Г-н президент, защо ще давате мандат на ГЕРБ?

Лютви Местан смята, че така се губи време за съставяне на правителство
Обновена: 21 май 2013 11:37 | 21 май 2013 11:29, Камелия Цветанова
125
Г-н президент, защо ще давате мандат на ГЕРБ?
Лидерът на ДПС Лютви Местан. Снимка: БТА

След като е ясно, че ГЕРБ няма как да състави правителство, защото нито една парламентарно представена партия не иска да ги подкрепи, лидерът на ДПС Лютви Местан попита президента Росен Плевнелиев нужно ли е изобщо да дава мандат на партията на Бойко Борисов.

„Г-н президент, нека да сме коректни пред суверена, в рамките на този парламент не може да се състави легитимен кабинет на ГЕРБ, ако е вярна политическата ви теза, че националният интерес предполага бързо съставяне на правителство, има ли нужда от 7-дневен проучвателен мандат“, обърна се към държавния глава Местан на първото заседание на 42-рото Народно събрание.

Още по темата
Лидерът на ДПС отново настоя максимално бързо да бъде формирано правителство на базата на експертно политическото начало, а пред парламента като основна задача очерта нуждата „да изведе България от злополучията от управлението на Бойко Борисов“.

„Днешният ден сякаш не е много за тържествени слова, има нещо различно в акустиката на пленарната зала спрямо 2009 г. , няма я еуфорията на победителите, няма ги погледите отгоре. Днес е началото на първия парламент, в който няма да доминира месията, това е качествената промяна и всички днес дължим правилния прочит на вота на избирателите, които отрекоха модела на ГЕРБ“, каза Местан.

В същото време той призна, че въпреки, че хората свалиха ГЕРБ от власт, не са "качили" друга партия, така че не може да става въпрос за еднопартийно управление.

„Вотът отреди да има нов модел на управление – партийната егоцентричност трябва да отстъпи на нов управленски модел“, повтори тезата си лидерът на ДПС.


 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: ДПСпарламентместан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защото по конституция на Република България е така!!!!!Сигурно в Турция като умиеш гъ*а на президента и захвърлят конституцията си хващат Корана ...
11
3
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Ей гад турска - разкарай се !!!!!!!!!!!!
10
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази комунистическо-турска *** трябва да бъде изметена!
9
1
 
42
 
! Отговори
OllO преди 10 години
Ами щото така е по закон ве ееееей, ***! Или к'во те е еня теб за законите?
8
0
 
32
 
! Отговори
DiDi преди 10 години
До Анонимен - Бърза, защото паричките свършиха. Тези, без крадене нищо немогат да правят. Те и в тоалетната да отидат, трябва хартийка или ибрик да откраднат.
7
1
 
44
 
! Отговори
Машала преди 10 години
Брех, чак лигите им текат! Давайте го направо на Местан, че така хубаво ги е наредил нещата, ама само го бавят!
6
1
 
43
 
! Отговори
... преди 10 години
Турска ***! Има Конституция, *** ***...Как може ве, как е възможно тоя народ да даде гласи си за БСП и ДПС............Това ли искате да гледате, българи?Бог да пази Бъолгария!
5
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е, как няма да бърза. Нали трябва да краде. Трябва и да има власт, за да назначава хора на подходящите места по общините и в областните администрации, за да може на следващите предсрочни избори тази есен или най-късно следващата пролет, да организират българските мюсюлмани да гласуват за тях.
4
1
 
41
 
! Отговори
Някой преди 10 години
За къде си се разбързал бе?! За ония свят ли, ***.
3
1
 
46
 
! Отговори
69 преди 10 години
`баси наглия мангасър. То бива, бива, ама това неговото вече прелива... На всички е ясно, че е лаком за власт и пари, но това пък не му позволява да чете конституцията както дявола чете евангелието.
2
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
е - все пак има процедури, нека не бъде нахален. Но и с тях и без тях работата е ясна. в седемдневен срок Герб трябав или да изпълнят мандата или да го върнат.
1
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама, този много бърза?