Да спрем партийното омаскаряване, зове Борисов

Той е готов да е в опозиция, ще подкрепя обаче важните за страната мерки
Обновена: 21 май 2013 15:03 | 21 май 2013 11:09,
116
Да спрем партийното омаскаряване, зове Борисов
Бойко Борисов по време на първото заседание на парламента. Снимка: БТА

Призив за спиране на взаимното партийно омаскаряване отправи към депутатите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на първото заседание на новия парламент.

"ГЕРБ няма да отговори на този тон на своите опоненти и ще работи за запазване силата на държавните институции и авторитета на България. Призовавам всички политически партии – тези, които днес са в парламентарната зала, и тези, които останаха извън нея, да положат максимални усилия и да направят същото. Нека да се откажем от нечестните похвати в българската политика", апелира той. 

Искаме касиране на вота, въпреки че сме победители, защото никоя победа не може да се основава върху нарушаване на закона, посочи Борисов.

Още по темата
21 май 2013 10:15
70
Още днес ще подпишем жалбата до Конституционния съд за касиране на изборите, съобщи той. По думите му искането за касиране от страна на ГЕРБ е въпрос на държавническа отговорност. "Нямаме друг изход, след като четири политически партии си позволиха да нарушат законовите забрани за агитация и пропаганда в деня за размисъл. С неоснователното и недоказано до момента обвинение към партията ни, че организира фалшифициране на изборните резултати, те повлияха пряко и публично вота на гражданите в своя полза", аргументира се лидерът на ГЕРБ.

Най-лошият сценарий за България са безпринципни коалиции, при които решенията се взимат на тъмно, смята Борисов.

Според него е трудно да се обясни програмно правителство между БСП, ДПС и "Атака" при такива фундаментални различия в политическите им програми.

Според него няма нито една важна тема, по която трите партии да са поели еднакви ангажименти към избирателите си.

Призовавам Станишев, Местан и Сидеров, ако мандатът отиде при тях, да не се крият зад Пламен Орешарски, а някой от тях да застане начело на правителството, което ще предложи.

Политическите опоненти са си политически опоненти. Както водата и олиото не могат да се съберат, така и нашите тези сигурно не могат. Може да разчитате на подкрепа от ГЕРБ, защото съм убеден, че ще направите правителство, за всички мерки, които трябва да приложите.  Другото си е политическо говорене, изтъкна Борисов.
По думите му този, който поеме ангажимента да стане премиер, предприема изключително смела и отговорна постъпка и „трябва да получи подкрепа от всички нас, който и да е“. Знам, че най-вероятно ще е Орешарски, ще има подкрепата ни за тези непопулярни мерки, увери Борисов.

Според него ролята на опозицията няма да е нито нова, нито проблем за ГЕРБ. Доказали сме, че можем да работим за страната и без постове във властта, изтъкна Борисов.

ГЕРБ ще предлага и ще гласува всички закони, които гарантират по-силна и по-богата държава, национална икономика на устойчивия растеж, енергийна независимост, модернизация на страната, посочи бившият премиерт.
Първите предложения на ГЕРБ ще са замразяване на депутатските заплати и повишаване на майчинските добавки от 240 на 310 лева, изтъкна Борисов, на което опонентите му в пленарната зала реагираха бурно.

„Вече и ние можем да предлагаме такива неща, с пълното право, даже за разлика от вас на последното заседание на МС можеше да ги приемем и сега да сте длъжни да го изпълните“, отговори им Борисов.

Партията му ще предложи също нов Кодекс на труда, имала също и 4 проектозакона за секретните служби, предлага също приемане на Закона за средното образование като условие за успешно начало на учебната година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.