Да спрем партийното омаскаряване, зове Борисов

Той е готов да е в опозиция, ще подкрепя обаче важните за страната мерки
Обновена: 21 май 2013 15:03 | 21 май 2013 11:09,
116
Да спрем партийното омаскаряване, зове Борисов
Бойко Борисов по време на първото заседание на парламента. Снимка: БТА

Призив за спиране на взаимното партийно омаскаряване отправи към депутатите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на първото заседание на новия парламент.

"ГЕРБ няма да отговори на този тон на своите опоненти и ще работи за запазване силата на държавните институции и авторитета на България. Призовавам всички политически партии – тези, които днес са в парламентарната зала, и тези, които останаха извън нея, да положат максимални усилия и да направят същото. Нека да се откажем от нечестните похвати в българската политика", апелира той. 

Искаме касиране на вота, въпреки че сме победители, защото никоя победа не може да се основава върху нарушаване на закона, посочи Борисов.

Още по темата
21 май 2013 10:15
70
Още днес ще подпишем жалбата до Конституционния съд за касиране на изборите, съобщи той. По думите му искането за касиране от страна на ГЕРБ е въпрос на държавническа отговорност. "Нямаме друг изход, след като четири политически партии си позволиха да нарушат законовите забрани за агитация и пропаганда в деня за размисъл. С неоснователното и недоказано до момента обвинение към партията ни, че организира фалшифициране на изборните резултати, те повлияха пряко и публично вота на гражданите в своя полза", аргументира се лидерът на ГЕРБ.

Най-лошият сценарий за България са безпринципни коалиции, при които решенията се взимат на тъмно, смята Борисов.

Според него е трудно да се обясни програмно правителство между БСП, ДПС и "Атака" при такива фундаментални различия в политическите им програми.

Според него няма нито една важна тема, по която трите партии да са поели еднакви ангажименти към избирателите си.

Призовавам Станишев, Местан и Сидеров, ако мандатът отиде при тях, да не се крият зад Пламен Орешарски, а някой от тях да застане начело на правителството, което ще предложи.

Политическите опоненти са си политически опоненти. Както водата и олиото не могат да се съберат, така и нашите тези сигурно не могат. Може да разчитате на подкрепа от ГЕРБ, защото съм убеден, че ще направите правителство, за всички мерки, които трябва да приложите.  Другото си е политическо говорене, изтъкна Борисов.
По думите му този, който поеме ангажимента да стане премиер, предприема изключително смела и отговорна постъпка и „трябва да получи подкрепа от всички нас, който и да е“. Знам, че най-вероятно ще е Орешарски, ще има подкрепата ни за тези непопулярни мерки, увери Борисов.

Според него ролята на опозицията няма да е нито нова, нито проблем за ГЕРБ. Доказали сме, че можем да работим за страната и без постове във властта, изтъкна Борисов.

ГЕРБ ще предлага и ще гласува всички закони, които гарантират по-силна и по-богата държава, национална икономика на устойчивия растеж, енергийна независимост, модернизация на страната, посочи бившият премиерт.
Първите предложения на ГЕРБ ще са замразяване на депутатските заплати и повишаване на майчинските добавки от 240 на 310 лева, изтъкна Борисов, на което опонентите му в пленарната зала реагираха бурно.

„Вече и ние можем да предлагаме такива неща, с пълното право, даже за разлика от вас на последното заседание на МС можеше да ги приемем и сега да сте длъжни да го изпълните“, отговори им Борисов.

Партията му ще предложи също нов Кодекс на труда, имала също и 4 проектозакона за секретните служби, предлага също приемане на Закона за средното образование като условие за успешно начало на учебната година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
б.б и герб 4 години плюха по Костов. Сега обърна палачинката
36
14
 
25
 
! Отговори
456 преди 10 години
До Анонимен 21Ако просташкия изказ на Борисов за теб е нормален и разбираем,то това говори единственно за твоят интелект! Не обиждай цял един народ,сравнявайки го със себе си!
35
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
a taka boiko ne se predavai nie sme steb
34
1
 
9
 
! Отговори
жириновски преди 10 години
Както никога до сега България има спешна нужда от голяма коалиция от извънпарламентарни партии ,която да бъде готова при евентуални избори.Тогава всяка жаба ще си знае гьола и в гьола мястото.
33
0
 
5
 
! Отговори
жириновски преди 10 години
Както никога до сега България има спешна нужда от голяма коалиция от извънпарламентарни партии ,която да бъде готова при евентуални избори.Тогава всяка жаба ще си знае гьола и в гьола мястото.
32
3
 
10
 
! Отговори
456 преди 10 години
До ГогоСтига с тоя Костов бе!! И той е същия ***! Аман от месии!
31
15
 
12
 
! Отговори
жириновски преди 10 години
Изглежда касирането на изборите е НУЖНО,а и основанията са сериозни.
30
12
 
15
 
! Отговори
Никой преди 10 години
Все едно чета "сакън моля ви са ни мъ вкарвайти в панделътъ".
29
0
 
15
 
! Отговори
Язе преди 10 години
В момента ви гледам по телевизията, дами и господа политици. Гледам и се връщам в децките години, припомняте ми забавачката.
28
11
 
22
 
! Отговори
Ив преди 10 години
Всички, които отиват там, горе, са виновни за какво ли не - има една стара поговорка: Самото желание за власт предполага мръсни ръце, така че да гледаме по-глобално на нещата. На 21 искам да кажа, че аз също харесвах Бойко заради "близостта до народа", но се оказа, че не е достатъчно - погледнете какво стана със същия тоя народ - как живеехме преди 5 години и как - сега. И той продължава да си приказва за авторитета на държавата, но въобще не се сеща, че тази държава се състои от хора.
27
17
 
11
 
! Отговори
Гого преди 10 години
А така сега разбрахтели какви *** си избрахте, ще търсите Костов под дърво и камък.
26
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"ДЕПУТАТСКАТА ЗАПЛАТА ДА Е ТОЧНО КОЛКОТО МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА "Това ме сеща за вица за полицая, дето го назначили на работа и той не си взел заплатата. Викнал го шефа и го попитал:-Абе ти що не си взимаш заплатата.-Ами шефе след като ми дадохте този пищов аз реших, че заплата не ми трябва.
25
11
 
20
 
! Отговори
Drunder преди 10 години
До Анонимен 21Човек ти в паралелен свят ли живееш, Бойко постоянно се прави на голямата работа! Скъпи герболетки помните ли като ви казах че царството ви свърши?
24
14
 
22
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 10 години
Сидеров размаза предателската *** с пламенната си реч ,направо им каза айде да направим депутатските заплати колкото минималната,айде да отменим субсидиите на партиите и всички останали се смеят като пу%#ки особено герберастите .Поклон пред Сидеров единственият български патриот.ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!
23
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички се засмяха.
22
17
 
42
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 10 години
Не харесвам никоя политическа партия в България,но докато Борисов беше на власт (дано никога повече да не е) имаше тотално "омаскаряване"на всички опоненти.Затова нека сега малко да си затвори голямата уста.Всъщност Борисов е за затвора и Цветанов,Фидосова също.
21
18
 
34
 
! Отговори
РАД преди 10 години
До феновете на Станишев:Хора, не се палете толкова и да ви излиза пяна по устата,че Борисов ("***", според по-интелигентните хора) 4 години говорел против Станишев.Той Станишев не беше виновен за нищо-нито за заменките, нито за спрените еврофондове заради корупция, нито за розовите БМВ-та, нито за ремонтите за по 4000 лв.на квадрат в министерствата,нито за милиардите,налети в Белене. Няма вина!И за това ще ни управлява,барабар със старите си дружки от ДПС,така че бъдете спокойни! :)
20
51
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко Борисов е най-добрият ни политик в демократичният ни период. Той не се прави на голяма клечка, не използва заучени фразички, не се прави на голяма интелигенция и говори на народен и достъпен език, защото е мъж на първо място! Всичко в изказа му е чисто и разбираемо - това е връзката с обикн. човек. За разлика от големи висшисти, руски ***, хранени със златна лъжица и някви, дето на вънпен вид не приличат на българи! Бойко, БЪЛГАРИЯ е с теб!
19
19
 
48
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
ТАЯ ЗЕЛЕНА ТИКВА ДА БЕШЕ СИ ПРОЧЕЛ РЕЧТА ПРЕДВАРИТЕЛНО А НЕ ДА СРИЧА В ПАРЛАМЕНТА
18
25
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оооо, Тиквуна иска толерантност. Какво безочие и наглост. 4 години не спираше да говори по повод и без повод, че мизерията се дължала на тройната коалиция, че много за крали и т. н. И когато престъпленията на неговата партия излязоха на бял свят той изведнаж се сети за толерантност. Не може така. Нека се разкрият и да се знаят всички диващини, които сътвори ГЕРБ за тези години. И да се напомнят всеки ден. За да не се забравя.