айде не прехвърляйте проблема от болната на здравата глава.Имам чувство, че всички лумпенизирани фенове на Костов са се заразили от лицемерието и арога
24
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Десен-бесенНадо, като ти шибна един с опакото на ръката... Чувствала си вина, че не си убедила ДСБ? Чуваш ли се какви ги плещиш! Чувстваш вина, но другите пак са виновни!!! Имай малко достойнство и повече НИКОГА не се показвай!Точно! Каква нахалница
23
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига вече, бе Надьо! Искаме дясна коалиция, която да обедини всички. Има много хора, които не гласуват заради такива като тебе. Мини на заден план, та да може най-сетне да излезем от този цикъл на *** парламенти, в които се набутахме от 2001 насам.
22
12
 
12
 
! Отговори
Ъц преди 10 години
Пфууу, Надето от "хубаво" се превърна в "грозно" отпуснато бабе!Мъ как си подхождат с Костов, а!? Като две жалки восъчни фигури, интерисуващи се единственно от власта, едни от главните виновници разбили "дясното" в парламента!А, може би истинското дясно тепърва предстои да се създаде от нови хора с нови идеи???А, тези двамата от фотото стават единственно за музейни експонати!
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДСБ 2,91% + СДС 1,39% = 4,30% като Синя коалиция и още колко хора щяха да гласуват за тях, ако не се замеряха един други с л****, а така колко хора се отвратиха от тях и не гласуваха изобщо или за други, ама то само с ядене не става, трябва и АКЪЛ!!!!!
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДСБ 2,91% + СДС 1,39% = 4,30% като Синя коалиция и влизаха в Парламента. Сега не само без депутати, ами даже без субсидии, щото участват като коалиции, а не като самостоятелни партии, нищо че са над 1%.Сега БСП и ДПС ще направят правителство, а вие какво ще направите без пари за клубове, сайтове, организатори и др.????Изчезвате като динозаврите, на следващите избори ще имате по 0,29% и по 0,13%!
19
14
 
8
 
! Отговори
boro преди 10 години
На изборите НИЕ НАРОДА ги отхвърлихме категорично, за какво ни натрапвате тези издухани егоцентрици ???
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 19Я помисли пак кой *** мама*а на държавата?Кой управлява през последните 69 години?(с изключение на 5 от тях)
17
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А,пуста власт,то за друго не мечтаете,вие ,двамата ,толкова золуми докарахтв на България,че по-добре се скрийте и не се показвайте,мерзавци.Не си играйте повече с народното търпение.
16
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Виновни сте че е*ахте мама*а на държавата за тези 23 години
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Един лек въпрос:В предния парламент Герб и Синята коалиция (и двете партии от ЕНП ) имаха общо 131 депутати,но въпреки това Борисов не направи стабилна коалиция с вас,а предпочете 3 години и половина да управлява с отломките на атака и рзс.Защо?Този въпрос поставихте ли го официално пред лидерите на ЕНП?
14
7
 
7
 
! Отговори
костОФФ преди 10 години
тая неуморно дъвче кокала, макар и да не е останало мръвка по него
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Виновна -> оставка.
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Надка явно страда от пълна политическа недалновидност. Преди дни - в понеделник - всички останали стари лидери излязоха, покаяха се публично и се оттеглиха. Тя се сети да се покаже в края на седмицата и то за да говори отново за своята роля.Вчера приказваше другаде, че иска да се създават нови партии. Тотално е out of space явно.